Autoturist Samobor – fotografije

Autor Tomek, Prosinac 07, 2007, 16:23:54

hochdecker

Citat: vipdriver  u Studeni 12, 2009, 23:05:25
kaj iphone tak lose slika?  :o

a kaj ovo i može dobro izgledat? ;D ;D

Tomek

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Slavuj

u ponedjeljak sam se vozio BMC-om Belde ujutro u 6.30 za Zagreb. vani je bilo -14 a u busu -3!!!!!!! svi smo se smtznuli a svi prozori u busu su bili smrznuti iznutra! jadan šofer se takoder smrzo,uzas jedan. Autobus ima jednu jedinu grijalicu kod vozaca i 2 radijatora iz kojih ne puse i to je to. Uzas jedan koja je to slaba kvaliteta autobusa.

pogledajte prozor kako se smrznuo iznutra:

hochdecker

u ponedjeljak sam ja išo za zg u 11.40 isto sa belde-om i voda se cjedila po staklima putnicima po nogama, a kroz otvor na krovu je kapala voda. nadam se da su ovo posljednja dva komada od bmc-a za autoturist.... barem ovi krampovi od belde-a

Tomek

gbr 205 prije tjedan dana na Ilici:

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

U nedelju na Riječkom karnevalu

KREPAT MA NE MOLAT !

Slavuj

Dok sam ja pronašao temu,skupilo se slika:

Tomek

Dvije mutne od dva troosovinca

Lion's Top Coach

9700/3

Tomek

Prije par tjedana:

MB O345 -- sad su svi žuti

S315UL iz 97.

MAN SL 223 gbr202

MAN SL 223 gbr205

MAN SL 223 gbr209

BMC Belde

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

EuroTrakker

Pozdrav iz 53nje

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Jučer sam bio u Grazu sa Autoturistom. Bus je bio onaj kojem sam se i nadao budući da još se nisam vozio sa 9700/3.
I da, stigao mi je autobus godine 2008.
Autoturist je poznat po raznolikosti što se tiče voznog parka, turistički se redom mjeanja proizvođač kod svake nabavke, pa je tako kod njih stiglo prije godinu i pol dva nova Volva -- dvoosovinac i troosovinac 9700. Nešto kasnije je stigao još jedan trosovinac 9700 tako da su sad 3 Volva ponos voznog parka.
Sam Volvo je kod mene na jako visokom mjestu omiljenih autobusa, isto tako smatrao sam da novi 9700 i 9900 mogu jedini uz po meni Van Hoola konkurirati kvalitetom Evobusu(Setri i MB-u(prvenstveno mislim Travegu).. No, pokazalo se da ipak imaju još u Volvu dosta toga za popraviti i usavršiti ako žele biti najbolji..
Ovaj troosovinac s kojim sam putovao imao je 61 mjesto, sjedi se kao u kinu i mogu reći da usprkos mnogo sjedala, prostora ima čisto dosta. Drugi troosovinac u njihovom voznom parku ima 57 sjedala te je taj još udobniji. Sa samim autobusom me malo bolje upoznao vozač, Pero ;), kojeg ovim putem pozdravljam. Bus ima 460ks motor, prošao je cca120-tak tis. km, troši nešto više od 30-ak litara.
Ono što je savršeno i ono što ne postoji bolje kod nijedne konkurencije je mjenjač, slavni I-Shift kojim su svi oduševljeni. Naravno, i motor, tradicionalno se pokazao dobrim kao kod svih Volva. Ako ćemo gledati samo to, bus je za 5. No onda kreće ostatak i nažalost zemlja proizvodnje: Poljska.. Očito da Poljaci nisu još organizirani u stilu Skandinavaca jer najlošiji dio busa je završna obrada i sitnice koje jednostavno ovaj prekrasni autobus ne zaslužuje da budu loše. Ono što mi je Pero posebno istaknuo da je problematično je klima, koja ili slabo radi ili puše direktno u ljude pa se putnici žale.
No, ipak, svezajedno gledano bus je ok, te su u Autoturistu prilično zadovoljni i planiraju kroz neko vrijeme se okrenuti na kupnju još Volva..

Evo i fotki:

Vozačko okruženje

Kino unutrašnjost

Volvov dizajn je kroz godine napredovao velikim koracima i autobus je stvarno pojava

I za kraj jedna iz samog Graza, prekrasnog grada koji se nalazi na cca 2 i pol sata vožnje autobusom od Zagreba

Što se samog Autoturista moram pohvaliti uslugu, vozač je svima na raspolaganju, po Grazu radi krugove između šoping centara i centra grada, tako da možete kao gradskom linijom prvo ići u šoping pa kasnije onda tek u centar ili obrnuto. I da, sve za samo 100kn, što je stvarno malo za uslugu koja se dobije što su prepoznali i putnici jer se zna dogoditi da ide i po 10ak autobusa.