Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

lukica

Citat: kico101  u Prosinac 27, 2009, 19:24:17
(Autotrolej bi trebao počet kupovat polovne buseve)
Citat:Apsolutno sam protiv. Zašto? Autotrolej nikada u posljednjih 40 godina ( koliko mogu biti siguran ) nije kupovao polovnjake i to mu je veliki plus. Novim autobusima povijest započinje u Autotroleju i njihova trajnost je isključiva posljedica trolejevog održavanja ( možemo o održavanju misliti što hoćemo, ali ako usporedimo stanje autobusa istih godišta u Ri i drugim našim gradovima, jasno je da i tu dobro stojimo ). Polovnjaci sa sobom donose brdo problema koji se prilikom prodaje dobro kamufliraju, tako da troškovi održavanje eksponencijalno rastu.

Kako nemamo polovni pa šta nije 651 došao polovan iz Njem.?

Shole

Nit je iz Njemačke, nit je polovan.  Pa zaboga turčin je.  A stigao je kao godinu i pol star ali samo zato što je u međuvremenu bio sajamski autobus.

kico101

Citat: Shole  u Prosinac 27, 2009, 21:45:16
Nit je iz Njemačke, nit je polovan.  Pa zaboga turčin je.  A stigao je kao godinu i pol star ali samo zato što je u međuvremenu bio sajamski autobus.
Baš sam isto to htio reć, ali me preteklo. ;D ;)
Btw, tek sada sam, onako usput, vidio da 13A u povratku sa Kačjaka ide u Strižićevu, Kontuševu, Kvaternikovu, Brdo, Z.Kučića i na okretište na G.Vežici. Zar nije moglo kružno kao 7-ca? Ali dobro, 2 linije kroz kontuševu i kao spoj Podvežice i Gornje Vežice i nije tako loše.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

lukica

Nit je iz Njemačke, nit je polovan.  Pa zaboga turčin je.  A stigao je kao godinu i pol star ali samo zato što je u međuvremenu bio sajamski autobus.
oprostite, onda sam ja nešto pobrkao... ;D

echo

Citat: kico101  u Prosinac 27, 2009, 17:47:18
Što vi mislite?

Mislim da su takve priče uzaludne, jer je ova "reorganizacija" toliko glupa, da svaka racionalna, smislena, logična spika, kao što tvoje uvijek i jesu, zvuči apsurdno, te nam ostaje samo da o tome pričamo viceve. Ne mislim da će biti pozitivnih promjena u shemi gradskog prevoza, već imam dojam da je ovo tek početak daljnih redukcija, što je uostalom i trend zadnjih 20 godina, jer je to jedini način kako da objasnim kajlu koju nam misle uvaliti od 11.1.

Ako si ipak u pravu, i ako bude promjena, onda je to obično poigravanje s ljudima, sa običnim ljudima koji eto, koriste autobus da bi stigli na posao, nešto kao štih proba, možda upali, možda i ne. Većini ljudi prevoz na posao, školu, fax, itd, je nešto što se razumije samo po sebi, nešto o čemu se uopće ne razmišlja, i sad zamisli nekoga tko je preokupiran poslom, studijem, familijom, tko zna čime u toku dana, otkrije da se taj prevoz "ne razumije sam po sebi" jer ga je, zamisli, netko odlučio promijeniti. Tu bi moglo biti ozbiljnih "System errors" u glavama, kao kad se komp zamrzne jer mu uvališ nešto što ne kuži. To je otprilike isto kao da ja surfam internetom cijeli dan, i onda mi neki šupak ide prespajati žice vani na stupu, pa kaže: Do sada si mogao biti on-line 24 sata, od sada će to biti 18 sati. Ja bi naravno pitao "zašto?" "Radi poboljšanja kvalitete usluge", bio bi odgovor. Što da uopće kažem na to?

:P :P :P :P :P :P :P

kico101

Echo, 120% si u pravu, ali ja imam tu grešku da sam nepopravljivi optimist, a rukovodstva su prolazna. Prva ocjena je - čista jedinica, ali i to je neki početak. Postoje razni načini na koje će rukovodstvo autotroleja biti uvjereno u neodrživost svega ovoga što je sada prezentirano. I to vrlo brzo. To je ekonomska neodrživost jer će broj putnika rapidno padati, a s obzirom da je Autotrolej gradska firma, ipak ima interesa da se održi i kao takva uhljebi podosta administrativnog kadra koji će u protivnom završiti na ulici. Pričekajmo još malo i tada će ovo o čemu ovdje raspravljamo i njima biti jasnije, a do tada će nas i dalje smatrati destruktivcima i protivnicima napretka ( gdje sam li to već čuo ;D ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Citat: kico101  u Prosinac 27, 2009, 21:46:56
Baš sam isto to htio reć, ali me preteklo. ;D ;)
Btw, tek sada sam, onako usput, vidio da 13A u povratku sa Kačjaka ide u Strižićevu, Kontuševu, Kvaternikovu, Brdo, Z.Kučića i na okretište na G.Vežici. Zar nije moglo kružno kao 7-ca? Ali dobro, 2 linije kroz kontuševu i kao spoj Podvežice i Gornje Vežice i nije tako loše.

Bolje je ovako, ljudi koji misle dalje prema Sušaku ili gradu se iskrcavaju kod Bolnice i imaju linije 7 i 7a na raspolaganju.

Berlingo

Citat: kico101  u Prosinac 27, 2009, 22:10:00
Echo, 120% si u pravu, ali ja imam tu grešku da sam nepopravljivi optimist, a rukovodstva su prolazna. Prva ocjena je - čista jedinica, ali i to je neki početak. Postoje razni načini na koje će rukovodstvo autotroleja biti uvjereno u neodrživost svega ovoga što je sada prezentirano. I to vrlo brzo. To je ekonomska neodrživost jer će broj putnika rapidno padati, a s obzirom da je Autotrolej gradska firma, ipak ima interesa da se održi i kao takva uhljebi podosta administrativnog kadra koji će u protivnom završiti na ulici. Pričekajmo još malo i tada će ovo o čemu ovdje raspravljamo i njima biti jasnije, a do tada će nas i dalje smatrati destruktivcima i protivnicima napretka ( gdje sam li to već čuo ;D ).
Ja ne vjerujem u to. Jer zivim na Zametu i znam kako se odnose prema njemu vec godinama. Najveci gubitnik ovih promjena je upravo Zamet koji je na glavnoj ulici izgubio mnoge polaske. Sad ce ih jos djeliti sa Srdocima. O donjem dijelu bolje da ne pisem. Od 1991. se nista nije radilo. Skrenuli su 2A na onaj glupi sjeverni koridor i to je rezultiralo smanjenjem polazaka. Ja u svojem kvartu vise davno nisam optimist. Mislim da ovakve i 2A i novi 3A treba potpuno ukinuti. To im valjda i je cilj.

mivano

čitaju oni kako mi ovdje pljujemo njihove postupke
a tek kad penzići, školarci i studentarija opletu, možda će bit i prosvjeda

ŽELIMO ZNATI ŠTO SE PLANIRA U PRIGRADU - VI ODGOVORNI KOJI OVO ČITATE ISKORISTITE OVO RADNIH DANA DO NOVE GODINE I OBZNANITE GRAĐANIMA ŠTO SMJERATE

Tomek

Da se uključim u raspravu oko rabljenih:

Gore je Conecto spomenuo Citare godišta 1998.-2000.. Očito Vas ne voli jer ti Citari su bili toliko loši da je čak i ZET koji nabavke radi kao da krumpire kupuje naručio tada model na zalazu O405N2 koji se pokazao odličnim.. I ako već Mercedes upravo bi te autobuse preporučio Rijeci..
No, za prvu ruku može se uzeti 5 Eurobusa od ZET-a 2000.g. Isti već postoje u Autotroleju, znači, zna ih se održavati, a ZG bi sigurno u dogovoru dao jednog i za djelove..

Što se tiče bojazni od rabljenih znam da vlada mišljenje tipa godinama smo kupovali nove, pa nećemo valjda sada rabljene.. Nažalost, Autotrolej se nije proslavio tim novim autobusima i za jedan razvijen grad toliko turskih autobusa kakve mahom ima nekadašnji istočni blok Europe je zapravo sramota.. Još što nemaju klimu i ostalo je još veća sramota.. Pa kvragu jedan Osijek koji je godinama na rubu obnavlja svoje tramvaje, kupuje 10 Lion's Cityja(kao da Trolej uzme odmah 50 Citara), o Dubrovniku i Splitu neću trošiti ni riječi...

A rabljeni iz Njemačke su se gdje god su bili u Hr. pokazali odličnima, za malo novaca su se doveli autobusi koji kad su došli su bili bolji od svojih 10 godina mlađih primjeraka koji su kupljeni u Hr. kao novi...

Još jednom ću spomenuti ZET-ovu nabavku iz Passaua, nabavljeno je par O305 koji su bili stari 10-14 godina, a imali su kilometara između 250 - 500 tis..

ikar

Neznam dal je itko primjetio ali ovaj VR od minibusa 13a smrdi da će prigrad vozit... Pretpostavljam da će jutarnja počinjat sa dovozom djelatnika na posao (kombi 101).

NP-549

Dobro si primjetio, vjerovatno će tako bit.  Isto tako, liniju 13 će isto vozit prigrad ko što je vozio i do sad.  Ukinut će se samo 17 Bezjaki i smjena 642, ali vjerovatno i još neka smjena pošto će bit kresanja nekih polazaka na prigradskim linijama

Shole

Citat: Shole  u Prosinac 25, 2009, 15:22:10
Poruka za sve vozače Autotroleja koji čitaju ovaj forum bez obzira dal su članovi ili ne !

Nadam se da ste shvatili što nam je činiti i kako se ponašati, a ako niste onda ponavljam:

Od 11.01.2010.  na novoj liniji 2  Srdoči-Trsat na kojoj nemamo vremena ni mjesta za 2 minute bit sami u autobusu jer su ju debili napravili kružnu na obdavije strane, vozni red je takav kakav je. 

Obavezno svi da ste vozili čim sporije možete tako da se još više kasni i da stižemo jedan drugog, a po mogućnosti i trećeg pa da se lijepo u kolonama vozimo da nam ne bude dosadno. [/b]  Ovakav vozni red sa 9 autobusa je kriminal. Da smo imalo složni trebali bi štrajkat.  I uzmite sa sobom pelene jer možete slobodno zaboravit na pišanje

Di si bio Veljko Peloza kad se krojila ova linija mamicu ti je.......  700 kuna ti daje svako od nas u godini dana, a nisi sposoban apsolutno ništa napravit za vozače.  Smradu jedan

Da malo ponovim ovaj post jer smo toliko toga napisali u par dana da je otišao u zaborav.
Dakle, dragi kolege od 11.01.2010.

Lion

Citat: Shole  u Prosinac 25, 2009, 19:12:51
Ovakvom voznom redu na 3A predviđam rok trajanja od tjedan dana.  Ujutro 6:40 i 7:25 !!??  Znači srednjoškolci moraju na bus u 6:40 koda idu iz Pasjaka.  Ako ide na 7:25 do raskršća mu treba minimum 10 min. to je već 35, pješke gore na dvojku koja neće doć iste sekunde, i u gradu je iza 8.  A nisu ni škole na Žabici ili Jelačiću nego treba još pješačit.  I po sadašnjem još važećem voznom redu isto su polasci u 6:40 i 7:25 ali ima i u 7:10 koji je po svakoj logici najopterećeniji.
I onda kad oni pričaju o povećanju standarda JGP-a a ukidaju najosnovniji polazak za u školu i na posao. 

A ako ima imalo pameti onda će i trasu promjenit.
Gdje su oni zamislili presjedanje sa 3A na 2 ako se ide iz Bezjaka?  Valjda na Zametu na raskršću siđeš i onda pješice gore (i preko ceste) do kokošinjca.  Braaaaavo inžinjeri.  Zar je stvarno bio takav problem povuć ju kroz Ludvetov breg i Braće Bačić da izađe na Ivana Ćikovića Belog malo ispod Diračja, skrene lijevo prema dole i može iskrcat putnike za u grad i na stanici I.Ć.Belog i na stanici Zamet centar (kokošinjac).  Osim što bi se rješio problem preuske ceste kod policijske stanice rješilo bi se i presjedanje na drugi bus bez pješačenja i pogotovo bez prelaženja ceste što nije nebitna stvar kod djece.  Da nečiji sinčić živi u Bezjacima onda sigurno nebi presjedao tako da prelazi preko ceste.

bar netko (za razliku od onih glavonja) razumije u kakvoj sam situaciji.  :P
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

mivano

Citat: kico101  u Prosinac 27, 2009, 17:47:18
Što nas očekuje u prigradu? S obzirom ( koliko sam shvatio ) da i tamo od 11.01.2010. idu promjene, nema baš previše vremena za neke veće korekcije, a koje se u Troleju već ne znaju, ali se ne izlazi u javnost. Što bi to moglo biti? Mislim da neću previše pogriješiti, ako kažem-mnogo redukcija i ukidanja. Nešto sam načuo, ali to je toliko neodređeno da to ne bih iznosio kao neku mogućnost, ali reći ću vam što ja mislim...
Linija 11 - može biti svašta, ali sigurno ukidanja neće biti ( za inat novinarima Novog Lista ). Vjerojatno možemo očekivati jače rezanje prije svega polazaka za Lokvu, ali i za Saršone i Viškovo. S obzirom da 4-ka ostaje u Brašćinama, nema govora o 11-ci preko Pašca za Gariće ( zasad ).

reci nam barem nešto o tome neodređenom što si čuo

na Lokvi stanuje predsjednik MO-a, možda nas ipak poštede ;D
mislim da neće bit kresanja vožnji za Saršone, ne znam šta bi imali kresat, subotom nema po 3 sata, možda bude kakvo presjedanje (ne daj bože)
btw.: kao što sam i rekao novi list je ljudima uvalio "informacije" o produženju četvorke do Brda i jedna žena danas u busu govorila o tome kao o stoposto sigurnom

mivano