Livno bus - rasprava i novosti

Autor ist, Prosinac 21, 2007, 11:03:03

busfan

Vozi li jos Ramspeck njihovu liniju za Berlin i ima li sad sta vise putnika?  I da li neko zna tacno ide li preko Nürnberga i Münchena ili Hof-Regensburg-Passau?

ist

Koliko mi je poznato, ta je linija ukinuta

mansg313

Livno Bus kupio Scaniu Irizar neki bivši test model ima po bokuovima i odozada naljepnice scania i adresu bivsega vlasnika 8)

elvis

ajde nek se i oni cupaju iz groba,bas mi je drago,jel nova SCANIA ili neki stariji model?

ist

Citat: mansg313  u Ožujak 09, 2009, 17:34:17
Livno Bus kupio Scaniu Irizar neki bivši test model ima po bokuovima i odozada naljepnice scania i adresu bivsega vlasnika 8)

Mislim da si vidio scaniju 194-J-489 koja je u voznom parku Livnobusa od 2002. godine  ;) Imamo ga u galeriji slika Livnobusa na prvoj stranici

ist

Citat: erobuss  u Ožujak 10, 2009, 08:14:22
Citat: mansg313  u Ožujak 09, 2009, 17:34:17

O čemu se radi? Century? PB?

Možda će zvučati kao šala, ali onome gazdi kamenolom slabije radi, pa je vidio da može i od ove jadne tvrtke zaraditi ponešto... Daj Bože da mu kamenolom propadne  ;D

Gazdi dobro ide i u Livno busu. Naime, najveći dio poslovanja prebacio je na splitski dio firme, gdje je na plaći samo dvoje-trojeljudi, a slijeva im se novac iz gotovo svih mjesta gdje se prodaju karte. Čak je gazda uspio isposlovati s prometnicima da šoferima zabrane prodaju karata u autobusu - karte se kupuju na šalterima, a novac se uplaćuje na račun firme u Splitu.
Dakle, firma u Splitu: dva busa,iznajmljen prostor u bivšoj garaži Dalmacijaturista na Bačvicama, dvoje-troje prijavljenih i svi prihodi od prodaje karata. Dugovi idu na račun firme u Livnu  ;D

Dromolog

Zdravo,
molim informacji, prometuje-li tvrtka Livno bus iz Splita za Sarajevo kroz Livno i Bugojno s polazkom u 7 sata iz Splita? I također sve informacje o ove liniji- typ autobusa, punost, je-li autobus kasni ili ubrzani itp. I kde mogu kupiti ulaznice u Splita- samo u kolodvora ili također u vozača? Dolazim za Split jučer 4.5 i trabao mi polaziti jutarnim autobusom 5.5, da ima-li blagajna u autobusnigo kolodvora radne vreme također u 21 sata?
Hvala ljepa za sve informacje o ove liniji!
Ja sam iz Češki a ne znam mnogo o autobusnim prometu u Bosne i Hrvatski, izvinite moj loši hrvatski/bosanski jezik.
Pozdrav iz Praga
Jan Přikryl (Dromolog)

ist

Ako nije prekasno - bus prometuje svakog jutra u 7 iz Splita za Sarajevo i ide preko Livna, Kupresa, BUGOJNA, Donjeg Vakufa, Travnika, Viteza, Busovače i Kiseljaka. Najčešće prometuju marbusi i MAN-ovi, a zalome se i scanije. Bus koji ujutro prometuje stiže u Split večer prije oko 22.30 i bude parkiran na autobusnom kolodvoru

Dromolog

ist: Hvala ljepa za informacje!! I mogu kupiti vožne karte u vozača, ili samo u kolodvora? Ja imam strah, da u 21 sata kolodvorska blagajna neradi...

ist

Dakle, možeš kupiti ujutro prije polaska... blagajna radi non-stop

np

evo cita sam da za svicarsku vozi livno bus i rezic reisen
ali ko je obce rezic reisen? i od kad vozi za svicu

np

Citat: erobuss  u Travanj 12, 2009, 21:09:56
Citat: np  u Travanj 12, 2009, 20:51:33

Čovjek živi u CH ima tvrtku na papiru, dobije postotak od prodanih karata i glumi kooperanta tj. kooperant je Livnobusu.  ;)

hvala  ;)

busfan

Citat: erobuss  u Travanj 12, 2009, 21:09:56
Citat: np  u Travanj 12, 2009, 20:51:33

Čovjek živi u CH ima tvrtku na papiru, dobije postotak od prodanih karata i glumi kooperanta tj. kooperant je Livnobusu.  ;)

Zar neko nije napisao da drzi dva polaska sedmicno?

np

mislim da drzi samo jedan polasak sedmicno a druga dva drzi livno bus

Jeli livno bus kupio nove autobuse ( cinimi se da sa to cuja negdi)??

np

to znaci da sva tri polaska za CH drzi livno bus???