Pogađalica --- mjesta gdje su uslikani autobusi ZET-a

Autor Tomek, Studeni 24, 2008, 21:48:08

Berlingo

Citat: 421  u Ožujak 01, 2010, 08:28:54
Datum piše u dnu slike - 5.6.`96
A nitko ne komentira bus 274 koji vozi liniju 221?
Koliko se ja sjećam, APP  nikad nije vozio tu liniju.
Berlingo, legendo, promašio si samo jedno raskrižje.
A hvala ti kolega. S obzirom da nisam iz Zagreba smatram da uopce nije bio neki veci promasaj. Ma samo jedno raskrsce.

t4

conecto

Ovu sam sliku iz ZET-ove monografije stavio također u temu sa slikama iz prošlosti ali čini mi se vrlo zanimljiva da bude ovdje.
Dakle, na kojoj lokaciji poznati majstor O šarafi Ikarusa?

P.S. Slika koja naizgled samo pokazuje mehaničara u akciji (u tu je svrhu i snimljena i tako potpisana u navedenom izdanju) krije toliko detalja da prilično precizno možemo utvrditi kad je snimljena, točnu lokaciju uz GPS-preciznost a time vrlo približno i liniju na kojoj ovaj bus vozi!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ipiljek

Za ovu lokaciju mi ništa ne pada na pamet, ali Conecto na nešto si me podsjetil.
Vidim da biraš slike iz ZET-ove monografije, a tam se nalazi jedna slika za koju me baš zanima gdje je uslikana.
Radi se o zglobnom Ikarusu, a oko njega one željezne barikade iz rata. Ako znaš na koju mislim, možda bi je mogel stavit ovdje?? ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

tramvajac 92

Berlingo

Ima li kakve sanse da i mi drugi vidimo tu fotografiju?

Shole

Čekaj da se riješi ova najprije.  Sad bi ti drugu, a neznaš ni di je ovo

Berlingo

Ma naravno, nisam ni mislio odmah. Ali ova ce jako tesko ici.

Shole

Terminal je sigurno pošto ima još buseva, tip nešto prčka po motoru a ljudi sjede u busu.  Sigurno nije neka usputna stanica pa on s lijeve strane na cesti ruje po Rabi.  Kocke puno znače.  Ja bi isto rekao Savski, ali danas, a za druge terminale neznam dal su imali prije 20-ak godina kocke

man750

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 04, 2010, 16:22:37
Meni pada za lokaciju S. Most. Jesam u pravu?
Savski most nije jer je bus Dubravski. Sad gdje su bile kocke? Kvatrić, odnosno Heinzlova?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

Berlingo

Da li se to iza onog zglobnog vidi neka kuca u daljini? I to kao da je malo na povisenoj lokaciji. Ja cu lanuti pa sta bude. Meni ovo lici na Crnomerec.
Dolazio sam jako puno tamo prije 22. god. i neznam da li su bile kocke. Mislim da jesu.

Shole

E jesi tupast.  A kad je Dubrava vozila sa Črnomerca ?

Berlingo

Ma nisam. Samo sam malo blentav. Covjek je postao prije mene. Sad vise ne mogu obrisati.

conecto

Zadatak nije uopće lagan, ali moram priznati da sam u odgovorima očekivao ekipu iz Zagreba, i to onu nešto stariju, kad ono najviše dolazi iz Rijeke i Dubrovnika.
Moram također napomenuti da osobno nemam nikakve veze sa snimateljom fotke (niti znam tko je on), sliku sam vidio u monografiji isto kao svi vi ovdje, ali točno znam gdje je snimljena i približno kad (u koje vrijeme u omjeru otprilike 3 godine) na način kao što sam opisao u prethodnom postu.
Dakle, bus je definitivno iz garaže Dubrava u trenutku kad je fotka snimljena...

Citat: Shole  u Ožujak 04, 2010, 19:08:09
Terminal je sigurno pošto ima još buseva, tip nešto prčka po motoru a ljudi sjede u busu.  Sigurno nije neka usputna stanica pa on s lijeve strane na cesti ruje po Rabi.  Kocke puno znače.  Ja bi isto rekao Savski, ali danas, a za druge terminale neznam dal su imali prije 20-ak godina kocke

Ovo je fenomenalno inteligentan put do odgovora koji dolazi od kolege iz Rijeke. U ovom postu se nalazi (ja bih rekao) tri četvrtine odgovora, ali nije naravno Savski most pošto to nikad nije bio teritorij garaže Dubrava....
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: ipiljek  u Ožujak 04, 2010, 16:14:37
Za ovu lokaciju mi ništa ne pada na pamet, ali Conecto na nešto si me podsjetil.
Vidim da biraš slike iz ZET-ove monografije, a tam se nalazi jedna slika za koju me baš zanima gdje je uslikana.
Radi se o zglobnom Ikarusu, a oko njega one željezne barikade iz rata. Ako znaš na koju mislim, možda bi je mogel stavit ovdje?? ;)

Znam na što misliš, potražiti ću i stavit sliku, iako ovako po sjećanju ni ja ne znam gdje je ta slikana.
Ali, ajmo prvo ovo riješiti kao što je i Shole rekao :)
A GDJE JE POANTA?