Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

conecto

552 je dosta dugo nakon sudara stajao bez registarskih pločica. Vozač koji ga je sredio tvrdio je da je ostao bez kočnica što ja ne bih htio komentirati.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

GT-R

Oko 17:30 viđen gbr. 188 kod City Centra na Zagrebačkoj u smjeru Poduseda s natpisom autobus u kvaru.

EDIT: Samo bih napomenuo još, prošlu subotu sam putovao linijom 269 oko 23h prema Sesvetskom kraljevcu, Citaro je iz Dubrave, a ona divljač od mladeži se ponaša stvarno bezobrazno. Puše cigarete u autobusu, lupaju po staklima, vješaju se po šipkama, nema što nerade.. Žali Bože ovakvog naroda, ima besplatni prijevoz, nov bus i još ga uništava.. sve to treba pobit.. No dobro nije ova tema za toga.. samo mi žao tog Citara

GT-R

Upravo viđen Citaro II na Kobiljačkoj, linija 269, stoji na ugibalištu sa sva 4 žmigavca, razbijeno bočno staklo s lijeve strane odmah iza vozača, neznam gbr.

EDIT: Connecto, ovo u vezi s kočnicama, čuo sam od jednog ZETovca još prije 3 godine kada su Citari tek stigli, da je imao problema s kočnicama. Jednostavno odjenom nerade, negdje elektronika zeza. Sjećam se da nakon tog problema nije htio vozit taj bus dok se problem ne sredi, jer u neka ugibališta se ulijeće velikom brzinom, a ako kočnice zakažu neželim razmišljati o posljedicama.

Tomek

Euroline je već duže vrijeme u problemima, trenutno 4 Citara G II stoje jer Mercedes ne želi isporučiti Eurolineu djelove zbog duga.

tramvajac 92

221

Davatelj leasinga (banke) će morati odabrati novog servisera a tko će to biti, vidjet ćemo uskoro.

sokre

Ako daju ARZ-u, možda dođe i do korekcije cijena na niže.

Imaju li ZET-ove garaže kapaciteta za taj posao?

tramvajac 92

Arz nije baš velik.. Al opet tko još uopće ima mjesta i znanja da popravlja gradske zglobne buseve (i da je blizu)?
A u garaži bi sigurno prije bio gotov (pod uvijetom da majstori znaju kako stojimo s ispravnim vozilima, i ako znaju popraviti..

sokre

A gdje su se busevi održavali prije ovih vanjskih servisa?

221

ZET je prije servisirao buseve u garažama i u ARZ-u. Inače, jedini tko mi pada na pamet za održavanje buseva je Auto Hrvatska. Samo, oni servisiraju MAN-ove i Neoplane. Kolika je mogućnost da prihvate i Mercedes, ne znam.

Shole

Na bankama je da se snađu.  Leasingom je ugovoreno da davatelj usluga vodi računa o održavanju. S obzirom da je i MERCEDESU u interesu da ima kvalitetnog zastupnika, vjerujem da će se rješenje vrlo brzo naći. Pa ima nekoliko servisa koji rade Mercedesove kamione pa mogu raditi i na autobusima, naravno pod uvjetom da zadovolje stroge Mercedesove kriterije

Majstor

Ovdje nije bitno tko moze održavati nego tko je podoban da to preuzme
Politika je na prvom mjestu
Samo mi sudite pošteno !

GT-R

U gbr. 225 na validatoru kod prvih vrata (kod vozaca) preko displeja zaljepljen papir i pise "NE RADI".
I fali tipka stop na rukohvatu odma iza vozaca.
I plastika odozada sto ide preko kuke za vucu.

marin

Da, ta plastika pali i na 178 i 230.