Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

kico101

Na stajalištu u Z.Kučića III nema ni traga ni glasa da se tamo zaustavljaju 1B i 13A, piše samo 7. Isto je i na stajalištu kod ex robne kuće na Vežici, ali za to na okretištu Gornja Vežica piše: 7 Turkovo, 13 Lopača. A je negdje otpao. ;D
Ovo mijenjanje oznaka na stajalištima je fušeraj bez premca. Pitam se gdje rade ti ljudi koji to mijenjaju. Da su dali taj posao nama, uvjeren sam da bi ga zgotovili u par sati, a još sigurniji da se ovakve pogreške ne bi dogodile. I još nešto, ja bih im to učinio potpuno besplatno ( poklonio bih im čak i troškove benzina ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

dragec52

Haj. Kako sam najavio evo mojih utisaka o jutarnjoj smjeni na 2. Krenuo sa Srdoča i do Trsata prevezao 10-15 putnika. Vožnja u 6.15 već nešto sasvim drugo - do Krnjeva se napunio  a na Mlaki koma, valjda se iskrcali za prelaz putnici sa 1 i 1a  za Trsat i jedva zatvorio vrata. I slijedeća 3 kruga sa Srdoča krcat.  Poslije smjene prijavio zapažanje glavnom prometniku radi znanja i evidencije  te daljnjeg praćenja stanja na liniji. NEŠTO će morati poduzeti planeri RV. Na Trsat stizao na vrijeme polaska i kasnio 2-3 minute. Znaći potrošio i planiranu pauzu. Kava- pišanac  :-\ >:( . Zapažanja da na stajalištima ima nepromjenjenih tabli starih linija je točna.

MAKI

566 jel ste to možda vozili na 2 ci
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

u novom listu osvanulo upozorenje građanima da se ne izgube ( samo fragment članka, jer ne mogu naći cijeli ):
link: http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=28592859286328592863285A2858285928582863287A287128632863285C285E2861285D285F285E28632863286328592863T

OD DANAS RIJEČANE, KAKO JE NAJAVLJENO, OČEKUJU ZNAČAJNIJE PROMJENE U MREŽI JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA
Vožnja autobusima Autotroleja po novom režimu
Putnicima se savjetuje da dobro obrate pažnju na broj odnosno smjer linije s obzirom na to da su uvedene neke nove, dio starih je brisan dok su neke izmijenile rutu prometovanja

RIJEKA – Korisnici gradskih linija javnog gradskog prijevoza od danas moraju biti posebno oprezni i bilo bi dobro da pažnju usmjere na brojeve linije i odredišta na koja autobusi voze jer bi se u suprotnom lako moglo dogoditi da umjesto primjerice na Pećinama završe na Zametu. Naime, danas je na snagu stupio novi režim prometovanja ...

dragec52

Citat: MAKI  u Siječanj 11, 2010, 13:36:41
566 jel ste to možda vozili na 2 ci
DA, taj bus sam vozio jutros.

Berlingo

Citat: dragec52  u Siječanj 11, 2010, 13:34:00
Haj. Kako sam najavio evo mojih utisaka o jutarnjoj smjeni na 2. Krenuo sa Srdoča i do Trsata prevezao 10-15 putnika. Vožnja u 6.15 već nešto sasvim drugo - do Krnjeva se napunio  a na Mlaki koma, valjda se iskrcali za prelaz putnici sa 1 i 1a  za Trsat i jedva zatvorio vrata. I slijedeća 3 kruga sa Srdoča krcat.  Poslije smjene prijavio zapažanje glavnom prometniku radi znanja i evidencije  te daljnjeg praćenja stanja na liniji. NEŠTO će morati poduzeti planeri RV. Na Trsat stizao na vrijeme polaska i kasnio 2-3 minute. Znaći potrošio i planiranu pauzu. Kava- pišanac  :-\ >:( . Zapažanja da na stajalištima ima nepromjenjenih tabli starih linija je točna.

Cjenjeni kolega! Ja te uhvatio na onom polasku u 9.34 sa Srdoca. Sve vidio i pokusao fotkati. Ljudi su ti visili na prednjim vratima. To je ono sta sam pisao. Zamet izgubio svoju liniju koju sad dijeli sa Srdocima. Rezultat se vidi prvi dan.

conecto

Jutros sam i ja oko 8 h ulovio kratku vijest iz Rijeke na HTV u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Samo je kratko rečeno da Autotrolej od danas ima novu organizaciju linija i da sad gradski prijevoz vozi kroz neka naselja gdje do sad nije. To mi djeluje posve suprotno od ovog što se ovdje može pročitati.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kico101

Citat: conecto  u Siječanj 11, 2010, 18:39:15
Jutros sam i ja oko 8 h ulovio kratku vijest iz Rijeke na HTV u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Samo je kratko rečeno da Autotrolej od danas ima novu organizaciju linija i da sad gradski prijevoz vozi kroz neka naselja gdje do sad nije. To mi djeluje posve suprotno od ovog što se ovdje može pročitati.
Da vozi jedino u Lopaču ( prevedeno na zagrebački-Vrapče )-tamo do sada nije vozio  i kroz par ulica na Sušaku i Rastočinama, ali to je u cijeloj priči nebitno.
Inače, moji utisci dobiveni obilaskom grada od 12 do 17 su pomalo, za mene , neočekivani. naime, sva stajališta u centru bila su pretrpana ljudima. na prvi pogled čovjek bi rekao-putnici se ponovo vraćaju korištenju javnog gradskog prijevoza. Zapravo, radi se o prvom radnom danu škola u novoj kalendarskoj godini. A sada po linijama-da se razumijemo, ovo su moji subjektivni utisci:
Linija 1 - iako sam očekivao stare palentare tipa 423,436 itd, iznenadilo me današnje punjenje sa dosta Citara i to klimatiziranih. Što se popunjenosti tiče, ono što sam vidio je sasvim solidna popunjenost na obje strane, a poneki su bili i krcati.
Linija 1A- očekivao solo, a ono mahom monotrali. Neki dobro popunjeni, a oni koji se šlepaju za jedinicom-poluprazni. Ovo šlepanje 1/1A me jako podsjeća na sindrom bivših 2/3A. Jedan problem je ispravljen, a odmah se generira drugi. Moj savjet je produženje 1A na Pećine i uspostavljanje naizmjeničnog sustava 1/1A sa 3+3 monotrala ( sada 5+3 ). Jednostavnom matematikom dolazimo do uštede od 2 vozila, bez veće štete na voznomm redu.
Linija 1B-danas sa 109-prosječna popunjenost 2 do 3 putnika. No, dajmo joj vremena da se ljudi priviknu na tu, za naše prilike, vrlo neobičnu liniju. Mislim da će s vremenom Cicimici ( kako bi rekao jedan naš cijenjeni forumaš ) biti i pretijesan.Btw, u Radničkoj su iscrtane i žute BUS oznake na kolniku.
Linija 2 - uglavnom ih viđah u paru jedna za drugom ili čak 3 u 5 minuta. U pravilu prvi 110% pun, ostali dobro popunjeni. Korekcije vr neophodne.
Linija 2A - sa mješovitom zglobno-solo postavom danas iznenađujuče solidno popunjena. Očito je postava zglobnog na liniju rezultat nedostatka solo autobusa i to neće biti pravilo.
Linija 3 - vidio nekoliko prekrcanih 3-ki, što me poprilično iznenadilo ( 585 na kolodvoru-ljudi vise na vratima )
Linija 3A- u šali sam negdje spomenuo Conecta na 3A, a ono danas -655. Osobno sam vidio ( oko 14,00 ) na okretištu I.Zavidića jedan za drugim 663 na 2A i 655 na 3A. Pitanje za kolegu Berlinga-kada je zadnji puta vidio 2 autobusa istovremeno na spomenutom okretištu? Ja, davno, kada je 2-ka zbog radova u I.Ćikovića Belog vozila na Zap.Zamet.
Linija 4-ništa novo u odnosu na inače.
Linija 4A-vidio 110 između Volčićevog Trga i Rastočina-putnika 0. Napomenuo bih da na Rastočinama, osim završnog stajališta postoji još jedno na završetku ulice Petra Kobeka, a koje nije označeno na shemi.
Linija 5-kao i obično
Linija 5A-nisam očekivao 584, već minibus. Naravno, unutra par putnika-kao i uvijek.
Linija 5B-bez promjene
Linija 6-bez promjene
Linije 7/7A-bez previše filozofiranja, može se reći, najveći promašaj ( uz 3A ) nove reorganizacije. Dok 7-ce sa monotralima pucaju od prekrcanosti ( vidio 614 u Teslinoj krcat kao za Velu Gospu prema Trsatu ), 7A po gornjem koridoru voze 10-ak putnika. Viđen masovni iskrcaj kod građevinskog faksa.
Linija 8-bez promjene.
Linija 13-ne vidjeh danas. Ne znam što vozi.
Linija 13A-113 viđen na Kačjaku. Unutra 3-je djece ( možda se voze iz gušta, a ne potrebe ).
Sve u svemu, mislim da si je ovime Autotrolej samo dodatno zakomplicirao život, a uštede nisu baš izvjesne.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Lion

Citat: kico101  u Siječanj 11, 2010, 19:50:45
Citat: conecto  u Siječanj 11, 2010, 18:39:15

Linija 3 - vidio nekoliko prekrcanih 3-ki, što me poprilično iznenadilo ( 585 na kolodvoru-ljudi vise na vratima )
Linija 3A- u šali sam negdje spomenuo Conecta na 3A, a ono danas -655. Osobno sam vidio ( oko 14,00 ) na okretištu I.Zavidića jedan za drugim 663 na 2A i 655 na 3A. Pitanje za kolegu Berlinga-kada je zadnji puta vidio 2 autobusa istovremeno na spomenutom okretištu? Ja, davno, kada je 2-ka zbog radova u I.Ćikovića Belog vozila na Zap.Zamet.
Linije 7/7A-bez previše filozofiranja, može se reći, najveći promašaj ( uz 3A ) nove reorganizacije. Dok 7-ce sa monotralima pucaju od prekrcanosti ( vidio 614 u Teslinoj krcat kao za Velu Gospu prema Trsatu ), 7A po gornjem koridoru voze 10-ak putnika. Viđen masovni iskrcaj kod građevinskog faksa.

Trojke su stvarno danas bile pune, iskusao sam iz prve ruke.  ;)
A sto se 7a tice, danas sam prvi put dozivio da u 10 minuta do hosti dođe, i to sa desetak putnika koji bi bez problema u midibus stali, ako ne i u cacimali. htio sam i slikati, ali onih 5 penzica od ukupno 10 putnika bi me vjerojatno poceli ispitivati sta to slikam, zasto, ovo, ono.  :P
Ali ono sto me najvise zaintrigiralo( ;D) je to sto sam 5-6 puta u 7a cuo kako ljudi kazu ''Ukinuli su nam 17-ku''. I sam zalim za tim, a ovaj 3a me samo ljuti.  :( >:(
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

djuro

Citajuci sve ovo sto ste napisali mozemo reci sto? Mozemo reci kako je ovo totalni promasaj, pa cak bih se usudio i reci povecanje a ne smanjenje troskova poslovanja. Uprava autotroleja ocito nije upoznata s predispozicijama poslovanja u mnogim segmentima 
(nazalost). Dakle, u cijelosti su nebitna misljenja i potrebe stanovnistva - putnika.

Berlingo

Evo Kico da se malo nadovozem. Dobro sam upoznat sa Zametom i evo mog misljenja.
Linija 2. Kao sta sam i pisao. S danasnjim danom Zamet je izgubio sve. Rezultati su vidljivi vec prvi dan. Na ovoj liniji korekcije nema! Gomilanje autobusa ne vodi nicemu. Neka smanje polaske na 7 min. Ici ce ih 5 za redom. Ako ovakva ostane ja ne vidim rjesenja.
Linija 2A. Ukinuti sto prije ili je vratiti na jedinu pravu trasu.
Linija 3. Mrzim je. Od kad je uvedena samo je zagrorcavala zivot nama iz donjeg dijela Zameta. Jer kao pojavio se problem da je po Zametskoj ul. previse autobusa. Onda je neko izmislio da 2A ide najglupljim koridorom u gradu. Ne zelim komentirati tu liniju.
Linija 3A. sve sam vec napisao. Kad sam zadnji puta vidio 2 busa na okretistu Z.Zamet? Bilo je toga u vrijeme normalne cjelodnevne 2A. Nemojte zaboraviti polaske 15.35 i 15.45. Prvi malo kasni i evo ih kako skupa dolaze na okretiste.

A evo i jedna opaska vozacima , a vezano je za isto okretiste. Tko je na 2A morao bi malo prouciti vozni red od 3A ili obrnuto. Nije to linija 2 pa da se puno mora proucavati. Ovdje stvarno nema puno posla. Zasto? Danas se dogodilo 2 puta da je 3A dosao prije od ovog drugog na okretiste a imao je kasniji polazak. Onda je morao izaci van na cestu i popeti se na nogostup (jako dobro i zdravo za gume) da bi 2A prije prosao. Dogodilo se to jutros kad je 2A isao u 10.30 a 3A u 10.40 i veceras 2A 20.30 a 3A u 20.35. Problem koji se lako moze rjesiti.
A sta se tice uske ulice od Nove ceste do Morcica i dalje prema Bezjakima. Zar je problem u desnom zavoju uhvatiti malo siri luk. Dodje auto i ima se gdje pobjeci na desnu stranu i to bez naglih kocenja. Nestala linija 17, nestali i majstori koji su preko 40 god. tuda vozili.

mivano

na Kozali na stanici Ante Kovačića stoji naljepnica 4B PULAC !!!

MAKI

A smiješno.
A na jednoj stanice trase od 8 - Ce.Već 2 godine ili 1 nu piše 38 tRSAT
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Berlingo

Jucer navecer, dakle u utorak, cuo sam jednu informaciju i to je dosta pouzdano. Nakon snjega koji se dogodio 19.12 prosle godine 6 gradskih autobusa je dobilo zimske gume. Kakva je to sad politika i zasto samo 6? Zna li neko nesto vise o tome? Meni se ipak cini da bi se neki ljudi iz rukovodstva trebali pokriti sa zimskim podkapama i da tako secu po gradu.

Shole

Mislim da je to ipak pretjerivanje.  Gume kao gume su uglavnom OK.  Naravno da su na nekima slabije, a na nekima bolje, ali uglavnom Autotrolejevi autobusi imaju solidne gume.  I šta znači to zimske?  Mi vozimo cijele godine na protektiranim gumama na pogonskoj osovini i M+S ostalim osovinama.
Nekim prigradskim busevima se češće mjenja svih 6 i to onima koji voze Mune, Hreljin, Klanu i ostale "zabiti" i takva politika je uredu.  Pa valjda je svima jasno da nemora iste gume imat bus na 2A i bus za Mune