Pogađalica --- mjesta gdje su uslikani autobusi ZET-a

Autor Tomek, Studeni 24, 2008, 21:48:08

igor 409

Možda ja znam.
Zglobni MAN bi mogao biti na Borongaj-Štakorovec a stanica je bila otprilike tamo gdje je sada stanica od 4 i 11 u smjeru Dupca.

Ova privremena 211 o kojoj Conecto priča je išla trasom današnje 210 i produžavala Čulinečkom do Ul. Platana pa Ul. Javora išla do Poljanica i okretala se na kraju Poljanica (kod Dupca) ali 211 je jedno vrijeme išla A. Dubrava do Ul. Javora i onda tom trasom kroz Poljanice. Moguće da je to bilo u vrijeme između izgradnje pruge i izgradnje samog terminala u Dupcu al da je bio gušt sjesti u kockicu i gledati ekipu kako visi iz 212 pa još ako bi 211 krenuo prije bio je  :D
Kada je stara 211 ukinuta? Pretpostavljam da je to bilu u vrijeme nestašice solo buseva jer znam da je još '90 vozila.

421

;D za stanicu,  ??? za broj linije!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Terminal je preuređen u ljeto 1990. a fotka je objavljena je objavljena u monografiji 1991. Dakle, u tom periodu je snimljena. To sam zaboravio reći pa ti razmisli još jednom...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: igor 409  u Ožujak 07, 2010, 22:24:19
Možda ja znam.
Zglobni MAN bi mogao biti na Borongaj-Štakorovec a stanica je bila otprilike tamo gdje je sada stanica od 4 i 11 u smjeru Dupca.

Ova privremena 211 o kojoj Conecto priča je išla trasom današnje 210 i produžavala Čulinečkom do Ul. Platana pa Ul. Javora išla do Poljanica i okretala se na kraju Poljanica (kod Dupca) ali 211 je jedno vrijeme išla A. Dubrava do Ul. Javora i onda tom trasom kroz Poljanice. Moguće da je to bilo u vrijeme između izgradnje pruge i izgradnje samog terminala u Dupcu al da je bio gušt sjesti u kockicu i gledati ekipu kako visi iz 212 pa još ako bi 211 krenuo prije bio je  :D
Kada je stara 211 ukinuta? Pretpostavljam da je to bilu u vrijeme nestašice solo buseva jer znam da je još '90 vozila.

Odgovor je točan - to je linija 264 Borongaj-Dugo Selo-Gračec-Štakorovec!

Dobro, teoretski bi mogla biti i brza linija 229 Borongaj-Sesvete, ali tamo su tada uglavnom vozili Ikarusi!

Stanica je bila ipak malo dalje od sadašnje tramvajske, tamo u visini gdje je prolaz prema staroj tržnici. Postojalo je dugačko ugibalište gdje su do preuređenja terminala Dubrava malo ispred stajale također linije 208 i 209, a ispred njih međugradski busevi ostalih prijevoznika (danas voze preko terminala). To je ostavština još iz ranijih vremena kad su linije za Čučerje (bila još linija 16) i M.Trnavu (ne znam broj) vozile s Kvaternikovog trga, a do Dubrave su skraćene 1979. nakon uvođenja aparata za karte (ukinuti kondukteri) i renumeracije linija. Bilo je tada i još neko vrijeme tu i stajalište linija 261, 262 i 263 koje su također nekad vozile s Kv.trga, a kasnije prebačene na Borongaj kao i 264. 1984. nakon što je ZET od Čazmatransa preuzeo linije 270,271,272, 273 i 274 otvoren je terminal u Sesvetama i linije 261, 262, 263 i 264 su također prebačene tamo, ali je jedino 264 ubrzo vraćena na Borongaj, a iz Sesveta uspostavljena linija 269 Sesvete-Sesvetski Kraljevec pošto 264 u smjeru A nije stajala u Sesvetama. Nakon povlačenja ZET-a iz Dugog Sela 1.11.1994. i ukinuća 264, linija 269 je pojačana, voze 3 umjesto jednog busa, ali je ubrzo produžena na Borongaj s 5 buseva. Više puta je mijenjala trasu od tada, a linije 261-263 i 270-274 su nakon otvaranja terminala u Dupcu prebačene tamo.

Stara 211 je ukinuta polovicom 90-ih (negdje 1994-95) pošto je vozila gotovo prazna!
A GDJE JE POANTA?

kojot

Koliko je uopće bilo vozno vrijeme  na toj liniji 264 do Štakorovca dok je vozila kroz Dubravu?
I koliko je uopće trajalo to "jahanje" iz D. Sela, S. Kraljevca, Sesveta do centra grada?
Prigradska željeznica je ja mislim "Božji dar" za ljude koji tamo žive (a i za ove na zapadnoj strani).

conecto

Citat: kojot  u Ožujak 07, 2010, 23:42:45
Koliko je uopće bilo vozno vrijeme  na toj liniji 264 do Štakorovca dok je vozila kroz Dubravu?
I koliko je uopće trajalo to "jahanje" iz D. Sela, S. Kraljevca, Sesveta do centra grada?
Prigradska željeznica je ja mislim "Božji dar" za ljude koji tamo žive (a i za ove na zapadnoj strani).

Ovo za željeznicu si u pravu, ali ova šema gradskog prijevoza ZET-HŽ je krenula tek nekoliko godina iza 1990. velikom zaslugom i zalaganjem (kao i za mnogo toga što danas imamo) tadašnjeg direktora ZET-a Julijusa Pevaleka.

Tada je promet ipak bio daleko s manje gužve, pa je vozno vrijeme na liniji 264 u polascima za Dugo Selo bilo 35-40-45 minuta (kako kad, ali jako knap), a za Gračec i Štakorovec 60 min. Vozilo je 8 autobusa, vozni redovi 1-3 su išli za Gračec ili Štakorovec, a 4-8 do Dugog Sela. Bile su nesnosne gužve, kasnije ih je vlak malo ublažio.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: ipiljek  u Ožujak 04, 2010, 16:14:37
Za ovu lokaciju mi ništa ne pada na pamet, ali Conecto na nešto si me podsjetil.
Vidim da biraš slike iz ZET-ove monografije, a tam se nalazi jedna slika za koju me baš zanima gdje je uslikana.
Radi se o zglobnom Ikarusu, a oko njega one željezne barikade iz rata. Ako znaš na koju mislim, možda bi je mogel stavit ovdje?? ;)

IK-160 vozi između "ježeva". Inače u to ratno vrijeme dosta je ZET-ovih buseva imalo rupe po bočnim oplatama kao posljedica zapinjanja od te "ježeve". U vrijeme zamračenja vozilo se noću samo s upaljenim pozicijskim svjetlima, a "ježevi" svaku noć na drugom mjestu i vrlo usko postavljeni da autobus jedva prođe.

A GDJE JE POANTA?

ipiljek

E da to je ta slika, hvala ti! ;)
Al za ovu ne vjerujem da je bumo tak brzo dešifrirali.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

conecto

Citat: ipiljek  u Ožujak 12, 2010, 23:39:36
E da to je ta slika, hvala ti! ;)
Al za ovu ne vjerujem da je bumo tak brzo dešifrirali.

Pa to sam stavio samo na tvoj zahtjev, nisam je zamislio kao pogađalicu jer:
1. nemam pojma gdje je to, a bus je iz Podsuseda
2. slika i nije baš jasna pošto se uredništvo u tom izdanju monografije igralo s photoshopom pa su busevi u boji a okolina crno-bijela

Ali ako netko zna gdje bi to bilo...
A GDJE JE POANTA?

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Ožujak 14, 2010, 15:58:29
Podsused most.
Hm, je li sigurno? Ja ovdje ne prepoznajem ni most niti nekadašnje okretište... ???

ipiljek

Meni je onaj natpis iza VULKANIZER jako, jako poznat, al nemrem se sjetit.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Evo jedna od danas -- ne bi smjelo biti teško -- gdje je ovo? :)

Ivan1983

ja znam.......ja znam...........lalalalalalalalalala ;D ;D

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....