Posebne vožnje

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 15:40:49

kico101

Citat: NP-549  u Srpanj 09, 2012, 20:59:58
Nafte je potrošeno između 30000 i 40000 kuna.   Na plaće i dnevnice je otišlo oko 60-ak tisuća, i na smještaj oko 10 tisuća kuna.

100 je sigurno ostalo čisto, a to vam je mjesečna subvencija za neku općinu
Neću precizno računati, ali grubo mi izgleda ovako:

1. Gorivo
S obzirom na autobuse koji su vozili ( SU220/240, TAM 260A119L ) uzet ću prosjećnu potrošnju goriva 45 l/100 km.
Samo od Rijeke do Novalje i natrag ima 2x128=256 km x 9 autobusa = 2304 km x 0,45 = 1036,8 lit
3 su linije:
Metajna-Zrće = oko 13 km
Stara Novalja-Zrće = oko 7 km
Novalja-Zrće = oko 2,5 km
Krug prve linije ima 26 km. S obzirom na tablice koje smo vidjeli ( a ozbiljni izvori govore da se vozilo non-stop bez voznog reda, kada je stislo ), pretpostavljam da se dnevno napravilo barem 10 krugova ( ovo sam debelo podcijenio ), pa ispada 10 x 26 = 260 km x 7 dana = 1820 km. S obzirom da je linija najduža, pretpostavljam ( moram pretpostavljati jer nemam točnih informacija, ali mislim da neću suviše pogriješiti ) da su na njoj vozila barem 3 autobusa što čini 3 x 1820 = 5460 km x 0,45 = 2.457 lit
Na drugoj liniji krug je 14 km x 10 krugova ( sigurno i više ) = 140 km x 7 dana= 980 km. Neka su išla samo 2 autobusa, to je 2 x 980 = 1960 km x 0,45 = 882 lit.
Treća linija: krug 5 km x 15 krugova = 75 km x 7 dana = 525 km x 2 busa = 1050 km x 0,45 = 472,5 lit.
Kada sve zbrojim ispada: 1036,8+2457+882+472,5= 4.848,3 litre dizela x 9,36 kn/lit = 45.380 kn
Napominjem da je ovo dosta snižena procjena. Vožnji je sigurno bilo više, ne računam rad motora u prazno na okretištima itd.

2. Plaće i dnevnice

Neka je dnevnica po vozaču samo 80 kn, to je 20 vozača x 80 kn x 7 dana = 11.200 kn. ( dnevnice su prema hrvatskim propisima i duplo veće ). Prihvatit ću da su plaće i dnevnice zajedno 60.000 kuna.

3. Smještaj:
Teško mi je povjerovati da se pažani nisu potrudili od Troleja ( državna firma ) izvući koju kunicu više. Ne mogu nikako povjerovati da je noćenje sa obrocima po vozaču manje od 150 kn. 150 x 20 x 7 = 21.000 kn ( vjerojatno je i više ).

Znači, uz vrlo opreznu računicu došao sam do:
45.380+60.000+21.000= 126.380 kn

Gdje su troškovi održavanja ( ne vjerujem da nije nastalo baš nikakvo oštećenje ili kvar, zamjena dijelova itd ), itd.

Kažem, ovo je vrlo skromna procjena, ali dobro, kada vi kažete da se isplatilo, tko sam ja da vjerujem ili ne vjerujem. Ja ne bih bio ja da malo ne paprim
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

BARCODE

nisi računao trajekt ili sam krivo vidio  :)
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

ikar

A da nisu smještaj i hranu dužani osigurati Grad Novalja? Ili s kim god potpisali ugovor.

kico101

Citat: BARCODE  u Srpanj 09, 2012, 22:12:27
nisi računao trajekt ili sam krivo vidio  :)
Trajekt: Prizna-Žigljen
Prijevoz autobusa: 840 kn u jednom smjeru
9 x 840 = 7,560 x 2 = 15.120 kn
Cijena je porasla na 141.500 kn

Ne znam kakav je ugovor, ali ne vidim razloga zašto bi Novalja platila smještaj vozačima. Evo vam 200.000 kn, pa birajte, hoćete li uštediti i spavati u šatorima ili u hotelu. Inače, ne vidim nikakvu ekonomsku opravdanost angažmana prijevoznika udaljenog 130 km. No, u našoj lijepoj domovini logika je imaginarna varijabla.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Smještaj je naplaćivan 10€ po osobi po danu.  Autobusi MAN su trošili prosječno 30-35 litara. TAM malo više i zato su voženi samo noću kad su svi morali biti u pogonu.
Za trajekt imaš pravo, to sam zaboravio dodati, a cijelokupni posao je naplaćen 220 000 kuna.  Što se tiče održavanja, nije se desilo apsolutno ništa osim jednog razbijenog ogledala na 585 i zamjene ventila na kompresoru na 467

BARCODE

Opravdanost angažmana autobusa KD Autotrolej na festivalu. Ne želim nikoga učiti poslu niti govoriti moglo se ovako ili onako, ovdje ću iznijeti isključivo moje mišljenje. Činjenica da su se "trolejovi" autobusi pojavili na Pagu za mene je velika stvar bez obzira koliki su troškovi i koliko se je zaradilo u to ne ulazim važno je samo da nismo u gubitku pa neka dobit bude ravna nuli. Cjelokupni tim ljudi koji je bio angažiran na projektu odradio je vrhunski posao vozače da ne spominjem profesionalci kao uvijek dokazali su još jednom da za njih niša nije nemoguće kad se radilo ,radilo se nije im  bilo teško zapeti kada je trebalo.
To dokazuje da možemo raditi bilo gdje i bilo kad , a to je jako dobra reklama za buduće poslove ! Prisjetimo se malo Autotransa dok su druga poduzeća propadala Autotrans je grabio poslove jer je imao potrebna vozila ,ljude i potporu da može odraditi najzahtjevnije prijevoze pri tome imati cijenu koja je realna čak se je vozilo  ispod cijene samo da bi dobili posao pred konkurencijom. Danas su došli do toga da stranke razmišljaju ovako. Koga ćemo angažirati ? Pa Autotrans naravno ! Autotrans sada postavlja uvjete i ne uzima poslove koji mu nisu isplativi. Upravo do toga treba doći Autotrolej , a svaka dobra reklama se plaća.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Shole

Bravo kolega, sve si lijepo rekao. REKLAMA, REKLAMA i samo reklama. Navodno je već bilo upita za sličnu stvar krajem kolovoza, kao i za festival u okolici Šibenika. A HIDEOUT 2013. je osiguran posto su organizatori prezadovoljni pruženom uslugom

tramvajac 92

Sad za slijedeću godinu naplatit koju 1000 više..

NP-549

par zaostalih izvanrednih

1. slika: 577 - Ronjgi i regulacija prometa da muzika može neometano svirat

2. slika: again 577 - kamp Ježevac Krk

3. slika: 681 - Cres, komada ko u priči.  Lijevo Viva RI, desno Kraljica karnevala 2012.

Ima još hrpa slika sa Zrća, nikako se uhvatit toga

Boki651

Ajde riješi i to Zrće, te se čekaju! :)

MAKI

danas 15.08 na Veliku Gospu poslane su ispomoći Trsat-Željeznički Kolodvor-Trsat i to ovi busevi

622,670,701,702,703,705,706,707,711

na dvojci sam ulovio klimatizirane 719 i 716

Netko očito čita forum kad je stavio novije buseve na ispomoći i na dvojku,a starije na jedinicu dokaz je 536 na jedinici
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Shole

Da, al je u Novom Listu najavljeno da će za Veliku Gospu na Trsat voziti klimatizirani autobusi !!!  Valjda im se zalomilo ovo "i" na kraju zadnje riječi.  Od svih nabrojanih, klimu imaju samo zadnja dva, a u 719 ne radi.

MAKI

Bolje i to nego im davat karampane tipa 536  i ine.Nek se zadovolje time što su dobili udobnije buseve od odnih proteklih godina.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

tramvajac 92

Očito da moram mijenjati potpis..

Bocko

Čudni su displeji.
Na nekima francuski ključ, dva s "Autotrolej", jedan s Izvanredni prijevoz a na jednom je pisala garaža lol.
Svi imaju dolje pločice na kojima piše Trsat-Željeznički