Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Mirta

Citat: conecto  u Ožujak 07, 2010, 01:30:24
Citat: Berlingo  u Ožujak 07, 2010, 01:17:58
Ma ona je tu. Cita nas svih. A daj me uvjeri da je to istina i da nas prati pod nekim imenom. Uz duzno postovanje i tebi, ovo smatram kao nemoguce. Pocet cu mastat o tome,a uvijek mastam o nemogucim i nikad neostvarenim stvarima. Volio bi da je drugacije, pa da je pitam  kao clanicu foruma zasto je njena firma mojem kvartu rekla zbogom i ....... puno drugih stvari.

Osim toga, na ovom forumu se ne treba registrirati da bi se mogao čitati njegov sadržaj. Može se možda i to uvesti (za dio foruma ili u cijelosti) jer je tehnički izvedivo pošto to mnogi forumi imaju.

E tada bi to morali napraviti svi koji žele čitati, a mi bismo znali da su tu jer je to prikazano (ovo mi se čak i sviđa, sad mi palo na pamet, što ostali misle ???)
Dobra ideja. Ovo je stručni forum i ne vidim razloga da se svatko ne registrira zanima li ga sadržaj.   ;)

Nikad ne reci:"Nikad!".

Shole

Stvar je u tome da onda više od polovice vas uopće nebi bilo ovdje da forum radi na tom principu, a samim time ni većine budućih članova.  Ako je forum "zatvoren", odnosno moraš bit registriran da bi čitao, kako ćeš uopće doć na ideju da se registriraš i da nešto komentiraš kad ni nemožeš ništa pročitat i pitanje dal uopće znaš da to postoji.  Usmena predaja više i ne pali toliko u današnje vrijeme.  

Forum ostaje kakav je sad (kompletno otvoren) i o tome nema rasprave. A novoj kolegici u mojoj firmi također želim sve najbolje.  Nek se slobodno registrira i javi meni kao moderatoru da je ona ta i ta pa ćemo ju uputit u neke stvari preko privatnih poruka.  Pretpostavljam da nije toliko bedasta, nek mi unaprijed izvini na izrazu, pa da se javno predstavi jer će samo privuć gomilu glupih pitanja i na forumu i sebi na privatne poruke.  Naravno da će tu bit i konstruktivnih pitanja i komentara, ali većina će bit bezvezna jer si mnogi ovdje (kao ustalom i svugjde u današnje vrijeme) umišljaju da znaju sve i da su u tome najbolji.  Tada kvalitetne stvari padaju u vodu i ne dolaze do izražaja uslijed hrpe bezvezarija.  Pretpostavljam da se ista stvar dešava i sa mail adresama na autotolejevoj web stranici.  Lijepo zamišljeno, vjerovatno je neko vrijeme i funkcioniralo, a sad svaka šuša može poslat "čujte meni taj i taj bus ni tel stat kraj kokola" i  sad zatrpavaju ljude glupim mailovima (kao što prometnike i gl. prometnike tel. pozivima) i onda se dešava već spomenuto: ono što je zbilja bitno pada u vodu upravo zbog hrpe ovih gluposti, pa dođemo na staru poslovicu da se od šume ne vidi drveće, ili obratno (to nikad neznam kako dođe)

mivano

Shole, pa šta nije postojao stari forum: autobusi.hr, mislim ja sam godinama svašta upisivao u google i nikad ništa nisam našao (valjda je taj autobusi.hr bio zatvoren ??? ); jedino što sam našao u vezi troleja bio je nekakav bus.blog.hr

shef

Slabo je tebi taj tvoj Google radio:

http://autobusihr.proboards.com

Sada je zatvoren, on je tata ovog foruma, a djed je www.zeljeznice.net
No oni koji su registrirani, još uvijek mogu vidjeti puno toga zanimljivog, s iznimkom nekih slika koje su nestale
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

conecto

Možda bi bilo dobro da postoji nick "Autotrolej" i tak za svaku firmu (dakle pod nazivom firme nitko se ne bi mogao bezveze registrirat) na koji bi se moglo logirati određeni broj ljudi iz rukovodstva i glasnogovornica, dakle ne bi bio nick vezan uz samo jednu osobu.
Ovo s mailovima i kontakt telefonima što Shole spominje je stavrno ludnica za njih, ali ovdje je ipak nešto uži krug ljudi pa to ne bi trebao biti toliki problem kao u prvom slučaju.
Uostalom, na forumu ne bi bilo jednako tako, "Autotrolej" bi bio član kao i svaki drugi koji bi se mogao uključiti u određenu raspravu kad želi i ako uopće želi, dakle nitko mu ionako ne može nametnuti nikakvu obavezu kao što imaju preko službenog maila ili telefona.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

znam da nema obavezu, ali bi momentalno bio ovdje izvrijeđan i zatrpan privatnim porukama, jer osim spomenutih sveznalica koji zovu na telefone i šalju mailove, ovdje su pak stručne sveznalice koje mogu gnjavit sa tisućama bespotrebnih gluposti.  Moje mišljenje je dakle da to nema smisla jer bi samo tome ko bi koristio taj nick stvorili hrpu posla, problema i šta ja znam čega sve ne, a nebi time dobili skoro pa niš

mivano

evo iz Novog lista:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/za-mjesec-dana-konacne-trase-gra.aspx

Datum objave: 10.3.2010 u 14:41h
Ističe dvomjesečni probni rok Autotroleja
Za mjesec dana konačne trase gradskih autobusa
Linija 3a povezivat će Bezjake s centrom grada, linije broj 2 i 3 ostaju u sadašnjem obliku, dok Draga i Sveti Kuzam dobivaju liniju gradskog autobusa

RIJEKA – Po isteku dvomjesečnog probnog perioda novog režima javnog gradskog prijevoza u četvrtak, Autotrolej će pristupiti izradi definitivnog rješenja mreže javnog prijevoza i novih voznih redova, što će, prema riječima direktora tog komunalnog društva Željka Smojvera, porajati oko mjesec dana.

– Novu mrežu autobusnih linija, dakle, možemo očekivati početkom travnja, možda i nešto ranije, no javnost će o točnom datumu, kao i o svim eventualnim izmjenama linija biti pravovremeno obaviještena putem medija i naše web-stranice. Također, o eventualnim korekcijama nekih linija obavijestit ćemo i mjesne odbore čijim područjem one prolaze.

Tijekom dvomjesečnog probnog perioda bili smo otvoreni za prijedloge i primjedbe građana i mjesnih odbora, a svi prijedlozi koji su se pokazali opravdanima bit će i prihvaćeni, budući da Autotrolej intenzivno prati potrebe građana i skladu s njima ćemo donijeti odgovarajuća rješenja. Najkasnije do kraja ovog tjedna završit ćemo razgovore s preostalim mjesnim odborima koji su imali primjedbi na autobusne linije.

Ono što već sada možemo sa sigurnošću reći je da će linija 3a povezivati Bezjake s centrom grada, zatim da će linije broj 2 i 3 ostati u sadašnjem obliku, te da će Draga i Sveti Kuzam dobiti liniju gradskog autobusa, kazao je Smojver, dodajući kako je najveći dio posla preostao na dimenzioniranju voznih redova u skladu s potrebama i brojem putnika.

Narednih dana u Autotroleju će biti razmotreno i korištenje takozvane sjeverne trase, odnosno ulice Pomerio na koju je za vrijeme probnog perioda prebačen dio linija u prolasku kroz središte grada kako bi se rasteretile Adamićeva ulica i Riva.

Marinko GLAVAN

Berlingo

Danas ujutro ponovo bio na carini. Slusam tuzibabu na Radio Rijeci. Prvo zove starija zena iz Bezjaka. Ogorcena na Autotrolej i nije joj jasno sta se ceka? Kad ce dobiti vezu s gradom? A onda biser. Zove zena iz mojeg kvarta. Gdje je nestala dvojka? Gdje je nestao Z....? Zasto se sad moraju guzvati u autobusu? Kaze da dodje stari pretrpani autobus i sve je dobro do jednog dana. Tad ce nesto otkazati ili puknuti i posljedice ce biti fatalne. Svaka cast i jednoj i drugoj. Potpisujem sve sta su rekle!

dragec52

Haj. Evo vretio se u najdražu Rijeku, pregledao najdraži portal i da se izjasnim oko moje najave da ću otvoriti novu temu sa pitanjima glasnogovornicima iz naših firmi. Zaključio sam iz vaših postova i usmenih kontakata da to nebi bilo svrishodno pogotovo što pozvana gospođa iz Autotroleja nije reagirala i registrirala se i pokazala volju za tu vrstu kontakta sa "pučanstvom". Možda smo mali i beznaćajni i shvaćaju nas neozbiljnim sugovornicima. Ali to ne znaći da nemožemo sami postaviti pitanje i sami na njega odgovoriti - biti oštri,cinični i usput dati svoje viđenje riješenja problema / a ima ih i boljih od njihovih /. Toliko o glasnogovornicima i novoj temi.

mivano

da vas nešto pitam: da li je trolej i prije imao stručnjaka za vožnju po snijegu ili je došao s novom upravom, ako je, zanima me gdje su ga našli  ???

dragec52

Kome si to pitanje postavio? Meni - dragecu52 ili majstoru sa onog filmića?

mivano

Citat: dragec52  u Ožujak 13, 2010, 20:57:18
Kome si to pitanje postavio? Meni - dragecu52 ili majstoru sa onog filmića?
tko god odgovori, nije valjda neka šala  ???

Shole

Situacijom u Grbcima se pokazalo o kakvom se stručnjaku radi.   To je najobičniji glavni prometnik koji je igrom slučaja tad bio u službi, a valjda ga potrefilo i sad u srijedu. 

dragec52

Šalaaaaaaa, NEEE   a odakle ti ideja da trolej ima stručnjaka za vožnju po snijegu?  Pa mladiću ako ga i ima ja sasvim sigurno nisam taj, jer kad pada na Jelenju ja se prokližem na Biviu ;D i čim otvore školu vožnje po snijegu i ledu odmah se javim ::|

Berlingo

Citat: dragec52  u Ožujak 13, 2010, 19:48:47
Haj. Evo vretio se u najdražu Rijeku, pregledao najdraži portal i da se izjasnim oko moje najave da ću otvoriti novu temu sa pitanjima glasnogovornicima iz naših firmi. Zaključio sam iz vaših postova i usmenih kontakata da to nebi bilo svrishodno pogotovo što pozvana gospođa iz Autotroleja nije reagirala i registrirala se i pokazala volju za tu vrstu kontakta sa "pučanstvom". Možda smo mali i beznaćajni i shvaćaju nas neozbiljnim sugovornicima. Ali to ne znaći da nemožemo sami postaviti pitanje i sami na njega odgovoriti - biti oštri,cinični i usput dati svoje viđenje riješenja problema / a ima ih i boljih od njihovih /. Toliko o glasnogovornicima i novoj temi.
Ja sam pisao o tome. Znao sam da se to nece dogoditi. A posto cita forum i prati ga, ipak vi vozite autobus i ljude, a ona? Ona bi trebala biti skolovanija od vas ali sve se to vidi kristalno jasno. Tko je ona i sta je ona? Neka se i meni slobodno obrati preko P.P.-a. Znam da je to nemoguce, ali mozda je ipak jednog dana bude zanimalo tko je Berlingo i koja je ta osoba koja zna puno o povijesti njene firme. Zna li ona toliko? Zasto nikad nisam dosao u Trolej? Upravo radi ovakvih napuhanih osoba! Ipak joj zelim puno uspjeha u njenom daljnjem radu!