Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

tomo


Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

sniff


Pozega

Novost,sa stranice Kamioni i autobusi


Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

negas

#380
Citat: Shole  u Siječanj 11, 2015, 18:58:27
Sad odjedanput su nestale priče o pravim majstorima koji od ničega naprave vrhunska kola....... i došla hrpa Conecta i Citara u gradski saobraćaj u Nišu.  Pretpostavljam da je sljedeće u tome - Setra 415, Tourismo, Lion's Coach...

Ma nisu, zašto?
Oni su to nabavili jer je u državi našoj gde niko ni o čemu ne vodi računa dozvoljen uvoz svega i svačega, verovatno i nuklearnih bombi da može, pa tako i autobusa bilo koje starosti, a verovatno je jedini uslov motor E3 kao za automobile. Pretpostavljam. Tako im se više isplati da kupe nego da naprave novo.

Ali videćemo, svakako u 2017-toj poslednjoj seriji nibusa turističkih će proći 5 godina, pa ćemo videti da li će nabaviti nešto novo, ili praviti. Preselili su se na novu lokaciju, a alati koliko vidim ostadoše još na staroj. Da li će dalje raditi pitanje je. Problem je što je i čovek koji je sve to osmislio prvo najuren iz firme, a kasnije je na žalost i preminuo. Da je ostao kao direktor održavanja, siguran sam da nijedan autobus ne bi kupili, mada su ruku na srce radili dosta serija i nakon što nije bio više u firmi (poslednja serija nibusa 400 pa Iveco Nibusi, midi i td...).

Mate, jel buseve hvataš na nakoj veb kameri ili aparatom? Baci link za web kameru ako jeste, mada ne verujem, ali reko hajde da pitam, ne košta me ništa.

mate

Kolega sto se mene tice, aparat i na A3 Bajakovo - Bregana, samo nema nesto crvendaća vise toliko cesto kao prije (em neki polasci za ZG ukinuti, a druge kooperant trenutno vozi), a Ljubljanu vidim samo 2-3 put godisnje kada budu ona visesatna kasnjenja zbog ogromnih guzvi na granici

negas

Hvala Mate na odgovoru.

OK, mislio da ima neke kamere baš tu. Na sajtu niš-ekspresa piše da stiže u ZG u 13.00, 17.00, i 21.20. E sad bolje znaš kakav im je raspored, verovatno mesečni. Meni je bolje da rade rotaciju svakodnevno...ali ko me pita  ;)

sniff


mate

428 jucer kasno popodne na AKZ


mate


Nešić

K424 je zver, skoro sam ga vozio za Ljubljanu 4+4 menjač i dobar diferencijal kao i motor od 400 ks ga nose ide ko nevreme, udoban, mek i vozi se kao putnicki auto :)

sniff

#387
Sad ću ja biti kao kolega "MAN truck bus" ;D
Da li netko ima slike unutrašnjosti modela kao što su ovi na zadnjem Matinom postu (sliku komandne table sam našao,zanimaju me sjedala i to malo detaljnije) byeg

Nešić

#388
Konkretno evo enterijera K424 koji je od novijih jedinstven po galeriji i sedištima zajedno sa 422 i 423

Na drugoj slici davna 2012-ta i ja sa Konto 356 na polasku za Skoplje pauza na Lukoilovoj pumpi između Batočine i Jagodine :)

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !