Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Shole

A di će snjim ?  Konačno su ga se riješili na kontroli ulaska buseva na porti.  Tip je svaki bus pregledavao koda će ga kupit.  Samo su mu ljestve falile da ide i krov pregledat.  Kiša lije, opći potop, ulaziš u 23:30 u garažu i kažeš mu da si lupio negdje odozdola (a normalno da nisi, al ga prcaš namjerno) i on bez beda legne ispod busa u lokvu vode i sve pregleda sa onom svojom lampom.  Kakav lik.  Kad je on bio noćna znala je bit kolona vani do Hotela Continetal pa su trčali mehaničari iz smjene i vozili buseve na drugu rampu kroz kontra smjer jer bi nastao prometni čep na Školjiću

Bocko

On obavlja svoj posao pedantno i kvalitetno, za razliku od mnogih.
Vi kada i znate da netko i radi svoj posao, gleda što ste udarili, a vi ga zezate.
Danas jako malo vozača kontrolira karte, a kontrolori se samo voze sprijeda, ni ne gledaju karte.
Sram me što kupujem kartu, trebao bi se švecrati kao ostali.
Jednom sam izgubio pokaznu i dok nisam napravio novu, prošlo je više od mjesec dana.
Kada sam i pokazivao cvikalicu koja je bila stara 2g, niti jedan vozač nije ništa rekao, a čak je i jedna kontrolorka s kolegom uzela tu cvikalicu kao pogledala i pustila me.

shef

Kako to da nigdje službeno ni riječi, ni od uprave, ni iz medija, ni od političara?
Izlazimo iz kamenog doba, pračovjek se uspravio, naučio koristiti vatrom i izumio kotač.

Tender za nabavu novog sustava naplate i upravljanja prijevozom:

link
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Nadam se da će brzo to zaživjet jer mi je čisto neugodno svaki dan jednoj ozbiljnijoj gospođi kod Dječje Bolnice prodat 3. zonu do Autoremonta.  Nebuloza totalna kad se zna da se od Sv.kuzma do Panorame može sa 1. zonom  (10 kn), a njoj treba 16kn za ovo šta bi pješice mogla preć

Bocko

NP-549

Kao što je već i rečeno ovdje,  daleko od toga da smo mi savršeni i da u Autotroleju teče med i mlijeko u potocima i da su svi šoferi savršeni, ali stvarno je previše to koliko si ljudi dozvoljavaju.  Ispada da su svi vozači debili, da svi voze te buseve koda su u Poljoprometu pa voze krumpire, i da svi kreću (barem)  3 minute ranije svaki put sa okretišta.
Treba tome stat na kraj i dat im do znanja da će primjedbe uvažavati, ali samo one utemeljene.  Po sadašnjem sistemu svatko može nazvat, poslat pismo ili mail i nabrojit X stvari protiv nekog vozača i to će biti ozbiljno shvaćeno jer  MUŠTERIJA JE UVIJEK U PRAVU.

Zadnje što mi se desilo:  dođem kod Peveca u 14:42 (polazak u 14:45).  Tip stoji sa lijeve strane ceste koja ima 3 trake i dere se iz petnih žila:  "eeeeejjjjjjjj majstore!!!!! ".  
Apsolutno ga ignoriram, ali ni ne mičem nikamo. Uostalom, imam još 3 minute.  Dolazi on do busa, nakon što je prešao cestu i uleti u bus:

on:   - jel ovo redovni ?
ja:    - dobar dan, šta ste rekli ?
on:   - jel ovo bus za Rijeku ?
ja:    - prvo i osnovno, ja nisam nikakov majstor jer ne postavljam ni parkete ni pločice , a drugo, najprije se reče dobar dan kad se dođe među ljude  (bilo ih već desteak  u busu)
on:   - šta si ti tako bahat,  ideš ti u Rijeku il ne ?  (iako piše na tabeli 25A  RIJEKA)
ja:    - da, gospodine, idemo u Rijeku.  Imate vi kartu ?
on:   - šmrkavac jedan bahati vidiš ti kolko ja imam godina?
ja:    - oprostite, nisam vas pitao koliko imate godina nego dali imate kartu

Na to on izvadi penzionersku pokaznu, izvrijeđa me pridjevima koje ovdje neću spominjat (familija koje je pola pokojno), i reče mi nek mu dam svoje ime i prezime jer sam jako bezobrazan i da će on mene prijavit.

dragec52

Haj. Poštovani i uvaženi kolega jedno pitanje. Da li je mobuće da još reagiraš na te nebuloze i ulaziš u duel sa našim dragim i mnogo poštovanim putnicima. Pa ti si veteran Troleja i nebi ga uopće trebao doživljavati  i kvariti si doživljaj na svom radnom mjestu, koji je tako opušten i relaksirajući da jedva čekaš rađanje novog dana i susret sa novim mnogo poštovanim i uvaženim putnicima i nadati se da netko od njih neće nazvati i požaliti se na tebe/vrlo česti čisto iz objesti i zlobe i da se moraš vaditi iz septičke ni kriv ni dužan
"šmrkljavče" ako te prijavi pisat češ izjavu i nadati se da će Mu..... i P..... prihvatiti tvoju odbranu i nečeš ostati bez stimulacije.

421

Nakon više od 10 godina u ZET-u i jedno 20tak "otkaza" od strane putnika, moj recept  i recept mudrijih kolega prema rukovodećim strukturama u obrani svog, tvrtkinog i vozačkog digniteta je slijedeći: SUOČAVANJE s korisnikom koji je iskazao nezadovoljstvo. Veliki dio ne zna svoje obveze, MISLI da zna svoja prava , a na suočenje bi došli samo oni zagriženi i uvjereni u svoja prava.Žalosno je da rukovodstvo ne zna (usprkos  zakonski nametnutim redovnim liječničkim pregledima koji uključuje psihološki test) s kojim i kakvim kadrom raspolaže i kome će prvo vjerovati:SVOM zaposleniku iza kojeg stoji njegov rad ili nekom od  xy  korisnika USLUGE PRIJEVOZA za koji je vozač kvalificiran.
Bio sam pozvan nekoliko puta kod šefa prometa radi utvrđivanja činjenica koji su inicirali putnici, no čim sam spomenuo suočenje, pozivi su prestali. A radim slično kao i prvog dana po dolasku u tvrtku.
Kad bi od  nezadovoljnog korisnika prvo zatražili dokaz u vidu važeće  karte na dan kad se navodni događaj dogodio ,pa osobne podatke i mogućnost suočavanja, broj nezadovoljnih rapidno bi opao!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

shef

Ovaj post pišem kao obični član foruma, a nikako kao član moderatorskog tima, te samim time (iako se to podrazumijeva u pravilima) ovo nije službeni stav foruma autobusi.org.

Ponukan sam nevjerojatno skandolaznom emisijom "Tužibaba" HR Radio Rijeke od danas 09.12.11. Shvaćam da je danas u Rijeci olujno jugo i da sve ide naopačke, ali ovakve izljeve (da upotrijebim termine naše drage ex premijerke) bijesa i mržnje prema djelatnicima Autotroleja i rekao bih pozivanje na linč nisam odavno čuo.
Mislim da je svima jasno (pa i nama koji smo van KD) da je situacija nikad teža, da je neispravnost voznog parka visoka, da vožnje ispadaju i na linijama voze potpuno neprimjerena vozila. Čistoća? Nepoznato!
No to ne znači da su korisnici automatski uvijek u pravu. Kako je lijepo kolega 421 gore napisao, važan je direktan kontakt, sa argumentima i također iskrenost, a ne odmah sjekirom po djelatnicima. Time se stvara jedna nepodnošljiva atmosfera gdje je ulaz u autobus ustvari bojišnica sa minama.
Svatko tko radi sa ljudima zna koliko je to teško.
Ali upravo zato uprava mora reagirati u svakom pogledu, i tehničke ispravnosti i odnosa sa korisnicima, ali i unutarnjih odnosa. Kad se nešto ružno dogodi, a pitanje je dana, onda će biti jako kasno.

I da se osvrnem kratko na emisiju. Robert Ferlin zna biti i simpatičan i lajav itd., ali današnje njegovo vođenje emisije je ispod svakog kriterija - ne znam da li je bio pod utjecajem alkohola ili što, ali potpuno se neprimjereno ponašao za nekoga tko je javna osoba, novinar i voditelj na javnom servisu. Mislim da bi i na tako nešto uprava također trebala reagirati, sada kad izborne i postizborne teme polako padaju u drugi plan.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Bocko

ja ovo pišem kao putnik.
Vi ste npr. vozači, ja sam samo putnik.
Čini mi se da pišete gluposti, kao da prijetite batinama.
Danas i ja slušao, pa čovječe, vozač je slomio prst djetetu u autobusu 5a zato što mu je ono navodno, tj. kako on tvrdi pokazalo srednji prst. (nekoliko djece je ušlo i svi su imali pokaznu)
Pa kakav je to način čovječe, što, sada bi dijete imenom i prezimenom trebalo doći do tebe, osobno popričati da prijetiš da ćeš slomiti i druge prste?
Nije Ferlin kriv, dobri su ovi koji još kažu "u moje Titovo doba tak se to radilo, starije se ne poštuje". Ferlin kaže da je navodno samo prema tvrdnji vozača to dijete pokazalo.
Dajem samo za primjer, ima nas svakakvih, ali ima i svakvih vozača.
I danas meni autobus linije 2 nije stao kod Novog lista iako sam čekao na kiši. I što sada, da imenom i prezimenom razgovaram s vozačem koji će mi prijetiti?
Nije toliko bitno što mi nije stao, jer sam za 2min ušao u drugu liniju gdje je vozač pričao na mobitel.

ikar

Firma bi trebala više stajati iza svojih djelatnika! Pogledajte npr. što se jučer/prekjučer dogodilo u Americi - Slavni glumac Alec Baldwin se izdere na stjuardesu u avionu, i što se dogodi, avion se vrati nazad i iskrca ga.

Slušajući te tužibabe imaš dojam da su u HR najveći neprijatelji "poštenog" naroda vozači autobusa i liječnici.

Shole

Citat: Bocko  u Prosinac 09, 2011, 20:55:39
.... dobri su ovi koji još kažu "u moje Titovo doba tak se to radilo, starije se ne poštuje"..... .

E  vidi se da nisi živio u Titovo vrijeme. Kao prvo, kućni odgoj tada nebi dozvolio nekome da pokaže srednji prst šoferu,  jer kad bi došo doma sa slomljenim onda bi mu otac slomio drugoga.  "Neka ti je sine,  nije ti džabe,  pa ćeš drugi put razmislit šta pokazuješ".  A danas taj isti tata zove muriju, dolazi u Trolej,  traži odštetu od osiguranja, pravobranitelj za djecu, raznorazne pm....  I šta to dijete može naučit iz sveg tog?  Ništa drugo nego jebi svakog gdje god stigneš pa ćeš možda izvuć neku paru negdje.  Ako ne uspiješ, nikom niš.  Nema više nikavog poštovanja, ni dobrog starog odgoja.  Samo para je bitna

dusko

Tako je Shole dobro si to napisao. Nema postivanja prema nikome to ti je Hrvatska demokracija. Kad je vladala stara milicija /mada sam i ja dobio od njih/ toga nije bilo. Vozac je bio zasticen i cijenjen. Sad policija nema ni volje ni ljude da dođe na intervenciju a voze se sa svojim znackama. Kako ce se balavci i ponasati kad im je sve dozvoljeno. U Autotroleju sam 17 godina i sve gore i gore je. Ali Dragec je dobro napisao ne treba se uopce obazirati na takve spodobe. Gledaj da odradis smijenu cim mirnije i kad dođes doma zaboravi posao. Direktor je rekao na sastanku pred vise vozaca. AKO VAS NETKO POSALJE U P.M. NAJBOLJE JE DA SUTITE. Mislim da je komentar suvisan.

NP-549

Citat: maky  u Prosinac 11, 2011, 17:51:20
Ove godine "Promet Split" za Božić podijelio 2500kn u bonovima i po 500 kuna za svako dijete svojim zaposlenicima.

A di smo mi !?

dragec52

U  septičkoj, moj NP-549,  good_boy  tamo smo mi.