Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

ikar

Zanimljivo kako je gubitak drastično pao zadnje godine...

Shole

Da, kriza na sve strane, niko nema kunu za babu, a Trolej u toj i takvoj situaciji smanji gubitak. Ko tu koga drugovi je........

ikar

Kratki osvrt na organizaciju jučer. Nije mi jasno zašto je prigradski terminal izmješten na Školjić kada se svo vrijeme moglo ulaziti na terminal Delta iz A.K.Miošića. (Nemože se reći da je to nemoguće kada je identična situacija bila tokom gradnje spoja D404). Nadalje situacija na A.K.M. je bila prilično kaotična - Dok su bili tamo samo 1A i 3 je bilo ok, ali čim su se još umješali "uljezi" linije 5 i 3A nastao je kaos. Bilo je tu i parkiranih auta po žutoj traci a i autobusa Autotroleja koji su u pauzi trajanja karnevala tamo bili parkirani. Vozači su morali kružiti oko Conta da bi se izborili za mjesto... Dok je svo vrijeme na Novom Mostu stajala četveročlana delegacija šefova/prometnika i ćakulala...

Ruske

NARAVNO da se opet dogodilo ono sta nitko ne vjeruje...

dana 25.2. petak, nije bilo voznje u 18:00 sa okretista sv. kriz, naravno da sam dosao u 17:55 na okretiste i cekao sa susjedom bus sve do 18:15 koji je tek krenuo u 18:22, navodno je susjeda cekala jos i prijasnju voznju, a frend koji je izlazio iz busa koji je dosao u 18:15 je rekao da je cekao 40min bus u gradu...

i naravno da sam zakasnio na dogovor u grad...

I SAD - vjerujte sta ocete, vec znam tocno sta ce pojedinci napisati - ALI MENE NEMOZETE ZATASKATI - ISTINA JE ISTINA, nabijem nak. one izreke tipa: da se to dogada bi vozaci dobili pedalu iz firme - DA DOGADA SE! i sta se poduzima? nista...

redovno BAREM 1x u 15 dana se dogodi ta stvar na liniji 7A (sjecam se nedavno one subote kad nisu najavili promjenu rasporeda kako sam 1h cekao buseve 7A, 7 i 6 - pa odustao od izlaska i vratio se pjeske doma)

shole - cekam tvoj odgovor i novi ban (posto ne volis da pricam lose o autotroleju - ali ISTINA je neizbjeziva)

ikar

Ovaj put te nebi mogao Shole banirati već ja, ako nastaviš sa provokacijama kao i što si prije činimo.

Da razjasnimo - nitko nije zataškavao niti se uzbuđivao da nekada otpadne vožnja (zbog gužve, kvara itd.) nego zbog tvoje tvrdnje i uvjeravanja da vozači kreću ranije sa okretišta. Volio bi da upoznaš tehnologiju rada u Autotroleju i da uvidiš kako je sada NEMOGUĆE kretati ranije sa okretišta jer te dispečer momentalno zove, isto kao i što zovu sa pitanjem "Zašto nisi gasio?" ako ne ugasiš bus na okretištu. A poznat mi je i slučaj da su jednog vozača zvali nakon mjesec dana da opravda neku situaciju...

Dana 25.02. je situacija u popodnevnoj špici bila normalna! Ja sam osobno bio u gradu na cesti popodne do 17.30h, i osobno sam se vraćao sa 7com koja je u 18.10 bila na Vežici. Koliko sam vidio situacija je bila normalna. NE ISKLJUČUJEM mogućnost da je taj bus ostao u kvaru, ali situacija je bila daleko od kaosa...

EDIT - naknadnim uvidom u podatke, taj dan ne tokom dana na tom voznom redu bio Conecto, dok je navečer vozio 601 (osobno se vozio s njim), tako da će biti slučaj da je bus ostao u kvaru!

Ruske

ok jasno ali nemozes rec da ne krecu ranije, posto si ja nastimam sat prema njihovim kretanjima (i provjerim jako cesto dali ima odstupanja) i onda ako mi umjesto u :15 krene u :12-13 oces rec da to nije ranije?

nisu provokacije nego realnost oko koje se vi svi ogradujete...

ikar

Nije mi jasno kako meni nikad unazad 2-3 godine bus nije prošao ranije na istoj liniji. To je nešto čudno... Ma mora da sam zamislio da mi svaki dan bus dolazi kako treba... Ma neću se više raspravljati, niti ćeš se ti! Ovo ti je zadnji post kojeg si ovdje napisao!

Shole

Citat: Ruske  u Ožujak 12, 2011, 13:38:21
shole - cekam tvoj odgovor i novi ban (posto ne volis da pricam lose o autotroleju - ali ISTINA je neizbjeziva)

Ma baš me briga šta ćeš pisat ko je kolko ranije krenuo, ja znam da ja tu ne spadam, a za druge me nije briga ko što ni njih nije briga za mene.  Al budi dosljedan pa reci ono šta je.  Brate mili ti si samo na ovom forumu naveo više primjera u par dana nego što ured za odnose s javnošću dobije primjedbi i žalbi od svih putnika zajedno. Te ovaj nije stao, te ovog nije bilo uopće, te ovaj ranije krenuo......  Nitko ne govori da toga nema, al nema ni približno toliko koliko ti navodiš.  Skuliraj se malo.  A ovo nije nikakav Autotrolejev forum pa da samo lijepe stvari možemo pričat, dapače, više smo ovdje nasrali o troleju nego šta možeš bilo di pročitat. Ali 99% stvar je točno, a nisu prazna laprdanja.

krešimir

Ljudi svi imate opciju na mobitelu, automatsko namještavanje vremena, to vrijeme je ono koje trebate gledati, to isto vrijeme, ima zabilježeno i prometnik, na signalu od gps-a.To  vrijedi za nas drage putinike koji njurgamo i kad autobus stigne na vrijeme, ali nam se toga dana ne sviđa šole pa smo opet nervozni;

dkrizaj

Ovo je tocno kolega napisao. Kabine su neophodne i svakako video nadzor. VOZACA TREBA OGRADITI OD PUTNIKA POD HITNO. To je normalno svuda u svijetu.  Primjer Trst u Italiji. Valjda se mora dogoditi da kad vozis nekih 40-50 km na sat da ti dojde narkoman i pocne ti cupati volan iz ruku a ti pun putnika udaris negdje sa tim busem pa da vidis kako bi se odmah kabine ugradile....
Dule

mivano

Citat: dkrizaj  u Ožujak 13, 2011, 10:11:56
Nevijerojatno! Glavno da penzici imaju i dalje besplatno. Ljudi koji rade neka plate za sebe i za njih. Koja je to politika grada?????Ja znam da umirovljenici imaju male penzije ali 40 kuna godisnja karta to je stvarno premalo. Pa samo se oni najvise i voze. Zasto cistocu i druge komunalije na smanje penzionerima. Samo Autotrolej mora davati svima besplatno.....

Nemaju svi penzioneri jeftine karte, već samo oni stariji od 65. Dok mlađi umirovljenici plaćaju kartu mjesečno preko 100kn. Toliko o jednakosti. Ili nek svi imaju jeftine karte ili nitko.

Shole

Po meni nitko.  Ako je radnička pokazna 400 kn, onda im je cijena od 100 kn data sa popustom od 75%.  Šta više oće ?
I ostali prijevoznici (autotrans...) imaju popust za osobe starije od 60 godina (a ne za umirovljenike) i to je obično  oko 30% niže od tržišne cijene.

Klanaman

Citat: Shole  u Ožujak 13, 2011, 13:00:45
Po meni nitko.  Ako je radnička pokazna 400 kn, onda im je cijena od 100 kn data sa popustom od 75%.  Šta više oće ?
I ostali prijevoznici (autotrans...) imaju popust za osobe starije od 60 godina (a ne za umirovljenike) i to je obično  oko 30% niže od tržišne cijene.
Da, al Autotrans nije SDP-ova firma.  ;D

ikar

Gadno je to došlo vrijeme kad šef prometa provodi noći vikendom vozikajući se službenim autom iza noćnih linija...

Shole

Možda je opet neka frka bila pa je morao izać na teren