Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

mivano

najavljene promjene u prigradu na kraju, mogu mislit šta možemo očekivat >:(
btw.: čemu tolike vožnje za Grohovo ?
osvanula čak i ppt prezentacija na stranicama troleja

ikar

Citat: mivano  u Prosinac 23, 2009, 19:47:10
najavljene promjene u prigradu na kraju, mogu mislit šta možemo očekivat >:(
btw.: čemu tolike vožnje za Grohovo ?
osvanula čak i ppt prezentacija na stranicama troleja

Ako malo bolje pogledaš, vozi red za Grohovo je ostao isti... Čitaj vozit će prigrad.

mivano

skino sam i prezentaciju, i dalje me smeta rupa u shemi na G.Drenovi >:(

Berlingo

Ako mislite da cu reagirati kao zadnji puta onda se varate. Trolej za mene vise ne postoji. Naci cu negdje polovni Yugo i sve smo rjesili. Moji na Grobniku davno su odustali od njega. I posto ovaj forum prate oni koji spadaju u nesposobno rukovodstvo, ja cu ih ovim putem putem pozdraviti i od sad pa na dalje svim silama cu se zalagati za bojkot Troleja po cijelom Zametu! Najbolji Trolej je bez Cire i njegovog rukovodstva! Bojkot pod svaku cijenu. Sami se vozite! I sta vam znace policijske metode? Znate kad igra Zamet pa mi ih posaljite dok slikam!

Toliko o mojoj proslosti koja se zove Autotrolej!

Shole

Tresla se brda, rodio se jedan veliki drek !!!

Da mi je znat kako su sustavnim praćenjem u rujnu mjesecu zaključili kako Strmicu treba povezat s Towerom i Vežicu s Lopačom.  Inače, to vaše genijalno brojanje putnika je provedeno kad je masa ljudi još na godišnjem, škole još nisu ni počele radit kako treba, a fakulteti uopće nisu radili. 
BRAVO MAJSTORI, STVARNO STE IZABRALI VRIJEME ZA BROJANJE PUTNIKA

Kako riješit problem pretrpane 7A ?  Jednostavno, preusmjerit ju na debilni koridor gdje ju niko neće koristi i taaaa daaaaa, nema nikoga u busu osim šugavih leševa koji se džabe voze!!!!!

Boki651

Moram te ispraviti Shole, koristit ce je oni kojima su Sveti Kriz ili Hosti zadnje stanice, ostalima ne znam koliko se to isplati.

NP-549

Slažem se da je poprilično razočaranje ova nova shema.  Očekivalo se puno više, čitaj bolje,

Zamjena završnih stanica na linijama 1 i 2 mi na kraju ispada sasvim logična.  LInija 2/3A na zapadu ima (pre)naselje Srdoče i Zamet dok po Pećinama guli bezveze poluprazna.  Jedinica pak ima (a imat će još više sa kampusom) na istoku puno putnika dok od Krnjeva prema Kantridi vozi prazna.  Znači obje linije moraju bit jako frekventne zbog velikih naselja i obje na drugoj strani kruže prazne.  Ovom promjenom se to riješilo.  Dvojka je sad jaka na obje strane i imat će sigurno 10 buseva u krugu, dok jedinica nije neka preopterećena i vjerovatno će 6 bit dosta.  Vozno vrijeme će bit dosta knap na dvojki i ubrzo će se to morat promjenit.  Nemože bit isto vrijeme Krnjevo raskršće - Zamet - Srdoči i Krnjevo - Bivio.   P Kantridi nema ni gužve po cesti, ni putnika ni puno stanica, dok po Zametu mali milion stanica, uvijek krcat bus i još kružno po Srdočima.  Kašnjenja zagarantirana, a pošto je polazak svakih 9 minuta bit će redovita pojama dvije ili tri dvojke jedna za drugom.

2A ostala kako je, 13 ostala kako je.  Zar nikome nije palo na pamet to spojit !?   Očito će 13 ostat pod prigradom
3A Bezjaki-Zapadni Zamet,  zašto ne radi još krug po donjem Zametu ?
7A po gornjem koridoru - TOTALNI PROMAŠAJ

Petica je očito ostala na Jelačiću, do kad ?  Znači ubrzo opet neke promjene! 

Od silnih najava na kraju jedino što je napravljeno je zamjena okretišta na linijama 1 i 2, i uvođenje ili skraćivanje par minibus linija.  Od prave reorganizacije ni R

Berlingo

A mislim stvarno mi nisu jasni. Sami sebi kopaju jamu. Dovesti nekakav minibus na Z.Zamet koji nece nikoga voziti. I to cak nedjeljom. Ja mislim da ako su i malo pametni da ce ga brzo ukinuti. I cemu sad ul. I. Zavidica? Na displeju jasno pise da je to Zapadni Zamet (moja slika od subote). A da, valjda i to spada pod novu reorganizaciju pa ce se promjenom imena okretista dobiti na kvaliteti. Sigurno ce biti vise putnika ako pise I.Zavidica. Ma kako sam i napisao, svim cu se silama zalagati za bojkot po cijelom Zametu. A posto ima naznaka da ovi u M.O. citaju ovo ja cu im ovim putem poruciti da napokon imaju svoj centar kakav su zamisljali.
Pisao sam vec o Marc. Dragi. Biti ce ono sta je bila na pocetku (1B). Katastrofa! Svakih 30 min. Koliko vidim to se i ostvaruje.
Stvarno vise nemam volje pisati o nesposobnom rukovodstvu.

P.S.Buduci da se uvode nove linije minibusa i revolucija u gradskom prijevozu ja se kladim sa svakim forumasem da ce liniju 3A odrzavati 102. Jedino njega vidim u toj glupoj kombinaciji.

Shole

Citat: Berlingo  u Prosinac 24, 2009, 01:09:20
...... A da, valjda i to spada pod novu reorganizaciju pa ce se promjenom imena okretista dobiti na kvaliteti. Sigurno ce biti vise putnika ako pise I.Zavidica.....

Jedna od najboljih rečenica koju sam ikad pročitao na ovom forumu.  SVaka čast majstore !

kico101

Za 3A bi mogao biti dovoljan i moj Clio. ;D
Btw, zašto nisu iskoristili broj 9, pa umjesto 13 i 13A stavili 9 i 9A? Ah, da, devetku sigurno čuvaju za Dragu kada dobije gradsku 2042.

Iz današnjeg Novog Lista jedan izvadak, da pukneš od smijeha:

Na naše pitanje hoće li povećanje ukupne kilometraže, a time i troškova riječkih gradskih autobusa, možda uskoro rezultirati ponovnim poskupljenjem autobusne karte, Smojver je odlučno odgovorio kako se to neće dogoditi.

Naravno, zašto bi prijevoz poskupio sa ukupno znatno manjim brojem prijeđenih kilometara. Ali prosječnog konzumenta novina je ionako lako nasanjkati.

Ukupan broj gradskih linija ostaje 18 kao i prije, iako se uvode četiri nove linije, šest je postojećih linija izmijenjeno, dok je osam linija zadržalo dosadašnje rute. Ukinute su linije broj 17 i 11.

Zašto se ukida linija 11, ako 4-ka ostaje do Brašćina? Novinari, dajte razmišljajte malo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

LuckyLooser

Je vam sada jasno zašto ja nikad ne sudjelujem u raspravama tipa: što bi bilo, kad bi bilo? Koliko god se mi trudili složit svoju neku idealnu viziju gradske prometne mreže, bistre autotrolejeve glave nas iznenade novim SRANJEM!!!
Najvažnije da se diša Smojver na sva usta hvali "povećanim ukupnim brojem kilometara na ukupnoj mreži gradskih linija" i kako su oni "analizirali i obradili zahtjeve građana i Mjesnih odbora" ::|

Povećani broj kilometara mreže- da, ali zašto diša prešućuje da su smanjili broj polazaka, a time i prevezeni broj kilometara?

Je li zahtjev stanovnika Bezjaka bio da im se linija sa 23 polaska dnevno iz centra Rijeke, smanji na 20 polazaka i to ne više iz centra, nego sa Donjeg Zameta. :P Kako uopće doći do veze za Bezjake? Linijama 2A i 3 koje prometuju sjevernim koridorom i to ne baš prečesto. Ili dvojkom sa kojom nema zajedničke stanice. Prije  je zadnja vožnja iz Rijeke prema Bezjacima bila u 23:00, a sada nakon 21:20 nema više.

Zamet (pozdrav Berlingu) ;D koji je prije imao 106 polazaka linije 2 + 70 polazaka linije 3A (ukupno 176!!!) a sada ih ima 102 koje mora dijelit sa Srdočima.

Pećine, sa 107 polazaka padaju na 85. Doduše dobili su i 17 polazaka 1B prema Strmici, koje će ionako koristit (besplatno) samo gerijatrija sa Trsata i Vežice da se zimi ide grijat u Tower, a ljeti za kupanje na Pećine.

Marčeljeva draga ostaje na istome sa 54 polazaka dnevno, ali nemaju više vezu sa Trsatom, nego je skraćena do A.K.M.

Trsat - po starome 108 polazaka. Po novome- 104. Važno da se glavešine hvale kako će linija sada obuhvaćati i sveučilišni kampus. Više putnika, sa manje polazaka- SVAKA ČAST MAJSTORI!!! I to je povećanje kvalitete javnog gradskog prijevoza?? SRAM VAS BUDI!!!

U cijeloj priči zamjene 1/1A/2 jedino je profitirao Bivio koji sa 52 polaska raste na 83.

echo

Sad možemo konstatirati stvarnost: Dvojka je ukinuta i ostaje nam 3a produžena na Trsat. Kako joj ovdje svi prognoziraju vožnje u grupama po 3-4, ostaje da se vidi kako će to funkcionirati. 2a ostaje što jest, manje više nepotrebna linija samo za poznavaoce, koja vozi svake srijede. Također, 1a koja se ponekad može koristiti kao altenativna linija za Zamet (s cca 10 min pješke - za one koji neznaju) također je skresana, na manje autobuse, liniju samo do grada, možda i rijeđe polaske. Osim toga, logika prema kojoj su 1 i 2 rapoređeni na obije strane grada u zone s jednakim intenzitetom putnika nije baš neki napredak, jer sam puno puta primjetio da jedinica dok prazna vozi po Kantridi nadoknađuje kašnjenja koja je akumulirala na Trsatu i u centru, vjerovatno je slično s dvojkom na Pećinama. Dakle, ako se "dvojka", nakrcana na obije stane grada, izjalovi, i s prigradskima koji se na Zametu skoro nikad ne zaustavljaju, prvi je dojam da će najsigurniji način za stići na vrijeme u grad biti pješačenje do Kantride - sa 1, 32 i ostalim prigradskima koji tamo uglavnom skupljaju ljude. Shemu prema kojoj se ukida 17, a uvodi 3a Bezjaki - Zapadni Zamet je kao da su ju izmislili napušeni Monty Pythonovci. Zar je moguće da duž trase današnje sedamnaestice nema ama baš nikoga tko busom ide rano ujuto na posao u grad? Bit će oduševljeni kad saznaju da je Tower dobio vezu s Trsatom. 7a po sjevernom koridoru - zašto? Valda fore radi.

Također, to što je ova stvar najavljena manje od mjesec dana prije puštanja u pogon je budalaština kozmičkog kalibra. Ljudi će se gubiti tko zna koliko vremena po njima potpuno nepoznatim dijelovima grada. Predviđam morbidne scene.

Bezvezna, nepotrebna i ishitrena reorganizacija koja smanjuje standard prevoza. Dosadna, bez vizije, bez ikakvog napretka, bez mogućnosti da potakne ikakav napredak nekakvog kvarta, cijelog grada, bilo čega. Stječe se dojam da jedini cilj ove sheme nije poboljšanje usluge, već samo smanjenje troškova, možda i voznog parka. Nešto između štih probe i početka polaganog propadanja, s laganim feelingom depre. Neki kolege ovdje pozivaju na bojkot Autotroleja. Mislim da tamo ništa drugo ni ne žele.

Čini se da je došlo vrijeme definitivnog prelaska na auto. Želim vam ugodnu vožnju na novim linijama

1A

Hvala Bogu što imam samo još dvije godine čekanja do auta. Ali će i to vrijeme bit jako zanimljivo.

1A čak ni ne ispada toliko loš u teoriji osim što će i dalje vrijeme prolaska biti 20-30 minuta.

A vi ste sve drugo već rekli. Slažem se sa svakim postom dosad...

Berlingo

NOVA REORGANIZACIJA NA TROLEJOV NACIN

Kao prvo, treba promjeniti ime okretista. Biti ce vise putnika. Imali su oni i prije bisera. Zamet je uvijek imao okretiste koje se tako zvalo. No onda se neko sjetio promjeniti to u Diracje. Poludio sam radi toga i jos ludim.
Kao drugo, standard se poboljsava s ukidanjem pravih autobusa i uvodjenjem mini buseva ili kombi vozila.
Sad samo zamislite ove dvije slike kao 3A-ul. I. Zavidica.
Kico svaka cast. Lijepo si napisao za svoj auto.

OVE DVIJE SLIKE POKLANJAM NESPOSOBNOM RUKOVODSTVU!

Lion

Citat: Berlingo  u Prosinac 23, 2009, 22:26:09
Ako mislite da cu reagirati kao zadnji puta onda se varate. Trolej za mene vise ne postoji. Naci cu negdje polovni Yugo i sve smo rjesili. Moji na Grobniku davno su odustali od njega. I posto ovaj forum prate oni koji spadaju u nesposobno rukovodstvo, ja cu ih ovim putem putem pozdraviti i od sad pa na dalje svim silama cu se zalagati za bojkot Troleja po cijelom Zametu! Najbolji Trolej je bez Cire i njegovog rukovodstva! Bojkot pod svaku cijenu. Sami se vozite! I sta vam znace policijske metode? Znate kad igra Zamet pa mi ih posaljite dok slikam!

Toliko o mojoj proslosti koja se zove Autotrolej!

Svaka čast. Reorganizacija je katastrofa osim vec spomenute 2/1.
Gornji Zamet je u najgorem položaju dosad, nisu razmišljali povećat polaske 3-ke kada su vec ukinuli 17-ku. Pa ko ce se vozit sa 3a. Mozda 10-ak putnika, ako i toliko, a i interval polazaka od 50 minuta sigurno ne pomaže. Oni koji zive na Bezjakima vjerojatno ce u grad sa 20-kom, a oni ispod trampovog brega ce se il spustati do 3-ke ili cekati prokletih 50 minuta da im dođe 3a, takozvana gradska linija.  :P
Ne zelim ni razmisljati da mi 3a ujutro ide u 6.40, jer s onim u 7.25 ne stignem nigdje, a kamoli do 8 u grad. Onda jos moram 2-ku hvatat. J**bi to, rađe ću propješaćit do 7a, 3 ili stopirat. Bolje nego ovo.  :-X

Citat: LuckyLooser  u Prosinac 24, 2009, 14:49:14

Je li zahtjev stanovnika Bezjaka bio da im se linija sa 23 polaska dnevno iz centra Rijeke, smanji na 20 polazaka i to ne više iz centra, nego sa Donjeg Zameta. :P Kako uopće doći do veze za Bezjake? Linijama 2A i 3 koje prometuju sjevernim koridorom i to ne baš prečesto. Ili dvojkom sa kojom nema zajedničke stanice. Prije  je zadnja vožnja iz Rijeke prema Bezjacima bila u 23:00, a sada nakon 21:20 nema više.

Tocno ono sto i ja mislim.  ;)
Zalosno da nitko od onih u atotroleju to ne vidi ili za to ne mari.  >:(
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Lion

Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!