Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

A.K.Miosica. Stvarno niko nije razmisljao da se maknu autobusi. Nestat ce 5A, ali dolazi novi. 1A. Shefe lijepo si to uocio.

kico101

Jedino dobro u svemu ovome je što ćemo se 11.01. nagledati kaosa. Jedino mi je žao vozača. Bilo bi dobro da u svaki autobus do vozača postave nekoga iz administracije koji bi odgovarao na stotine pitanja-kuda ide ovaj, kada dolazi slijedeći, zašto sam završio na Pećinama , a tel san na Trsat itd.
Već ih čujem: Ej, ćo. kade greš, fermaj se, mulac jedan. Si me čul, ča si munjen. Parona me čeka na Trsate, a ti delaš majmunarije ovdeka. Ala, vrni se aš ću ti matafun opalit,....
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

a nisam siguran da je bas sedmica opterecenija od 7a, ali sad s ovom novom reorg mozda i bude.

Shole

Prije bi rekao da će bit:  Dže ćeš bolan, alo majstore nije t ovo jedinca

Berlingo

Zato ovima na 3A nece niko prigovarati! ;D

NP-549

Citat: Berlingo  u Prosinac 27, 2009, 15:58:45
..... nece niko ...... ;D

Bolje da si napisao   NEĆE IMAT TKO

Berlingo

Krivo sam se izrazio. To mi je i bilo na pameti.

echo

Pokušavam zamisliti slijedeće poboljšanje kvalitete gradskog prevoza:

1a - postaje linija Marčeljeva Draga - Bivio, minibusima po Mate balote
2  - produžuje se do Kastva
2a - ukida se, Zapadni Zamet već ima liniju 3a za Bezjake
5  - seli se na sjeverni koridor, s korekcijom na Školjiću
6a - nova linija, Tower centar - Boćarski dom Vežica.
18b - ukida se, Rešetarima već prolazi dvojka na putu za Kastav

mivano

falit će solo kola katkad, 1a solo, dakle, gledat ćemo prigradske buseve na gradskim linijama 601, 470, možda i 607 bude vozio za Marčeljevu - imao je snježnu probu na jedinici prije koji tjedan  

kico101

Kada sve zbrojimo i oduzmemo, mislim da ovo možemo svesti na slijedeće: Psi laju, karavana ide dalje! ( da ne bude zabune, ovi psi smo svi mi ovdje i 150.000 ljutitih građana-još nisu ljuti, ali od 11.01. će sigurno bit ). :(
Ali jedno sam siguran, ovo neće biti konačan izgled. Puno će se toga promijeniti. Nadam se da će onaj 1% od svih ovih primjedbi biti i uslišano.
Btw, ako ste mislili da je ovo vrhunac neugodnih iznenađenja iz Troleja, samo da kažem, da, tehnički, na 3A može vozit i Conecto! Ne bi me previše iznenadilo da vidim napr. 660 na toj liniji.
I još nešto. Zanima me gdje će biti okretište u Lopači? Možda unutar Ustanove? Bilo bi prikladno.
Pozivam sve Grobničane koji bivaju na Lukeži i Drastinu ( pa čak i Jelenju ) da iskoriste prednosti 1. zone, aš je od Lopače do Lukeži manje od kilometra, a ušteda je 3 zone!

kico101

Što nas očekuje u prigradu? S obzirom ( koliko sam shvatio ) da i tamo od 11.01.2010. idu promjene, nema baš previše vremena za neke veće korekcije, a koje se u Troleju već ne znaju, ali se ne izlazi u javnost. Što bi to moglo biti? Mislim da neću previše pogriješiti, ako kažem-mnogo redukcija i ukidanja. Nešto sam načuo, ali to je toliko neodređeno da to ne bih iznosio kao neku mogućnost, ali reći ću vam što ja mislim.
Linije 10,10A - mislim da se neće dirati ( osim možda sitnijih izmjena u vr ), jer Kostrena još uvijek ( zahvaljujući, između ostalog i INI i Lencu ) ima parica.
Linija 11 - može biti svašta, ali sigurno ukidanja neće biti ( za inat novinarima Novog Lista ). Vjerojatno možemo očekivati jače rezanje prije svega polazaka za Lokvu, ali i za Saršone i Viškovo. S obzirom da 4-ka ostaje u Brašćinama, nema govora o 11-ci preko Pašca za Gariće ( zasad ).
Linije 12-16 - po svemu sudeći i dalje ostaje nebuloza linije 13 kao ko fol  gradske, ali po organizaciji prigradske, sa voznim redom koji smo već vidjeli. Za ostale linije mislim da neće biti bitnijih kresanja, ali očekujem bolje stupnjevanje polazaka ( bez onih polazaka po 5 autobusa istovremeno ).
Linija 17 - ukidanje, ali mislim da će se prije ili kasnije vratiti diraktna veza Bezjaka s Rijekom.
Linije 18,18B - redukcija broja polazaka i usklađivanje, ali mislim ništa bitno
Linije 19,20,21 - vjerojatno kresanje polazaka za Studenu, Klanu i Lisac i možda koji polazak manje za Brnčiće.
Linije 22,23,28,30 - linija 22 do Permana, a dalje za Brgud, Pasjek i Mune, te Škalnicu - minibusi ( uostalom u prezentaciji se i spominje mogućnost teminala-milim da će Permani probiti led ).
Linije 25 i 26 - mislim a se neće kresati-ostaje isto
Linije 27 i 29 - manje vožnji za bakar ( 27 ) i Križišće/Ožlak ( 29 )
Linija 32 - tu je moguće svašta ( ne mogu odrediti )
Linije 33,34,35,36,37 - bojim se ukidanja pojedinih linija ili daljnjeg kresanja ( osobito 35 i 36 )
Što vi mislite?

mivano

Mislim da neće doć do rashoda jer  ovako i onako nedostaje zglobnjaka, 7a je stavljena preko sjevernog koridora da bi bilo manje putnika, dakle, vozit će se samo oni koji moraju
a 6 i 7 će biti prepuni, ni ovako nisu prazni
Zašto 4 ne ide do Lokve?
Prvi odgovor koji se nameće bi bio taj da je manjak monotrala, ali ovom novom koncepcijom je viška 5 starih monotrala, e sad možda se boje reakcije putnika linije 11 naviklih na bolje stvari od 418, 513, 562, i sličnih; što se mene tiče ja bih se vozio i njima, glavno da idu često  ;D
a osim toga je bih razmislio o polovnim zglobnjacima (Autotrolej bi trebao počet kupovat polovne buseve)
Drugi odgovor bi bio da Trolejevim rječnikom rečeno "dosadašnja mjerenja prometa nisu pokazala opravdanost uvođenja toga i toga...bla bla". Tako je bilo rečeno kada su ovi iz MO tražili uvođenje dodatnog autobusa linije 11 radnim danom.
Treći odgovor je kresanje polazaka za Lokvu.  >:( >:( >:( :'(
i još nešto: trolej je obećao ovima u Dragi nešto, ali ne vidim da je išta napravljeno.
ukinut će se smjena na 642 - ne gine mu pričuva ili prekidna

NP-549

Nigje uopće nije spominjano da bi produženjem četvorke do Lokve automatski linija prešla na monotral.  4 ako se ikada produži, a oće, umjesto 4 bit će još 2 ili 3 busa i to SOLO.   Linija bi naravno bila idealna za troosovince, ali to je u Autotroleju znanstvena fantastika iako u Splitu savršeno funkcionira

kico101

Citat: mivano  u Prosinac 27, 2009, 18:38:52
Mislim da neće doć do rashoda jer  ovako i onako nedostaje zglobnjaka
Kao što rekoh, po novoj shemi bit će viška 6 monotrala, a s obzirom da ih u prigradu ionako ima viška ( monotrali drže ionako samo 32-ku, a na 10 i 14 imaju svega par polazaka dnevno ) pokrit će grad. Možda griješim, ali držim da je glavni razlog ovih redukcija, potreba za rashodom dotrajalih monotrala. Novaca za nove, zasad, nema. Potreba za dodatnim solo se lako može popuniti sa 589,590,600,601 i 603 koji su ionako, u načelu, gradska izvedba.
Citat: mivano  u Prosinac 27, 2009, 18:38:52
a osim toga je bih razmislio o polovnim zglobnjacima (Autotrolej bi trebao počet kupovat polovne buseve)
Apsolutno sam protiv. Zašto? Autotrolej nikada u posljednjih 40 godina ( koliko mogu biti siguran ) nije kupovao polovnjake i to mu je veliki plus. Novim autobusima povijest započinje u Autotroleju i njihova trajnost je isključiva posljedica trolejevog održavanja ( možemo o održavanju misliti što hoćemo, ali ako usporedimo stanje autobusa istih godišta u Ri i drugim našim gradovima, jasno je da i tu dobro stojimo ). Polovnjaci sa sobom donose brdo problema koji se prilikom prodaje dobro kamufliraju, tako da troškovi održavanje eksponencijalno rastu.

conecto

Veći je problem što se ni polovnjake ne može kupovati kao nekad jer je homologacija učinila svoje. U svakom slučaju, ne može se više kupovati svakakvi krš...
Svaka čast Troleju i njihovom održavanju, ali (ovako neupućen u Rijeku) gledam malo tablicu voznog parka - preko 20 zglobnjaka iz 80-ih godina! Uz svako dobro održavanje, robusnost Avtomontaže i brdovite riječke ulice ja bih ipak rekao da su ti već dali svoje.
A ni Švabe baš loše ne održavaju aute - za njih se u Europi kaže da mu je prvo auto pa tek onda žena! Ako tome dodamo uvjete eksploatacije - tu se ni Rijeka ne može usporediti.
Rijeka je preskočila kupovanje polovnjaka u vrijeme dok su to radili svi hrvatski gradovi. Kupovalo se novo ili ništa, ali možda se time ipak malo poremetio kontinuitet.
A sad kad novaca navodno baš i nema, nisam siguran da neki rabljeni Citari iz Njemačke (god. npr. 1998.- 2000.) ne bi dobro zamijenili SG-jce iz 80-ih, barem na 5 godina. Nisu li i ti SG-jci već itekako rabljeni?
Mi u ZG više nemamo rabljenih buseva (kao takve nabavljenih), ali dok su bili tu imali smo dobra iskustva. U pravilu su se nabavljali za prijelazni period 3-5 godina, ali su se zadržavali u prometu i preko 10 godina. Nisu bili "zamaskirani" - svaka je lampica na njima radila kad su došli, a definitivno su manje drndali u vožnji od buseva koje smo nabavljali kao nove. Troškova održavanja je bilo možda relativno dosta, ali i nabavna cijena tih buseva je bila niska pa se to nekako prebije.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...