Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Shole

Izgleda da je ovo preraslo u epidemiju, a stvarno nevidim zašto bi bilo tko od forumaša izmišljao takve stvari, a pogotovo ne više njih.  Istina je da su mi to kolege, ali slobodno prijavite takve stvari jer to stvarno nije u redu jer poslije poberemo od ljudi mi koji se pridržavamo.  Minuta ne igra ulogu, iako uvijek bolje i minutu kasnije, ali sve više od 1 se nebi smjelo tolerirat !!!!  Pretpostavljam da su to jedni te isti koji to rade godinama, ali nek ne smetnu s uma da su se šefovi promjenili (a bogami i direktor koji o svemu vodi računa za razliku od starog kojeg nije bilo briga za ništa) i da će se i na to drugačije gledat, a bogami i oni neće više bit povlašteni.  Doduše to je takva vrtsa ljudi koja se prilagodi svim režimima, pa ne vidim zašto se i novom šefu nebi ....................

ikar

Danas se na duji kasnilo... Tako da je moguće da je ovaj kasnio. Iako lako se može dogodit da vozač krivo isčita tablicu voznog reda tj. pročita dolazno vrijeme na okretiše pa krene po njemu  :P

MAKI

ma nije bilo danas neg prosli tjedan
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

conecto

Ja se samo mogu složiti s kolegom Sholetom i ponoviti ono što sam (čini mi se) već negdje ovdje pisao - na liniji su trasa, stajališta i vozni red ZAKON! Kako za vozače, tako i za putnike! Kakvo krivo čitanje iz tablice - to je vozaču posao! Bolje minuta kasnije nego minuta ranije, jer minuta kao minuta najčešće ne znači previše, ali minuta kasnije znači da nisi nikog ostavio! Ako jesi, definitivno njegov problem! Ako si pak krenuo minutu ranije, problem vozača! To bi svi vozači trebali znati!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mivano

sa stranica HNS-a:

Prenapučena linija 2 u zapadnom dijelu grada            
Autor: Nataša Ružić   
Petak, 05 Veljača 2010
Članovi Interesnog odbora mladih HNS-a jučer su na konferenciji za novinare komentirali aktualnosti u Rijeci, a posebno su se osvrnuli na Autotrolej, odnosno na reorganizaciju mreže gradskih linija. ako je kazao zamjenik predsjednika Interesnog odbora mladih HNS-a Josip Peitl, reorganizacija je bila nužna te ju oni pozdravljaju.

– Dali smo si truda te smo iz razgovora s građanima dobili informacije o određenim problemima za koje se nadamo da će u skoro vrijeme biti otklonjeni, odnosno već u samom probnom periodu. U prvom redu riječ je o prenapučenosti linije broj 2, i to posebno na zapadnom dijelu grada i bez obzira na učestalost linija, dok su autobusi na linijama 2A i 3A prazni ili poluprazni, kazao je Peitl.
    Mladi HNS-ovci su ovom prilikom pozdravili i produženje pokusnog perioda noćnih linija Autotroleja, te su naglasili kako se ovaj projekt pokazao korisnim prvenstveno za mlade, ali i ostale korisnike Autotroleja...

Berlingo

Neznam gdje bi ovo stavio. Halubajske zvoncare su u grad na karneval vozile dvije stare Avtomontaze. Na zalost, GB-i nepoznati. Kad su isli dolje na jednoj je zadnje staklo puklo iz cista mira. Niko se nije naslonio na njega. Kad su se vracali, kod romskog naselja je vozac gubio brzinu i pokusao saltati u nizu. Ubacio je u rikverc! A putnici su i tako bili nestbilni s ravnotezom i neki su zavrsili na podu.

Shole

Ni ja neznam di bi ovo stavio pan bude ovdje.  Nisam objasnio zašto je osvano Chuck Norris, a nestali moji idoli drug Veljko Peloza i gospodin Josip Broz.  Poništena izborna skupština sindikata zbog nepravilnosti u izboru "novog" predsjednika (pogodite tko je pobjedio) i sve vraćeno na početak.  Spomenuti predsjenik mora poslat u ZG kopmletno izvješće o radu u proteklom mandatu, vratit pečat i dostavit financijsko izvješće  (zar to nebi trebao i inače činiti, nego samo sad kad je uhvaćen s prstima u pekmezu).  U roku 3 mjeseca sazvat će se ponovna izborna skupština i nadamo se da će bit izabran novi predsjednik.  A samo usput da napomenem da smo prosječno uplaćivali između 50 i 60 kuna mjesečno za taj sindikat, što godišnje iznosi otprilike 100 €, a članova je bilo nešto malo manje od 500.  TO ti je otprilike 50 000€ iliti ga po naši 300 i nešto tisuća kuna A DA ZA 2009. GODINU NISMO DOBILI NI PIŠLJIVI BON OD 200 KUNA ZA BOŽIĆ ŠTO JE BILO SLUČAJ PRETHODNIH GODINA.  (pitanje dal je to uopće davao sindikat ili firma).  Objašnjenje je bilo da je kriza.  Čuj, kolko ja znam 700 kuna je 700 kuna bila kriza ili ne, a ja sam ih redovno uplatio.

mivano

mivano

ne znam jel ovo imamo
iz Novog lista:

Datum objave: 4.2.2010 u 12:18h
Raste nezadovoljstvo novim režimom prometovanja gradskih autobusa
Traži se direktna linija Kantride s Trsatom

RIJEKA – Primjedbe na račun novog režima prometovanja gradskih linija KD Autotrolej stižu i sa područja Mjesnog odbora Kantrida, a vezane su uz linije 1 i 1a te promjene koje se odnose na današnje spajanje Kantride i Pećina te Kantride i centra grada. Naime, mještani Kantride nisu oduševljeni s promjenom rute stare »jedinice« koja sada umjesto na Trsat vozi na Pećine, a apsurdno im je i da linija 1a vozi samo do centra grada. Smatraju kako su tim promjenama oštećeni, te kako im je smanjen dosadašnji standard javnog gradskog prijevoza.

U dopisu koji su mještani Kantride poslali u Novi list osim primjedbi na račun Autotroleja stoje i prijedlozi za rješavanje spomenutih problema, te tako ističu kako bi linija 1a ipak umjesto do centra grada trebala prometovati do Trsata što bi barem djelomično sačuvalo vezu ova dva dijela grada, a navode kako bi bilo najbolje da se i »jedinica« vrati na staro. Takav prijedlog pojašnjavaju činjenicom kako na Kantridi živi pretežno starije stanovništvo koje ne zanima direktna povezanost sa Tower centrom, već sa svetištem i grobljem na Trsatu. Također, bitna im je i povezanost s bolnicom i Dvoranom mladosti.

Nadalje, napominje i kako bi bili zadovoljni da barem jedna linija s Kantride vozi do Trsata.

Sa spomenutim problemima upoznat je i Mjesni odbor Kantrida koji je već poduzeo određene korake prema KD Autotrolej. Naime, kako nam je kazala predsjednica Vijeća MO Kantrida Jasna Kučan, mjesni odbor je za idući tjedan, točnije za 10. veljače dogovorio sastanak sa predstavnikom KD Autotrolej na kojem će biti izneseni svi spomenuti problemi mještana.

– Iskreno rečeno, mi kao mjesni odbor nismo dobili puno primjedbi građana, ali ove koje jesmo iznijet ćemo predstavniku Autotroleja te se nadamo da će se iznaći neko rješenje.

U prvom redu to se odnosi na spajanje Kantride i Trsata, a detaljno ćemo tom prilikom obrazložiti i prijedlog Doma umirovljenika Kantrida, odnosno njihovu molbu da se i njihovim korisnicima omogući korištenje javnog gradskog prijevoza bilo na način da se postojeća linija produži do Doma ili da do okretišta vozi minibus, kazala je Kučan.

Naime, ni korisnici Doma za umirovljenike nisu oduševljeni promjenom rute »jedinice«, a zahtijevaju i da se u blizini Doma formira stajalište za autobus kako bi im se omogućila brža i lakša dostupnost javnog gradskog prijevoza.

U KD Autotrolej upoznati su sa zahtjevima MO Kantrida, te se nadaju kako će skori sastanak uroditi plodom.

– Kao što sam već nekoliko puta naglasio, tako i sada napominjem kako nam je mišljenje mjesnih odbora bitno, te kako ćemo nastojati iznaći rješenje koje će biti na korist korisnicima naših usluga. Od strane MO Kantrida dobili smo poziv za sastanak i naš predstavnik bit će nazočan i saslušat će sve prijedloge i primjedbe vezano za prometovanje gradskih linija na području Kantride, kazao je direktor KD Autotrolej Željko Smojver.

Smojver je i ovaj put ponovio kako je novi režim prometovanja gradskih linija na probnom roku, te kako će biti uvažene one primjedbe za koje se pokaže da su opravdane, a što će u konačnici uroditi novim korekcijama.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ
uz čalank slika 607 i ekipa na pranju

Ruske

1A

Treba sve linije zapadnog dijela Rijeke smjestiti na Jelačićev trg ili najdalje Deltu. Tamo prestaju voziti. Od tamo neka voze solo prema ostatku grada (Pećine, Trsat itd.). Bilo bi uzbudljivo. ;D

2B ;D

Bit će 38 Lovran - Šoići... Najbolje  ;D

MAKI

Ili 39 Rijeka(Delta) - Veprinac-Učka  ;D
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Boki651

Meni su ovo debilni razlozi, želim liniju na staro zato što sam uvijek sa zameta išla na pećine na more, ili... želim ponovno 1 po staroj trasi jer mi koji živimo na trsatu radimo u 3. maju. WTF?? Onda hoću i ja liniju Hosti - Pećine da ne moram presjedat do tower centra. O čemu oni to? ???

Ruske

onda ja hocu liniju i to besplatnu, 7B, sv.kriz - ika (archie's ;D)