Iveco-Irisbus Cacciamali Urby

Autor Ivan, Siječanj 05, 2009, 19:58:36

Berlingo

Ma sve si napisao O.K.Ali,taj kamioncic ima sanduk dug 4.10 a sirok je 2.25.To su unutarnje dimenzije.Na vanjskim dodaj jos 5 cm.Oprosti,to sam ti morao sam objasniti.Moj je gazda dobio ponudu i od MAN-a.U sjecanju mi je veca cijena ali i sanduk 6.00 sa 2.55.Znaci jos je gori za dostave po uskim ulicama.Sta se tice sati rada imam ih nekad i po 12 (van svakih pravila) i vjeruj mi i na MAN-u bi te noga zabolila.A tebi hvala na lijepim zeljama.Da, volim MAN-a ali samo novog.Polovnog nikad.

Shole

Potpisujem sve navedeno što je Majstor napisao.  Najveća katastrofa u nabavci autobusa u Autotroleju još od famoznog Ikarusa 448.  Jedan forumaš je to tako lijepo opisao da se nema što dodati (nemogu nać post da ga citiram pa ću napisat):

Došli iz Benussija nešto popravit na Iveco Daily-u za prijevoz invalida. Ali, gle čuda, došli su Renault Masterom.  I pita ih dotični kolega, pa dobro kako to da vi iz Ivecovog sevisa vozite Mastera?  A znate mi puno kilometara napravimo u danu, treba nam neki pouzdan i udoban auto.   IVECO SERVIS VOZI RENAULT MASTERA !!!!!!!!!!!  Zar treba bilo šta dodat !?

Berlingo

Ponavljam ja nisam obozavatelj Iveca ali necu pisati protiv njega.I dosta sam skrenuo s teme. Pa pisite vi dalje.

conecto

Iveco Daily je čisti teretnjak koji može podnijeti dosta tereta, pa zato stražnji kraj i je tako tvrd. Kao takav, na njega bi trebalo zakonom zabraniti staviti više od dva bočna prozora jer za vozit ljude nije. Ne pomaže ni stražnji zračni ovjes. Kao i kod svakog Talijana najbolji dio je još motor i ovih 180 KS u Cacciamaliju stvarno nemaju nikakvih problema ni kod opterećenja, ni na brijegu. Mjenjač sa 6 brzina je također čisto teretni s prekratkim prijenosima pa je najbolje krenut drugom brzinom ako se želiš kako-tako vozit. Vozne osobine su očajne (ne samo udobnost) zbog kratkog osovinskog razmaka pa kad ulaziš u zavoj s 40 km/h kao da sa Sprinterom ulaziš sa 100. Istina da se zbog toga može okrenuti oko kovanice od 2 kune.
Otvaranje vrata pod ručnom je zbrikano, barem na ovim našim u Dubravi i više nema nikakve blokade kad su vrata otvorena. Ostala je glupa fora na školskim Dailyijima (g.b. 646 i 647) da moraš držat kvačilo dok su vrata otvorena ili se motor ugasi (čak i kad je u leru). Zimski problemi s ručnom prisutni su na svim (ali baš svim) invalidskim Dailyjima - dakle 12 komada.
I na kraju, kao kod svakog Talijana, očajna izrada, a karoserija u zavojima sva škripi iako je na kamionskoj šasiji.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tomekk

Danas 94 viđen u Varaždinu, no ne u Benussi servisu nego kod jednog privatnika koji ima prodaju u servis klima ak se ne varam...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Jao majko, jučer sam sa gbr92 išao isprobati novu liniju 143... I dojmovi.. Katastrofa... O liniji sam već pisao u drugoj temi(još jednom ću napisati, idiot koji je određivao gdje će biti stanice nije nikad vjerojatno prošao Zagreb zapadnije od Savske), ali sam Cacciamali na njoj, a i drugdje, katastrofa..
Ja im osobno dajem dvije tri godine prije no što se raspadnu.. Zašto.. Zato jer baš taj gbr92(a ni drugi nisu bilji) nema još ni godinu dana, a na ležečima kojih na liniji 143 ima sigurno 10-ak mu ovjes tako cvili i ispošta zvukove ko kad je Titanic tonuo..
Očaj i bijeda, o udobnosti tog govna na kotačima smo već napisali teksta i teksta, ali stvarno u njemu ne bi ni svinje na klanje vozio..
Nije ni čudo da su stanovnici Šimunčevca pisali peticiju da ga se makne s njihove linije jer stvarno dok se vozite njime imate osjećaj kao da su korišteni drveni amortizeri..
Kažu dečki koji ga tu u Podsusedu znaju voziti da nakon jedne smjene od 8 sati sa Cacciamalije si zreo za bolovanje  ;D

conecto

Ne bih se kladio da će se baš brzo raspasti pošto su na čvrstoj kamionskoj šasiji, ali torzija karoserije je slaba. Udobnost nisu spasili ni zračni jastuci na stražnjoj osovini. Ležeći policajci ga muče i zbog male šririne i traga kotača u odnosu na velike buseve.
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Oživljavam jednu malo stariju temu admin nemoj me ubit
Primjetio sam da kad ima ugašen motor da mu sa displaya nestane linija i smjer...
Jel to neki kvar ili su takvi?

conecto

Ne znam zašto bi te netko "ubio" ako pišeš u postojećoj temi koja nije zaključana i nema razloga da to bude pošto će Cacciamali još dugo voziti. A i ovo što pitaš još nitko nije napisao...
Što se tiče displaya, Cacciamali za razliku od ostalih ZET-ovih buseva ima ove svjetleće i uvijek kad se oduzme kontakt ne piše na njima ništa. Dakle potpuno je drugačija tehnologija samog displaya koja se sastoji od svjetlećih piksela, mogli bi ga usporediti s nečim kao TV. Standardni Lawo displayi kakve imaju ostali busevi sastoje se od piksela koji imaju dvije strane - crnu i žutu. Natpis se dobije rotiranjem određenih piksela i vidi se i kad je oduzet kontakt pošto pikseli ostaju okrenuti tako kako su bili i nisu ovisni o struji.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Dobra stvar ovih narančastih (takve kod nas imaju Regiji, 2 novija Cacimalija i 3 Classica) je to što gašenjem displeja se ne skuplja nepotrebna gamad oko autobusa s pitanjima kad idete (jer neznaju di ideš), a i te diode, pixeli ili što već sigurno će duže vremena zadržat sjaj, tj. neće izblijedit jer veliki postotak vremena neće bit na suncu.  Kod nas se znalo dešavat da bus koji par mjeseci stoji u garaži kad izađe na liniju neki pixeli budu puno svjetliji jer su izblijedili na suncu.  I onda štaviš šifru 992 da komplet ispiše zeleni displej, a ti lijepo vidiš 5 Drenova svjetlije jer je to stajalo par mjeseci na suncu

Berlingo

A dobro, moze li neko napisati stanje na tahografu na kokosinjcu ili papamobilu? I kakva su iskustva? Mene dailyi nikad u 600 tkm nisu ostavili na cesti. Sve do jucer. Razletila se turbina na 199 tkm! Radi se o motoru od 150 KS.

conecto

Citat: Berlingo  u Siječanj 01, 2010, 04:36:34
A dobro, moze li neko napisati stanje na tahografu na kokosinjcu ili papamobilu? I kakva su iskustva? Mene dailyi nikad u 600 tkm nisu ostavili na cesti. Sve do jucer. Razletila se turbina na 199 tkm! Radi se o motoru od 150 KS.

Cacciamali u Dubravi imaju trenutno 32-40 tkm.
Inače kod njih postoji posebna stavka lizinga - svi novi lizing-busevi imaju godišnji limit 75 tkm (iliti 205 km dnevno u prosjeku - premalo), a godišnji limit Cacciamalija je 37500 km ili prosječno 102 km na dan.
Preskupo (trostruko) plaćeno (nije još, al valjda bude za 8 godina) i još se ne smiju voziti! Istina, za Cacciamalije najmanji problem, jer se već sad ne zna što i kuda s njima tj. na koju liniju pa se za njih svakakve linije izmišljaju (poput 207 koja vozi prazna).
A počelo se nešto i školske Dailye (646 i 647) uključivati na linije vikendom.
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Hvala kolega! ;) Izgleda da problemi tek stizu.

conecto

Citat: Berlingo  u Siječanj 17, 2010, 23:54:27
Hvala kolega! ;) Izgleda da problemi tek stizu.

Pa problema je već dosta bilo i do sada, a učestale probleme imaju školski Dailyi s onim električnim vratima. I svaki put idu na servis u Varaždin!
A GDJE JE POANTA?

421

Citat: Berlingo  u Siječanj 01, 2010, 04:36:34
Daily i inačica imaju previše problema obzirom na starost iz nekoliko razloga: literature  o busu i inačici iz koje bi čovjek nešto mogao pročitati i naučiti te primjeniti-nema, "obuka" u smislu upoznavanja s novim vozilom je loša i služi samo kao zadovoljavanje forme jer su grupe prevelike pa je mogućnost da nešto čuješ,naučiš ili pitaš premala, pojedini kolege sve znaju pa im takav način upoznavanja s vozilom ne treba jer "ja vozim bus  već xy godina, nema ništa novo što ja ne znam", nemaš koga pitati i savjetovati se o problemu koji ne znaš, ne vrši se zaduživanje vozila pa se ne možeš/ stigneš potpuno  posvetiti vozilu i upoznati ga u detalje, neki ljudi voze prvi put liniju i bus na koji je disponiran pa su ushićeni i pod velikim dojmom pa iz tako stresne situacije čine oštećenja i rade krive stvari na samom vozilu.....
Osim toga nije isto napraviti Tvojih 600tkm, po otvorenoj (većinom) cesti ili naših xy km GRADSKE vožnje s stalnom kreni-stani  vožnjom, te čestim gašenjim motora na početno/krajnjim stanicama kada se motor ohladi ili (ovisi o vozaču) stalno radi na leru.Kad još dodaš razmišljanje tipa "nije moje" , slika ti je jasnija, a naročito jer nema sankcija i stimulacije  bilo koje vrste. Jedina stimulacija je zapravo voziti takav bus ili liniju s malo vožnje, puno stajanja, a "mezimci" to već obilato koriste.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln