Globtour - rasprava i novosti

Autor erobuss, Prosinac 21, 2007, 16:54:46

erobuss

Danas na liniji DUBROVNIK - POSUŠJE  ??? Sideral ZG-8499-BD

Odkud sad ova linija i po čemu je isplativa pitaj Boga  :-\

steyr1985

Njemu  je svaka linija isplativa zato što je Globtour  najveći mešetar među prijevoznicima u BIH i RH.   Ta linija vozi već duže vrijeme, inače to je linija Vinkovci - Ulcij.  Kada krene iz Vinkovaca ima tablu Vinkovci - Neum, do  Posušja onda se mijenja tabla Posušje - Dubrovnik, zatim ide dalje Dubrovnik - Ulcinj.  Na povratku ide Ulcinj - Dubrovnik, pa  iz Dubrovnika ide tabla Dubrovnik- Posušje do Neuma  a kada dođe u Neum onda mijenja tablu Neum - Vinkovci. U biti  to je linija Ulcinj - Vinkovci, takvo  vezivanje linija radi  za  Beograd, i Skandinaviju. Mislim da nijedan prijevoznik neradi ovankve stvari kao on ( i kupljenje putnika po gradskoim stajalištima ) ali eto to im prolazi i u tome je rješenje njihovog uspješnog poslovanja. 

Tlimfocit

Citat: steyr1985  u Siječanj 15, 2009, 18:19:07
Njemu  je svaka linija isplativa zato što je Globtour  najveći mešetar među prijevoznicima u BIH i RH.   Ta linija vozi već duže vrijeme, inače to je linija Vinkovci - Ulcij.  Kada krene iz Vinkovaca ima tablu Vinkovci - Neum, do  Posušja onda se mijenja tabla Posušje - Dubrovnik, zatim ide dalje Dubrovnik - Ulcinj.  Na povratku ide Ulcinj - Dubrovnik, pa  iz Dubrovnika ide tabla Dubrovnik- Posušje do Neuma  a kada dođe u Neum onda mijenja tablu Neum - Vinkovci. U biti  to je linija Ulcinj - Vinkovci, takvo  vezivanje linija radi  za  Beograd, i Skandinaviju. Mislim da nijedan prijevoznik neradi ovankve stvari kao on ( i kupljenje putnika po gradskoim stajalištima ) ali eto to im prolazi i u tome je rješenje njihovog uspješnog poslovanja. 

nije mi jasno čemu takav stav? i jesi li ti baš siguran da je to s tablom tako ili si ti čuja da je to tako i sad svoje rekla-kazala izjave podastireš nama prostom puku? GLOBTOUR sigurno nije idealan prijevoznik ali sigurno nije takav kakvin ga ti i tebi slični oćete prikazat....
meni uopće nije jasno zašto je problem mrežno planiranje koje se sastoji u tome da se određene linije poklope na određenom mistu kako bi se moglo izvršit presjedanje na slijedeću liniju iste firme? to je svakako isplativije nego da linija dođe nakon šta globtourova linija za skandinaviju ode pa da putnici idu nekon drugon firmon....
ispravi me ako griješim i ako san reka nešto krivo....

ist

Problem je ako, npr., nemaš koncesiju za Ulcinj-Vinkovci, nego imaš koncesiju samo za etape te dionice. Dakle, koristiš "mrežno planiranje" da bi ustanovio liniju za koju nemaš dozvolu. Eto

erobuss

Može li tko provjeriti koliko je njihovih Siderala na službi u Splitu za vrijeme Svjetskog???

Tlimfocit

mislim da je Joe Walsh bijeli na službovanju u Splitu....
upravo je u tome čini mi se stvar....jer nemožeš ni dobit koncesiju na liniju Ulcinj-Vinkovci....a koliko sam ja upućen nije protuzakonito vozit više linija istim busem....tako su namistili da ljudi ne moraju presjedat nego samo da nastave istim busom....i naravno time im je zarada veća....naravno ako san ja sve to dobro shvatija....

ist

Možeš dobiti koncesiju ako je tražiš i ako imaš odgovarajućeg kooperanta i ako uskladiš polaske s drugima

Tlimfocit

zašto je onda ne traže? i šta je u njihovom djelovanju protuzakonito? možda griješin ali mi nije jasno zašto je prtuzakonito istim busom vozit Ulcinj-Dubrovnik, pa Dubrovnik-Posušje (ili di već), pa Posušje-Viinkovci.....meni se čini da je tu sve po zakonu ako prijevoz obavlja bus na HR tablama jer je jedna od destinacija na svakoj toj liniji u Hrvatskoj....ili san krivo skužija?

erobuss

Citat: Tlimfocit  u Siječanj 16, 2009, 15:55:18
mislim da je Joe Walsh bijeli na službovanju u Splitu....

Po ovom bi se reklo da su dva... Joe vozi naše rukometaše, dok drugi vozi Koreance... Ajd provjerite ovih dana tko još obavlja ulogu službenog prijevoznika. Nije valjda da su oni jedini  ::|

Tlimfocit

jedan Joe vozi naše, a drugi koreance....
slikat cu se s njima pa stavljan slike na forum....
zar nije ESKO bija jedan od prijevoznika za rukometno???

ist

Citat: Tlimfocit  u Siječanj 16, 2009, 16:09:08
zašto je onda ne traže? i šta je u njihovom djelovanju protuzakonito? možda griješin ali mi nije jasno zašto je prtuzakonito istim busom vozit Ulcinj-Dubrovnik, pa Dubrovnik-Posušje (ili di već), pa Posušje-Viinkovci.....meni se čini da je tu sve po zakonu ako prijevoz obavlja bus na HR tablama jer je jedna od destinacija na svakoj toj liniji u Hrvatskoj....ili san krivo skužija?

Ne kažem da je protuzakonito, to je više tzv. nelojalna konkurencija, naravno, pod pretpostavkom da Globtour nema koncesiju za cijelu trasu. Al da ih ne čerečimo, to rade i drugi, ne samo Globtour. Globtour se samo uspio razviti na svojim dobrim procjenama i tuđim glupostima, sada sebi mogu dopustiti šta hoće

ist

Citat: Tlimfocit  u Siječanj 16, 2009, 18:05:45
jedan Joe vozi naše, a drugi koreance....
slikat cu se s njima pa stavljan slike na forum....
zar nije ESKO bija jedan od prijevoznika za rukometno???

Provjeri, mislim da ima još Globtourovih buseva. Jučer je popodne jedan zagrebačke registracije ulazio u Split pod policijskom pratnjom. Očito da nije vozio putnike. Nažalost, bio sam toliko daleko da sam samo vidio da su znakovi na registraciji crvene boje, ali ne i koji su brojevi

steyr1985

Ja ga ne želim prikazat nego je on nažalost takav.  Za dobit koncesiju Ulcinj - Vinkovci on može dobiti odmah nego je tu druga stvar.   Kada bi dobio koncesiju na liniju  Ulcinj-Vinkovci ta bi linija kroz BIH trebala biti u sistemu zatvorenih vrata, a to znači ( nema kupljenja  i iskrcavanja putnika kroz BIH ) samo tranzit i onda mi reci dali tu ima isplativosti na toj liniji.   Tako da nije to dovoljno nazvat nelojalna konkurencija nego je to mrežno planiranje kako ga vi nazivate protuzakonito.   Pa daj mi onda objasni da jedan prijevoznik iz BIH   registrira liniju Osijek-Vukovar-Vinkovci-Županja-S-Brod-Novska-Banja Luka i onda nastavlja tu istu liniju ( zamjeni tablu) Banja Luka-Prijedor H.Kostajnica Pertinja -Sisak-Karlovac-Delnice -Rijela-Pula , dali je to protuzakonito ili je to mrežno planiranje.

Tlimfocit

Citat: steyr1985  u Siječanj 17, 2009, 19:49:37
Ja ga ne želim prikazat nego je on nažalost takav.  Za dobit koncesiju Ulcinj - Vinkovci on može dobiti odmah nego je tu druga stvar.   Kada bi dobio koncesiju na liniju  Ulcinj-Vinkovci ta bi linija kroz BIH trebala biti u sistemu zatvorenih vrata, a to znači ( nema kupljenja  i iskrcavanja putnika kroz BIH ) samo tranzit i onda mi reci dali tu ima isplativosti na toj liniji.   Tako da nije to dovoljno nazvat nelojalna konkurencija nego je to mrežno planiranje kako ga vi nazivate protuzakonito.   Pa daj mi onda objasni da jedan prijevoznik iz BIH   registrira liniju Osijek-Vukovar-Vinkovci-Županja-S-Brod-Novska-Banja Luka i onda nastavlja tu istu liniju ( zamjeni tablu) Banja Luka-Prijedor H.Kostajnica Pertinja -Sisak-Karlovac-Delnice -Rijela-Pula , dali je to protuzakonito ili je to mrežno planiranje.

točno tako...to bi trebala bit vožnja zatvorenih vrata iznimno uz dopuštenje nadležnog ministarstva BIH bi moga kupit putnike...no Ulcinj i Vinkovci su tu po meni najmanje bitni i nije cilj povezati Ulcinj i VInkovce...već je cilj prevesti ljude iz HR u BIH i ljude iz BIH u RH i dalje u Crnu Goru...naravno da ima putnika koji idu cijelom dužinom linije.....al koliko mene služi razmišljanje mislim da je to dosta pametno jer je zakonski sve u redu...to su dvije ili tri ili koliko već odvojenih linija koje se jednostavno voze istim busem....pa ako štima sve s registracijama onda je sve i po zakonu...bar ja tako vidin....
a za to liniju neznam al mi se čini da je to slična stvar...nigdje ne postoji linija Banja Luka-Pula...već postoje dvie linije koje se nastavljaju jedna na drugu što je puno isplativije....i sve je po zakonu...dakle ne mijenja se tabla tek tako nego se mijenja jer je to nova linija....
barem ja to sve tako vidim....možda sam potpuno u krivu....

Tlimfocit

Provjeri, mislim da ima još Globtourovih buseva. Jučer je popodne jedan zagrebačke registracije ulazio u Split pod policijskom pratnjom. Očito da nije vozio putnike. Nažalost, bio sam toliko daleko da sam samo vidio da su znakovi na registraciji crvene boje, ali ne i koji su brojevi
[/quote]

evo stavija san slike i komentar u GLOBTOUR-SLIKE