Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

Nešić

Stali su čim su poslali skuterče, elem možda je on bio kao BIS.

negas

Tomek, a koji su to putnici koji idu ka Srbiji, po meni vise idu do BG-a neg do Nisa, ali opet, hm, cudime da ima toliko putnika, Ranije je ipak bio SFRJ pa je vise ljudi iz Srbije zivelo u HR, nakon toga ne, a opet ima ljudi ??? Sto je dobro !

Tomek

Ovo kad sam ja slikao je bio neki praznik u pitanju pa se spajalo par dana za redom, a onda nema linije koja je prazna.
Inače u Zagrebu ne prođe dan zadnjih par mjeseci da ne vidim auto srpskih tablica(ne mislim na obilaznicu) tako da se očito neke stvari mjenjaju.

mmarko

negas

Citat: Tomek  u Svibanj 25, 2012, 11:49:59
Ovo kad sam ja slikao je bio neki praznik u pitanju pa se spajalo par dana za redom, a onda nema linije koja je prazna.
Inače u Zagrebu ne prođe dan zadnjih par mjeseci da ne vidim auto srpskih tablica(ne mislim na obilaznicu) tako da se očito neke stvari mjenjaju.

Dobro je onda, nek ljudi putuju ;)

Nešić

Citat: negas  u Svibanj 26, 2012, 23:48:29
Citat: Tomek  u Svibanj 25, 2012, 11:49:59

Dobro je onda, nek ljudi putuju ;)
Idu puni za Zagreb tj. nekad i iz Zagreba pa Negase Đokić ti je ranije redovno išao gore do duše smenjuju se vozila u glavnom po nekad ima manje putnika pa pošalju skuter, a nekad ide i troosovinac u principu nema pravila.

Nešić

U novi 432 nova tabla nije loša mada meni lepša bila prethodna..

Tomek

Danas u Zagrebu ovaj Nibus

Nešić

Oooo moj komšija kako uzeo 397 nema nameru da se vrati na stari turnus Niš - Subotica - Kuršumlija - Panečvo - Kuršumlija (3 dana) zaboravio staro društvo.. samo ide preko grane ;)

Nešić

E pošto ja inače retko u zadnje vreme fotografišem, nema se vremena za to a i u pauzi samo vidim odmor slikanje busa me i ne interesuje posle 6 sati vožnje jer ustajem rano drugar ekspresov saradnik iz Pančeva mi je prosledio slike novog 432 koji je pre možda nedelju ili 2 izašao u saobraćaj, za koji dan stiže 433 i verovatno se sa 434 završava za ovu seriji posle 3-4 troosovinca i kraj.

Nova tabla, nije neka stara je bila praktičnija zbog mašinice za karte ali dobro je i ovo

Putnički prostor

Toliko za sad.. Novi 430 pa još koliko izlaze trebalo bi do 434 će verovatno biti troposedi (3 vozača jer će da rade Nemačku)

Shole

O dvodjelnoj šoferšajbi smo pričali već nekoliko puta, ali brate mili ovu tablu bi stvarno mogli malo ljepše izvest. Pa ovo kao da su prekidači iz 80-ih.  A tahograf i sve okolo oko njega kao da je samo zavidano u neku ravnu šperploču.  O volanu iz Dubrave 1426 ili Sanosa da ne pričam. Pa 100 Eura valda dođe novi volan od Mana ili Mercedesa. A vidi ovu "kožu" oko volana kod ručice retardera.  Stvarno katastrofa,  žao mi tih vozača koji idu u Njemačku. Mislim da ni ne idu na parkinge od srama

Man lion's coach

Meni izgleda ljepse instrumenka od Mercedesa 0303 1988 god pa nadalje.. Ovo je cista katastrofa od auta. Ne mogu da vjerujem da nisu u stanju kupiti 2-3 autobusa koji bi radili bar njemacku, ako ista bar neki lion's coach.

Nešić

Volan su ovakav vozači tražili, mada ja sa sobom selim MAN-ov kamionski koji sam ja kupio od svojih para jer onaj koji je bio u busu kad sam ga zadužio prlja ruke, ali ništa strašno! Prekidači su oni koji su bili slobodni na tržištu isti kao u Berkhofu ili Volvo-u, tabla je kao promenjena tu i tamo radi poso mada meni je stara kakva je kod mene bila bolja, za elektronski tahograf mora da se ide u Sloveniju a ova vozila minimum 2 meseca ne idu preko granice. Kožu oko volana imam i ja na niskom busu i ništa mi ne smeta, a vozača mi nije žao jer sam bio kao putnik u 427 kažu kolege da je kao putnički automobil da voziš, prema tome za mnogo manje pare u principu ok vozilo pa neka priča ko šta hoće, moja jedina zamerka što nisu MAN ili MB motori već replika Steyr-a i u ranije pravljenim Cummins koji već sad nabija temperaturu..
PS. Balja kupi ti 20-30 brendiranih autobusa, namiri poreze i troškove za gorivo i posluj u plusu da radnicima plata sekund ne kasni, prevezi mesečno milione putnika da pride svi budu zadovoljni i to sve od budžeta prodaje karata, plus da enterijer bude čitav jer mi posle pojedinih turnusa i ekskurzije dođe da plačem kad vidim išarana sedišta, cepan mebl na galeriji, par polupanih difuzora no sreća nisu vozači davali iz svog džepa pare ako je u pitanju ekskurzija već roditelji čija su ta zlatna dečica.. a da je bila Setra renoviranje enterijera bi koštalo 5 puta više, samo mrežica za novine je 30 €!

Man lion's coach

Mnoge firme, dosta manje kupuju brendirane autobuse.. Pa kad vec nazivate Nis ekspres "gigantom" zar on to nije u stanju.. Ako jedan Biss Tours moze uzeti 4 nova mana, sa preko 110 radnika i oko 35 voznih jedinica, ne znam zasto bi to predstavljao problem Nis ekspresu.

STEFI- GRAF

Nije neka ljepota ali jbg slušaj ja bi samo stavija manji volan npr man, mercedes actros ili iz kakve polovne setre jer mi ovaj veliki ide na živce.Ako je bus dobar i ne uništava vozača šta ima veze kakvi je iznutra ili izvana on vozi i donosi novce kao i neki drugi (osim kineza).Meni je najvažnije vozačko sijedalo da me ne ubije u leđa kod mene je recaro s zračnom amortizacijom i fala bogu manji promjer volana.Dobre su i pedale od kočnice od kvačila je nevidim nisu mi drage one stare šta izlaze iz poda.