Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Lion

Jučer u Lovranu Jelena Rozga, busevi su bili blago rečeno krcati, kasnilo se čak i u polascima jer nisu dali da mularija ulazi u bus bez kartice za treću zonu pa je na ulasku bila poprilična gužva. Netko je rekao jednom da je 32 zlatna koka Autotroleja, i to je APSOLUTNO točno. Mogu zamisliti koliko su novaca 'digli' sinoć.  :D
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Shole

Citat: Lion  u Kolovoz 05, 2011, 12:31:44
..... jer nisu dali da mularija ulazi u bus bez kartice za treću zonu pa je na ulasku bila poprilična gužva......

Šta je Trolej Caritas pa bi trebao pustit jadnu dječicu?  Za Rozgu i za lokat imaju, a za kartu nemaju.  Pitam se kako je protekao povratak.  Trebali su sve kante SG220 stavit na liniju.  Nek na 651 razbiju staklo treba čekat mjesec dana da dođe drugo.  Za SG skinu na 565 i gas, za pol ure je na liniji

ikar

Sve su bili SG220 osim 651! 455 je noćio u Opatiji budući da je Peharovo bilo blokirano. A 32ke su se navečer odlazile okretati u Medveju. Bilo je dosta kašnjenja i ispomoći (koje su prvotno zamišljene od 18-20 sati, a najveća gužva iza 20 sati) su preuzimale redovne linije.

ikar

Citat: Lion  u Kolovoz 05, 2011, 12:31:44
Netko je rekao jednom da je 32 zlatna koka Autotroleja, i to je APSOLUTNO točno.

Kad je već zlatna koka onda bi trebali vozit sve Citari sa klimom, a ne da već tjedan dana (najmanje) voze 455 i 535 svakodnevno. Baš ih je divno za vidit na cesti! A i vozači sa ručnicima oko vrata za zadnjih vrućina (nisu oni krivi za to) ostavljaju istočnjački dojam. Mogu mislit šta turisti misle...

Shole

Stalno prate tu potrošnju goriva ali izgleda da im to služi samo za izradu statistike jer se unatoč nekim utvrđenim stvarima apsolutno niš ne dešava.  Citari s klimom i dalje voze na sedmici gdje troše 70 litara, dok 715 troši oko 40 na Opatiji.

Ko što ste i sami rekli, kud i kamo bi bilo ljepše pokazat turistima sve klimatizirane buseve na 32, a još bi uz to trošili duplo manje nego na sedmici. Za tamo su ionako predobri i 595, 596 s obzirom na klijentelu kakva se vozi na zapadnoj strani

Lion

Citat: Shole  u Kolovoz 05, 2011, 12:36:47
Šta je Trolej Caritas pa bi trebao pustit jadnu dječicu?  Za Rozgu i za lokat imaju, a za kartu nemaju.

Pa u tome i je poanta, jer većina ljudi uredno plati svoju kartu, zašto bi oni bili iznimka samo zato što su mladi i pijani? I onda još po busu radit gluposti. Ma bravo.  :P
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Dino

Povratak je bio pod pratnjom policije  ;D , a za prvi bus se moralo izboriti, tako da je ostatak čekao drugi.

mivano

Citat: Shole  u Kolovoz 05, 2011, 13:11:03
Stalno prate tu potrošnju goriva ali izgleda da im to služi samo za izradu statistike jer se unatoč nekim utvrđenim stvarima apsolutno niš ne dešava.  Citari s klimom i dalje voze na sedmici gdje troše 70 litara, dok 715 troši oko 40 na Opatiji.

Ko što ste i sami rekli, kud i kamo bi bilo ljepše pokazat turistima sve klimatizirane buseve na 32, a još bi uz to trošili duplo manje nego na sedmici. Za tamo su ionako predobri i 595, 596 s obzirom na klijentelu kakva se vozi na zapadnoj strani
Dotični uglavnom stoje na Delti.
btw.: Neki dan je netko bio nepažljiv i parkirao 597 na peron linije 26. Pa su cijelo jutro 26-ke polazile s perona linije 25.

Berlingo

Previse je tu tema, vise neznam gdje bi sta stavio. Ali ovo bi moglo ici tu i lijepi je primjer stednje. Vrijeme oko 14.50 kod semafora na Kantridi (spomenik). Ide jedinica prema Biviu (monotral) s par putnika. Vozim dalje prema gradu i mimoilaze se 2 autobusa na 1A. U Marceljevu Dragu se vozac vozi potpuno sam, prema centru jedna putnica! Ovaj prema gradu je cak bio prigradski, cini mi se 607. Ima li tim glupostima kraja?

Shole

Taj  1A to je takva debilana da to normalan čovjek nemože razumit.  I radnim danom i subotom i nedjeljom je isti broj kola na liniji,  i uvijek se šlepa iza jedinice.  Pa valjda već to kuže i čistačice u Autotroleju !!!

ikar

Produžit na Pećine, ujednačit 1/1A, postoji mogućnost solo kola cijelodnevno zimi. A štedi se 2 busa dnevnu (i 6 vozača).

Shole

Probaj malo iskopat na forumu kad smo to već napisali.  Odavno !   Samo me zanima dal je prošlo godinu dana jer za sve stvari poslože donekle kako treba otprilike godinu dana nakon što mi to ovdje napišemo  (npr. potreban broj buseva za normalno funkioniranje linije 2 )

Shole

Zanima me jedna stvar:  kako je moguće da je tehnički ispravno samo 20% autobusa i to NAJNOVIJIH AUTOBUSA !?!?!?!

Ljeto,  50 u hladu, od tih jadnih 10 autobusa s klimom koje imamo,  voze samo 2, a 8 ih leži u garaži.  Kamo mi idemo ?? ?? ??

Klanaman

Bit će da troše previše goriva pa moraju "odmarat." Pod izlikom da nema dijelova. Npr. nema H7 sijalica ili metlica brisača i sl. :P Jer je nemoguće da u isto vrijeme bude 8 istih autobusa pokvareno.

Shole

Znam da troše ko ruski tenk (skoro pa doslovno) i da je to bila totalno promašena investicija, al sad kad su već tu i kad ih imamo, pa daj ih na jedincu i na trizdvojku po ravnom, nek elektronikom zatvore dovod goriva pa će trošit 40 i amen.  Pa šta bi oni htjeli, koliko da im troši?  

Solo MAN najnovije generacije (NL313) gradske vožnje  tokom cjelog dana potroši u prosjeku oko 45-50 litara.  Pa šta mi oćemo od Mercedesa koji ima 360 konja,  dve klime i vozi po usponima od 15%, da troši manje nego gore spomenuti ?