Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

Ivan

U Podsusedu je malo prije bilo 6 najnovijih Citara, 186, 189, 190 i tri bez broja. Ovi su potpuno uredno označeni, imaju velike brojeve i ZET logo kao i prvih pet, tako da stvarno ne mogu shvatiti zašto je ovih osam između označeno samo nekim sitnim iskrivljenim brojevima... >:(

mansg313

Citat: 421  u Veljača 19, 2009, 08:39:23
U APD jučer navečer viđen neutvrđen broj novih Citara s probnim oznakama.
Jučer navečer ih je bilo u garaži 3 komada

conecto

Znakovito je da je po istom natječaju Mercedes već isporučio gotovo pola naručenih vozila, dok ostala dva proizvođača nisu još ni jedan.

A kako se u APD radi bezveze otkad nema bivšeg rukovodstva vidi se po tome na kojim linijama voze novi Citari. Ne znam tko se sjetio staviti ga na 206, 212 ili 231 gdje je cesta užasna, umjesto da se bar u prvo vrijeme donekle sačuvaju na linijama za Novi Zagreb gdje je još kako-tako (kao što se prije radilo) ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: conecto  u Veljača 20, 2009, 09:59:46
Znakovito je da je po istom natječaju Mercedes već isporučio gotovo pola naručenih vozila, dok ostala dva proizvođača nisu još ni jedan.
Mislim da je to bila stvar dogovora i da je sa Mercedesom prije potpisana narudžba, znalo se od početka tko isporučuje prvi...

Citat: conecto  u Veljača 20, 2009, 09:59:46A kako se u APD radi bezveze otkad nema bivšeg rukovodstva vidi se po tome na kojim linijama voze novi Citari. Ne znam tko se sjetio staviti ga na 206, 212 ili 231 gdje je cesta užasna, umjesto da se bar u prvo vrijeme donekle sačuvaju na linijama za Novi Zagreb gdje je još kako-tako (kao što se prije radilo) ???
Pa, dobro, Novi Zagreb već ima hrpu Citara, zašto bi sad morao i dalje dobivati isključivo najnovije kada će ionako biti toliko novih... Ne bih rekao da su sad baš tako užasne ceste, pogotovo na 231, na 206 je jako loša samo zadnja stanica ali linija je prilično kratka pa mislim da bus i ne odradi puno kilometara, a na 212 se od prometa :( većinu dana ionako ne može voziti preko 15 km/h...

Daniel

Otkad je produžena Branimirova na 231 su uvijek vozili novi autobusi.
Ceste su nam katasrofa ,a imat ćemo puno novih autobusa , neki će morat voziti i na tim linijama!

Tak i tak u Novom Zagrebu već 15 godina voze uvijek najnoviji ,a oni ležeći policajci i cesta kod Travnog Božidara Magovca zicer nije dobra za amortizere

conecto

206 je kratka linija, a Grižanska čini gotovo pola trase. A ona je užas!

231- ""Nova"" (!?) Branimirova od Borongaja skoro do Mandlove otkida! Pogotovo desna traka, a 231 mora ići baš po njoj. A promet je takav da ne može sporije od 40 km/h.

212 - njezini šahtovi do Sesveta su oduvijek pojam i još su ih najbolje gutali Ikarusi (dok im nisu pali jastuci). A i ono po Selčini je koma.

Je, ima Novi Zagreb hrpu Citara, a neki od njih su već dosta razvaljeni, posebno kad navečer zbog goriva odu na 268 (dionica od Sigeta do Otoka, pa i kroz Veliku Goricu). Na 206 i 231 je od Citara došao prvo 534 kojem užas tuli diferencijal pa nije za neku otvoreniju vožnju, a na kraju su tamo sad završili novi. Tu je i faktor 3 ili 4 vrata, pa su ovi s 4 vrata potrebniji tamo gdje je više putnika. Istina, u Novom Zagrebu među njima je i najviše vandala ali to će se bilo gdje teško izbjeći.

Znam da dolazi puno novih buseva i da će morati voziti posvuda. Ali u APD će vjerojatno doći samo 15 novih Citara i ja bih najradije njih čuvao, pogotovo sad dok ih nema još tako puno. Nije ni u Novom Zagrebu bajno, ali kako je drugdje...

Uvijek novi busevi na 231? Hm, samo djelomično istina. Ta je linija krenula negdje oko 1992., Branimirova je bila puno bolja, vozili su novi ljubljanski TAM-ovi, kasnije solo-Ikarusi, pa Mercedesi O-305 G i O-405 GN...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Daniel

Citat:Uvijek novi busevi na 231? Hm, samo djelomično istina. Ta je linija krenula negdje oko 1992., Branimirova je bila puno bolja, vozili su novi ljubljanski TAM-ovi, kasnije solo-Ikarusi, pa Mercedesi O-305 G i O-405 GN...

Zaboravio si da su neko vrijeme vozili i novi solo Citariji! Za mene su O405GN2 novi autobusi (ujedno i najdraži).O-305 nisu puno vozile na toj liniji koliko O405-ice.
Nije li još gb.530 još pretprošle godine vozio na toj liniji?

Citat:231- ""Nova"" (!?) Branimirova od Borongaja skoro do Mandlove otkida! Pogotovo desna traka, a 231 mora ići baš po njoj. A promet je takav da ne može sporije od 40 km/h.

Pa , to je istina , ta cesta je jedna od gorih u Zagrebu ,a za buseve je još gore kad je prazna i nema puno putnika , jer od Retkovca do Borongaja je bus onda za 5  min , a
znamo što brza vožnja na groznoj cesti znači za niskopodni autobus.

Citat:Ali u APD će vjerojatno doći samo 15 novih Citara i ja bih najradije njih čuvao, pogotovo sad dok ih nema još tako puno.

A kaj će biti s novim Irisbusevima kad dođu?
Pa nemremo ih sve zaštiti ,a treba ceste popraviti ,a svi znamo da se to nebu dogodilo!

buSHunter795

Ivan

Eto, sad je u Podsusedu opet parkirano skupa 10 novih, svi sa velikim brojevima po sredini tako da jesu podsusedski, nisam im svima u mraku uspio vidjeti brojeve, najviši kojeg vidio je 191, valjda bi trebali biti do 192...

Je li netko provjerio možda Dubravu? :)

Portos

Citat: Ivan  u Veljača 20, 2009, 19:49:11
Eto, sad je u Podsusedu opet parkirano skupa 10 novih, svi sa velikim brojevima po sredini tako da jesu podsusedski, nisam im svima u mraku uspio vidjeti brojeve, najviši kojeg vidio je 191, valjda bi trebali biti do 192...

Je li netko provjerio možda Dubravu? :)

183-192

Danas sam se vozio u 546 i 549 na liniji 206 zadovoljan sam njihovom kvalitetom. 545 je vozio na liniji za Sesvetsku Sopnicu a 550 na 231

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

kriticar

Jutros novi na linijama
viđeni 184 - ZG-8634-DU
          186 - ZG-8637-DU
          187 - ZG-8642-DU
          188 - ZG-2151-DV
          190 - ZG-2154-DV
          192 - ZG-2159-DV
voze jedan na 109, jedan na 119,dva na 136, jedan na 146 i jedan je bio na Črnomercu sa displejem bez linije parkiran u sredini.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

Ivan

Prvi dan je, pa evo tri slike...

Btw., još nije napisao niti koliko ih točno ima u APD... :) Ulovih 552, za ostale nisam imao vremena...

kriticar

viđeni i 183 - ZG-8632-DU na liniji 109
i 185 - ZG-8635-DU na liniji 136

1970 i na Dubrovačke

kriticar

Još najmanje tri kom.stigla danas sa probnim tablicama u APD

1970 i na Dubrovačke

Ivan

Citat: kriticar  u Veljača 23, 2009, 17:28:30
Još najmanje tri kom.stigla danas sa probnim tablicama u APD

A koliko ih je stiglo u zadnjoj pošiljci?????