Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

sniff

#1245
Fotka nije nešto, ali nemamo ih baš iz zadarske tj. Liburnijine garaže


Mark926

Kad ide pripajanje Panturista?
Koliko vidim Arriva je otkupila sve dionice od manjih dioničara.

lussin

Nakon što je mjesecima vozio razderan, 1671 napokon u limariji

gorgoroth

Okršaj na Rivi između 1702 i autotrolejevog 763

lussin

198 je imao okršaj

sniff

Setra #1701 - 301 000km (3.10.2023.)

gorgoroth

Jedna petica imala nezgodu

Paško

#365 sudjelovao u teškoj nesreći jučer.
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/otkrivaju-se-detalji-tragedije-na-cesti-blizu-splita-mladi-vozac-je-presao-u-suprotan-trak-a-onda-je-naletio-autobus-1350664

Citat:Otkrivaju se detalji tragedije na cesti blizu Splita: mlađi vozač je prešao u suprotan trak, a onda je naletio autobus
PIŠE MARKO DIDIĆ
27. prosinca 2023. - 13:15

Polako se doznaju detalji prometne nesreće koja se u utorak, oko 22.40 sati, dogodila na glavnoj cesti kroz Seget Donji, što je zapravo stara trasa Jadranske magistrale prije izgradnje trogirske obilaznice prije 40-ak godina.

Slučaj je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pa iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske o ovoj nesreći ne daju službene informacije.

Doznajemo da je u sudaru automobila marke Citroena i autobusa tvrtke "Autotrans", ranije poznate po sjedištem u Rijeci, a u novije doba u Cresu, poginuo 41-godišnjak vozač osobnog vozila iz nedalekih Vrsina koji je iz neutvrđenih razloga svojim vozilom prešao na suprotan kolnički trak te se sudario sa autobusom na redovitoj međugradskoj liniji.

Od siline udara automobil je odbačen na pločnik. Citroen se kretao iz smjera Trogira prema Segetu.

U autobusu marke MAN, riječkih registracijskih oznaka, u trenutku nesreće bila je samo jedna putnica i vozač, dok je 41-godišnjak u Citroenu bio sam. Vozač autobusa je alkotestiran i kod njega nije bilo alkohola u krvi, a tijelo poginulog mještanina je prevezeno na obdukciju kako bi se doznalo je li se čovjeku za volanom nešto dogodilo u zdravstvenom smislu kada je bez razloga prešao na suprotan kolnički trak.

Očevidom je vodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu Damir Mišić, a na teren je izišao i Neven Kralj, sudski vještak za promet.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

Velika Gorica odabrala novog autobusnog prijevoznika
09.01.2024. / Redakcija

Velika Gorica je na pragu da dobije novoga javnog prijevoznika u autobusnom linijskom prometu koji će zamijeniti ZET na gradskim linijama unutar područja Grada Velike Gorice. Upravo je objavljena Odluka o odabiru iz trećeg javnog natječaja, a po kojemu bi sljedećih sedam godina uslugu prijevoza izvršavala tvrtka Autotrans poznatija kao Arriva.

Na treći natječaj su se ponovno javile samo dvije tvrtke – Autoturist Samobor i Autotrans (Arriva), iste tvrtke koje su se javile i na prva dva natječaja. ZET se nije javio na natječaj.

Autotrans se javio s ponudom od 20,56 milijuna eura za sedmogodišnji ugovor. Autoturist Samobor je za istu uslugu tražio nešto višu cijenu - 21,18 milijuna eura. Dodatno, uz višu cijenu povjerenstvo je odbilo Autoturist jer je izjavio da autobusi koji bi izvršavali prijevoz ne zadovoljavaju normu motornih vozila Euro V ili jednakovrijednu iz čega se može zaključiti da se radi o starijim tipovima vozila. Rok za žalbu po ovoj odluci je 10 dana odnosno do sredine siječnja kada ćemo znati da li je natječaj i službeno završio potpisom ugovora za novoga prijevoznika.

Arriva trenutno obavlja javnu usluga autobusnog prijevoza u Virovitičko-podravskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dok u Zagrebačkoj županiji obavlja prijevoz u Svetoj Nedelji.

U nedavnom intervju za VGdanas gradonačelnik Krešimir Ačkar je istaknuo kako se javni linijski prijevoz nije mijenjao desetljećima, a potrebe Velikogoričana jesu zbog čega se po ovom natječaju traže i dodatne linije te povezivanje sa željezničkim prijevozom.

- Velika sredstva trošimo na subvenciju ZET-u, sad ćemo pokazati da s istima možemo imati bolji prijevoz koji će na gradskim linijama biti i besplatan – kazao je gradonačelnik.

Natječaj je kreiran prema Studiji javnog lokalnog linijskog prijevoza Grada Velike Gorice koji je izradio Prometni fakultet u Zagrebu, a sve linije može pogledati OVDJE.

Podsjetimo, ZET će po istim uvjetima nastaviti održavati postojeće međužupanijske linije između Zagreba i Velike Gorice (268, 290, 307, 308, 310, 311, 313, 315, 330) dok će novi prijevoznik održavati nove linije unutar granica Grada Velike Gorice te će taj prijevoz biti besplatan za sve korisnike javnog prijevoza. Detalji o početku rada novih linija još nisu poznati, no očekuje se da to bude sredinom godine.


https://www.vgdanas.hr/grad/velika-gorica-odabrala-novog-autobusnog-prijevoznika/

gorgoroth

S facebook strancie problemi u prometu

MAN19464

Sad je definitivno da autotrans preuzima lokalne linije na području grada Velike Gorice ukupno 16 linija.
Zanima me ako netko zna kako bi se to organiziralo, hoće li biti garaža u Gorici ili u Zagrebu,logično bi bilo da imaju u Gorici neki parking zbog velikih broja nultih kilometara,kako se to organiziralo u svetoj nedjelji, jel njihovi vozači voze samo te linije na području svete nedjelje ili se raspoređuju i na međugradske i međunarodne linije koje opslužuje autotrans.
Koliko vidim traže vozače na području zagreba, a velika Gorica se ne spominje, dali imaju dovoljan broj autobusa za veliku Goricu jer za dva mjeseca treba biti sve spremno, vozači i autobusi.
Uglavnom, kako to sve funkcionira u autotransu.


Worldtraveller

Ići će vozači iz SB, PŽ i vjerojatno OS na stacionar u Veliku Goricu, pa plus Nepalci i lokalna ekipa i bit će sve riješeno. Autobusa ima k'o blata tako da ni sa time ne bi trebalo biti problema. E sad, jedino ako se nastavi trend davanja otkaza od strane vozača kao što je jučer bilo i po riječima kolega 10 ljudi je dalo otkaz. Onda će morati malo drugačije organizirati posao.

Tomek

Tako i tako ne budu sami vozili.

MAN19464

Zar su tako loši uvjeti za vozače?

lussin

Ja ne znam koja firma danas nema veliku fluktuaciju vozača