Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Boki651

jedan_019

@Boki651 je napisao u drugoj temi gdje je zabranjena daljnja ova rasprava i prebačena je na ovaj forum:

Citat:Otkad se štedi i na unutarnjoj rasvjeti? Već dva dana u jednom gradskom autobusu, kod preuzimanja noćne smjene, jedan gospodin, nakon što preuzme smjenu, uredno gasi rasvjetu u autobusu, raspoznaju se samo siluete ljudi u mraku, a vidio sam i par studoša, koji su pokušali nešto ponavljati, neke skripte ili što već, ali bezuspješno, kad se ništa ne vidi.
I tako vozi ugašenih svjetala u autobusu, sve dok se smrači da se više nitko u autobusu ne vidi.

Opa, to je novost. Štednja na svjetlima i preko noći  jer preko dana svjetli sve u šesnaest buljimir Moguće da će uskoro i grijanje početi gasiti...

Mislim da bi najveća štednja bila da se svjetla redovno gase preko dana, jer dok sunce blješti u autobusu, svjetla nemaju nikakve koristi pa čak i dok je oblačno, svjetla su nepotrebna. A rade kod barem 50 % vozača koji ih ne ugase.

MAKI

671 skinuli grafit hvala bogu
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

zvone16

ZvoneXp

Shole

Ma šta ima tjedan dana, šta pričaš gluposti !? Petak je bio na Delti sa grafitom.  Drugi put nešto provjeri prije nego počneš lajat bezveze

zvone16

Citat: Shole  u Siječanj 16, 2011, 21:38:52
Ma šta ima tjedan dana, šta pričaš gluposti !? Petak je bio na Delti sa grafitom.  Drugi put nešto provjeri prije nego počneš lajat bezveze

onda sam ja corav, jer sam ga vidio OCISCENOG kada sam isao na bus u 7 i pol mozda se od mraka nije vidilo
ZvoneXp

ikar

Strava i užas večeras u planiranju prometa... Oko 20.30 počeli su mjenjati zglobnima sa solo na linijama 5 i 7. Nije mi jasno zašto je već 1ca ostala na zglobnima ali ovo bode u oči: 7cu nisu mjenjali na Fiumari nego je pričuva vozila solo bus iz garaže na Vežicu i od tamo vozila monotral u garažu! ALO!!! ČEMU ONDA ŠTEDNJA SA IZMJENOM KOLA AKO SE PRITOM NAPRAVI 20km PRAZNE VOŽNJE!!!

A da i ne govorim kako su Connecti na 7ci bili prekrcani, a kako je jedan brižan vozač pričuve vozio buseve na Vežicu i nazad, na peronu na JT je stajao Citaro i još jedan je bio "napušten" kod mosta branitelja...

Ruske

ne pretjeruj od garaze do g vezice ima 4km u jednom smjeru...ocito se za danas nisu mogli drugacije dogovoriti - sta ti znas

da je nepotrebna i besmislena takva izmjena - je...

ikar

Citat: Ruske  u Siječanj 17, 2011, 23:58:42
ne pretjeruj od garaze do g vezice ima 4km u jednom smjeru...ocito se za danas nisu mogli drugacije dogovoriti - sta ti znas

da je nepotrebna i besmislena takva izmjena - je...

Izgleda da ćemo morati primjeniti višu matematiku? Od porte garaže do porte garaže krugom oko Vežice je 7,55km. Pomnožimo taj broj sa brojem autobusa (3) dobijemo broj od 22,65 kilometara.

I suzdrži se komentara o stvarima koje neznaš. Sad ti odjednom znaš kako funkcionira i kako se dogovara izmjena kola.

Ruske

ja znam da ima od stanice na slavici do okretista sv. kriz po trasi autobusa 4950m (posto u osnovnoj zbog tih 50m nisu mi htjeli davati bespl. karticu) dakle ako je to tako, onda od garaze koja je blize vezici nego stanica kod slavica ima manje metara, plus sta je od pumpne stanice INA do okretista 7ice manje metara nego od tamo do okretista 7A...

dakle nije nikakva visa matematika nego jednostavna logika shvatiti da ima oko 4km, neznam koliko tocno...neznam od kud tebi 7,55km...znam da je meni sa okretista do n.lista 7km cirka (plus minus pol km) tako da ne drzi mi vodu to tvoje da je od garaze do g.vezice 7,5km...

EDIT: shvatio sam sta si htio rec...20km od garaze preko vezice do garaze...ja sam mislio da govoris za 1 bus i za 1 smjer...sorry

ikar

Solo busevi sa prekidnih smjena (2a, 3, 8 i smjene na 8a) se više ne voze po završetku u Garažu nego na J. Trg radi izmjene na liniji 5 oko 21h.

celicana

Na liniji 5 dosada su subotom vozili zglobni autobusi.Danas odjednom solo.Znam da je recesija i poštujem činjenicu da Autotrolej nije dizao već dugo vremena cijene karata.No danas je u mojem polasku u grad, a isto tako u povratku u "petici" prijepodne i oko podne vladale tolike gužve. Tu je bilo velik broj starijih ljudi koji su ljuti i na sebe i na sve. Normalno jer u to vrijeme ljudi idu u trgovine i na tržnicu s obzirom da je i subota radni dan a , neki ljudi odlaze u grad subotom da obave što nisu tokom tjedna.Dok je bio nedavno vozni red "bez škole" radnim danom bi do smijene vozača oko 17h (sati) vozili zglobni autobusi a  nakon toga solo i nije bilo gužve. Stoga ako već moraju biti subotom solo autobusi neka oni budu po gore navedenom sistemu tj. iza 17h(sati) i neće biti gužve ,jer ovo danas s tolikom gužvom (krcato starijim ,živčanim ljudima) ,gdje nema mjesta ni za stajanje ,gdje se teško ljudi probijaju do vratiju, guraju jedan drugoga vrijeđajući se međusobno nije
nimalo ugodno za voziti se.Solo autobusi na liniji 5 nedjeljom su dovoljni, ali ovo vršnim satima subotom je katastrofa.             
Primjeto sam i na liniji 1 danas koja prometuje do Towera isto solo autobuse ,dok su na liniji 6 bili zglobni.
Također sam kao na forumu primjetio da polasci linija 1 i 1A nisu dubro usklađeni, često puta čak prometuju  jedan poslije drugog.                                                                                                                                                               
Moja isprika ,ovaj tekst je već napisan na srodnoj temi foruma prije nekoliko dana zato se spominje prošla subota. Tek poslije sam shvatio da je ova tema srodnija za gore navedeno. To sam primjetio dok sam čitao ovu temu tj, čitao malo više ovaj forum.Oprostite još sam uvijek novi član foruma i treba mi vremena dok se uhodam u sve teme.

1A

Citat: celicana  u Siječanj 20, 2011, 21:08:20Također sam kao na forumu primjetio da polasci linija 1 i 1A nisu dubro usklađeni, često puta čak prometuju  jedan poslije drugog.

Dobro jutro. ;D

Kad mi ispred nosa prođe 1, pričekam dvije minute (žalosno, ali istinito!) i evo 1A. U bilo kojem smjeru, na bilo kojem mjestu od Centra pa do Kantride. Grozno.

krešimir

O danas predavanje za naše drage vozače, i manje nam drage kontolore ( naravno bez uvrede, to nam je usađeno od školskih dana). Vozeči se kući sa autobusom, načuo sam da se radi o predavanju iz prometne kulture. Smješno je da učiš ljude sa trideset godina radnog staža kulturi, pa ti ljudi imaju više iskustva nego svi psiholozi itd. Bolje da malo prorade na ljudskom bontonu i da na ona prazna reklamna mjesta stave osnovna pravila bontona.DA svi malo ponovimo!!!!!! good_boy

kico101

Već nekoliko dana između 17 i 18 sati može se vidjeti štafetna izmjena zglobnih u solo vozila na Plumbumu. Solo čeka zglobnog, zatim putnici prelaze u vozilo naprijed, a zglobni prazan odlazi u garažu. Volio bih kada bi nam netko iz Autotroleja u par riječi objasnio kolika je stvarna ušteda ovih manovri zglobni-solo.
Istovremeno nije nikakva rijetkost vidjeti po 3 autobusa na prigradskim linijama 10 ( ili 10A ), 27 i 29 kako sa 2-3 putnika u koloni probijaju prema Kostreni. Mašala.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.