Livno bus - rasprava i novosti

Autor ist, Prosinac 21, 2007, 11:03:03

np

ist

Citat: elvis  u Lipanj 05, 2009, 17:34:56
jel zna neko gdje je sada ex njihov NOGE touring nakon sto ga je banka zaplijenila?
njemu ni traga,a euroclass sam sad nasao i na mobile.de,prodaje se

Oba je uzeo Keškić bus iz Kupresa. Vlasnik tvrtke je bivši vozač Livnobusa. Euroclass je prodavao, ne znam je li ga prodao

ist

Citat: np  u Lipanj 05, 2009, 21:20:51
voze li jos scanije za CH?

Od scanija, za Švicu je vozila samo 836-M-418. Ona je mjesecima bila u servisu (prvo u Livnu, a onda u ovlaštenom scanijinom kod Splita), te je sada šalju samo na linije između BiH i Hrvatske. Od ostalih scanija se razlikuje po tome što nema ratkape. Imamo je zadnju snimljenu u fotkama Livnobusa, fotografirana je nedavno u Sarajevu.
Ostale dvije scanije idu za Njemačku, a za Švicarsku su uskakale samo kada nije bilo drugih auta. Inače, ni stariji MAN više ne ide u Švicarsku, već dugo drži liniju Split-Jajce

erobuss

Ovih dana istekao je ugovor prema kojem 'I Livno bus' održava liniju za Švicarsku. Upitno je hoće li im produžiti koncesiju...

Imaju još bisera, u četvrtak su na GP Rupa priložili popis putnika sa imenima koja su doslovno izmišljena, pa je ribanje na granici trajalo dva sata.   ::|

ist

Liniju sada održava Rezić... Inače, već mjesecima s livanjske strane liniju održava splitska ispostava tvrtke. Inače, bez obzira na njihoveinterne probleme, Livnjaci tu liniju pristojno održavaju. Pokrivaju dobar dio BiH (od Kiseljaka, do Livna, uključujući Novi Travnik i Jajce, te Hercegovinu), autobusi su visoke klase, a vozači su pouzdani. Za razliku od nekih poznatijih i bolje opremljenih tvrtki, nemaju nesreća

np

Citat: erobuss  u Lipanj 06, 2009, 11:39:16
Ovih dana istekao je ugovor prema kojem 'I Livno bus' održava liniju za Švicarsku. Upitno je hoće li im produžiti koncesiju...

Imaju još bisera, u četvrtak su na GP Rupa priložili popis putnika sa imenima koja su doslovno izmišljena, pa je ribanje na granici trajalo dva sata.   ::|

cini mi se da je livno bus uvjek vozio kroz GP Pasjak
jel to nesto novo da je vozio kroz GP Rupa?

ist

Livnobus je imao znatno više linija, a o njihovim velikim nesrećama se priča kao legendama (ja se sjećam jedne iz 1991. ili 1992. godine kad se bus prevrnuo). Dakle, nisu uvijek imali šest linija, nego se broj linija smanjivao godinama zbog loše poslovne politike. Da ne uspoređujemo kvalitetu buseva. Uostalom, ne znam zašto bi se bilo tko, uključujući tebe, trebao osjetiti "povučenim za jezik" mojom primjedbom.
Btw, kada je Čečura (gazda Livnobusa) osuđen  ???

ist

Citat: erobuss  u Lipanj 06, 2009, 14:42:01
Citat: ist  u Lipanj 06, 2009, 14:31:48
Livnobus je imao znatno više linija, a o njihovim velikim nesrećama se priča kao legendama (ja se sjećam jedne iz 1991. ili 1992. godine kad se bus prevrnuo). Dakle, nisu uvijek imali šest linija, nego se broj linija smanjivao godinama zbog poslovne politike koja je bila loša. Da ne uspoređujemo kvalitetu buseva. Uostalom, ne znam zašto bi se bilo tko, uključujući tebe, trebao osjetiti "povučenim za jezik".
Btw, kada je Čečura (gazda Livnobusa) osuđen  ???

[/url]

Ne govorim o vremenu Jugoslavije, nego o Livnobusu zadnjih 18, 19, 20 godina... Dakle, o tome da su u navedenom razdoblju, unatoč katastrofalnoj poslovnoj politici, bili siguran prijevoznik bez tragičnih nesreća. A u tom su razdoblju prelazili silne kilometre.
Kad pišeš o presudama na nekom forumu onda bi bilo dobro da pripaziš s kvalifikacijama. Naime, tvrdnja da je Čečura "osuđeni kriminalac" je utuživa iz banalnog razloga što on to nije.
http://www.livno-online.com/zupanija/5845-slu-livno-bus
Vodi računa o pravomoćnosti presuda  ;)

ist

Citat: erobuss  u Lipanj 06, 2009, 14:50:53
Citat: ist  u Lipanj 06, 2009, 14:47:18
Kad pišeš o presudama na nekom forumu onda bi bilo dobro da pripaziš s kvalifikacijama. Naime, tvrdnja da je Čečura "osuđeni kriminalac" je utuživa iz banalnog razloga što on to nije.
Vodi računa o pravomoćnosti presuda  ;)

Napisao si na temelju stare vijesti o nepravomoćnoj presudi. Kad za nekog napišeš da je osuđeni kriminalac, a on nije, činiš kazneno djelo, samo ti skrećem pažnju. Čak i u slučajevima kada je nečija nekažnjavanost prije posljedica lošeg rada sudova, negoli njegove nevinosti

busfan

Citat: ist  u Lipanj 06, 2009, 15:35:24
Citat: erobuss  u Lipanj 06, 2009, 14:50:53
Citat: ist  u Lipanj 06, 2009, 14:47:18
Vodi računa o pravomoćnosti presuda  ;)

Napisao si na temelju stare vijesti o nepravomoćnoj presudi. Kad za nekog napišeš da je osuđeni kriminalac, a on nije, činiš kazneno djelo, samo ti skrećem pažnju. Čak i u slučajevima kada je nečija nekažnjavanost prije posljedica lošeg rada sudova, negoli njegove nevinosti

Btino je da je on upropastio frimu koja ima i tradiciju i dobre linije. Nije mi jasno kako moze biti posten ???

ist

Nije riječ o poštenju ili nepoštenju, nego o osuđivanosti ili neosuđivanosti... Osim toga, postoje i nesposobni ljudi

Tomek

Jučer noviji Lion's Coach vozio Zagreb - Livno s polaskom u 17.00 iz ZGB-a.

ist

Citat: erobuss  u Lipanj 06, 2009, 11:39:16

Uvijek postoji mogućnost zamjene, nitko ne želi izmišljati imena, jer granični policajci ionako kontroliraju dokumente.
Uopće, autobusi iz BiH dugo čekaju na ulaz u zemlje sa schengenskih režimom. Uostalom, već ih na Kamenskom znaju dugo zadržavati

np

veceras rezicov neoplan transliner posa i zuricha za bih :)

elvis

pa dajte ljudi otvorite temu Rezic-reisen i posaljite nam koju sliku ;)