Slavonija Bus - slike

Autor erobuss, Prosinac 04, 2007, 22:19:36

ante_os

Pa kad stalno rade na proširenju linija, a ne da kvalitetno održavaju ono što imaju. Npr. Ono u Vukovaru im nije trebalo...

415 ul

Imaju oni dovoljno svega, a da grad Vukovar ne plaća to dobro nebi ulazili u to

Doki21

Bit će zanimljivo sad u 2.mjesecu da vidimo ko će ponudit bolju ponudu za JGP  u Vukovaru ja koliko znam kad je ČZM bio koncesionar sa je grad više davao novaca za JGP a sad manje mislim naravno zbog jeftinije karte tako da i nije neka lova mislim 650 000 oko tog broja se vrti cifra ako se nevaram a dok je ČZM bio su plaćali 800 i nešto tisuća tako da opet busevi prazni nema zarade a vozit se mora...

mate

Citat: sniff  u Siječanj 11, 2022, 20:08:06
Odakle Slavonija busu kapital da se mogu nagurati svugdje svakome u posao ?

Kolega, jednostavno sloboda tržišta i tržišno natjecanje - ako zadovoljiš ponudu prema natječaju imaš posao...samo što u svim tim natječajima u nas i dalje ima lova u mutnom (tipa - u natječaju jedni autobusi priloženi, stvarnost potpuno drukčija, ili tipa ovo što sam naveo ranije - manjak kapaciteta, a takvih primjera ima mali milion).

Citat: ante_os  u Siječanj 11, 2022, 20:15:39
Nije mi jasno ovo, ako se ne pridržavaju onako kako je navedeno u natječaju, zašto su se uopće prijavljivali? I ako se to ubuduće bude ponavljalo trebao bi se raskinuti ugovor zbog ne poštovanja istog. No, pretpostavljam da se radi o tome da su oni te rute sebi pospajali kako bi uštedili npr. u gorivu, a mislili su da se neće primjetit.

Jučer je bio prvi dan obavljanja tog školskog prijevoza i odmah su uočeni ti detalji, samo je pitanje koliko će "Zna se" politika odraditi tu (pogotovo u istočnim općinama BPŽ), te pokušati zataškati te nedostatke. Moja pretpostavka da su uz uštedu na gorivu rute pospajane, da bi vozači s redovnih linija lakše uskakali na školski prijevoz i obratno sa školskog na linije, jer neisplativo je vozača plaćati da samo radi školski prijevoz (barem po računici prijevoznika).

Inače zanimljivost je da službena ponuda glasi kao zajednička ponuda APPa i Slavonija Busa, jedan od razloga je taj što je načelnik općine u kojoj se nalazi škola koju jedino APP vozi u otvorenom ratu sa big bossom iz Slavonija Busa. E sad dalje postavlja se pitanje zašto je APP pa ajmo reći olako digao ruke od tih škola koje su godinama vozili. Da li je to trampa za neke druge poslove (tipa škole u PSŽ i OBŽ) ili nešto još jače, ostaje za vidjeti

sniff

Gdje su sad oni koji se hvataju za euro normu vozila pa neku lijepu S315GTHD ili N1116 proglase nevaljalim  :)
Da, možda će i međugradski autobusi nakon dolaska iz Zagreba/Njemačke također uskakati na linije i usput popraviti krvnu sliku jer zadnje dvije prinove izgledaju izvučeno s nekog otpada. U skoroj budućnosti će se busevi iz arrivinih rashoda poput prošlogodišnje ex. APP Setre S315UL i dulje zadržati u firmi...

MAN464

N1116 i Setre 315 su zakon za nas pogotovo za lokal i pokoju povremenu liniju ali ako tablice nisu SB-NEŠTO-NG ma kakvi nevalja da je sad iz tvornice.

Ljudi jedno je imati 30-40 autobusa i 50 vozača od kojih 42 gledaju kada će im izaći ugovor pa da greju za Njemačku nije to posao, treba čitav sustav biti dobro posložen i iskordiniran, da sve bude kao u orkestru inače nema vajde od kupovanja buseva tek tako.

Uzgred rečeno ali nikome sada stvarno ne mislim ništa loše - jednom s jednim starim vozačom busa pričamo i kaže on meni ne valja puno usta otvarat i jist ne možeš gucat, guši te.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

sniff

A koliko još ima sitnih privatnika bez ikakvog posla, koji bi mogli bar te osnovne škole razvoziti

Majstor

Setre 315 i Neoplani su dobri kako nisu
Masa privatnika ih još ima u voznome parku i relativno su laka i jeftina vozila za održavanje
Priča sa Arrivom je drugačija ;
njihova centrala odabere datum do kojega vozila ostaju u VParku sve starije ide u rashod  / politika firme čije su vlasnistvo vozila / a s druge strane dovoze izraubane buseve iz drugih podružnica u HR ( VDL gradski iz Nizozdmske ) 
Inače to radi jedan strani inspektor unutar Arriva grupacije koji provjerava tehničku ispravnost vozila i o tome izvještava centralu pa gotovo na tjednoj bazi

Sto se tiče SBusa kupuje sto ga zadovoljava cijenom i modelom vozila sa svojim novcem
Mislim da su u HR generalno problem ugovori za prijevoz koji prekratko traju
Da bilo tko ima ugovor na 5-10 godina onda bi i vozila bila novija / ovako kupiš masu autobusa za ugovor od 1-2 godine i šta po završetku sa vozilima /
Uzmeš vozila koja možeš u svakom trenu prodati dalje a nisi mnogo uložio
Čista matematika
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Ne vjerujem da su ti Lion's Regiji bili preskupi. Nisu baš u bajnom stanju, a vidim slične u oglasima za 10 do 20 tisuća eura.

Razmislite o idućem. Novi autobusi sigurno nisu kupljeni odjednom, nego na leasing. A vjerujem da Slavonija bus može zašparati 50 tisuća eura da dovedu par autobusa svakih par mjeseci.

Majstor

Upravo tako
Vozila se kupuju of Post busa direktno u paketima od 10-15 vozila / naravno da u paketu bude i neki manje dobar ; kvar motora,mjenjača ili limarski oštećenja /
Dobra stvar je sto kod Postbusa nema zamjenskih dijelova već isključivo original kod popravka
Isto tako i gume sva vozila su skinuta sa linija osim Temsi one su stajale par mjeseci i ima nešto Iveca koji stoje
MB i MAN se čeka sa linija i ide odmah put novih vlasnika a to je plus
Samo mi sudite pošteno !

mate

Idemo dalje s novostima ex. PB - MB Integro SB-0135-NG

mate

Malo odmora od prinova, jedan stari znanac

mate

0057 & 0077 danas u SB

mate

0050 jutros na SB - ZG - ZD

Doki21

0101 danas na Vukovar-Frankfurt