Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

elmex

Da. Neke očito iritira što se umjesto šupljih temica nekad pokušava raspravit o egzistenciji.Stanje je nikad gore. Takva letargija i beznađe se ne pamti u Transu još od ratnih 90-tih. Ovaj forum prije svega čine živi ljudi koji sjede za volanima i riskiraju tuđe i svoje živote da bi prehranili obitelji pa onda ta hrpa željeza koje se slikaju svaki dan u prolazu. Mole se ljudska bića kojima je dobro na poslu da imaju suosjećanja za ona kojima nije dobro.Hvala na razumijevanju

gorgoroth

Super neka se i o tome raspravlja, zato i služi forum, ali kada netko postavi pitanje, ok je odgovoriti na njega ako znaš, a ne govoriti da je nebitno

elmex

Ljudi su očajni i traže odgovore na sve moguće načine. Neki su zbog ljubavi prema busu i Transu i zbog šake kn više od onih što rade od 07 do 15 platili zdravljem,razvodima od žena i otuđenosti od djece. Doveli su ekipu koja ne zna koristit wc školjku u stanu da upravlja tim busevima koje su domaći glancali,popravljali,pazili da bi dobro radili i smanjili troškove firmi. Kad se prigovori uprava odgovara široko vam polje. Idite gdje će vam biti bolje.Sve to jako boli.
Hvala na pažnji
Lp

NP-549

Očito još u Transu vrijedi ona poslovica "ako nećeš ti, ima ko oće".
Umjesto podizanja plaće (ili ukupnih primanja) i da se prati rast plaća u Troleju, oni za svaki odlazak dovezu još 10 azijata.  U rasporedu rada PJ Rijeka sve sami penzioneri i filipinci i možda desetak "normalnih" vozača koji bi trebali bit nosioci posla. Dobrih linija skoro da i nema, sve neki lokal, minjaš 3 busa na dan, ideš ko putnik negdje na liniju, i svaki dan si zauzet po 12 ili više sati da na kraju miseca ne izbrojiš 1500.
Pa onda bolje za te pare u Troleju odvrtit 6 sati u komadu i gas doma.

ante_os

Citat: lovac27  u Rujan 25, 2024, 17:42:22Zašto nisu u vozni park dodani autobusi koji voze u VG? MaAN Gbr. 1778,1790,1798,1799, 1802- 1809 i 1 Iveco Crosway ZG-0256 NG,?

Ja sam pitao prije par mjeseci može li se ovdje na forumu u vozni park GPPa Osijek dopisati nove autobuse. Napisao sam što da se stavi, samo je trebalo napraviti copy i paste, međutim do dana današnjeg nitko nije to uvrstio. Dobio sam odgovor (u 5. mjesecu) da će bit, a sad je kraj 9.mj.

elmex

Isprika osjetljivima za gore navedeni komentar o strancima da ne bi bilo optužbi za rasizam. Kazu mi sada zaposleni da se tim ljudima daju skoro jednake plaće plus plaćen smještaj i režije. Za štete na autobusima ne plaćaju destimulacije kao domaći plus ima dobar dio njih sa "masnim prstima" i uhvaćeni su od strane kontrolora i nisu propisno kažnjeni. Ako je pola istina to je teška sramota.

Worldtraveller

Elmex, sve što si naveo je točno. I još bih dodao da u Arrivi ima izuzetnih vozača koji govore engleski, njemački, talijanski, ali ne mogu dobiti liniju gdje bi mu mogao trebati strani jezik, nego to voze ovi koji ni hrvatski ne znaju dobro pričati. Rekli su prijatelju da mora na Barcelonu kad je krenula linija, za tu crkavicu koju plaćaju, na što im se on samo nasmijao i rekao da je on vozio Barcelonu i bio plaćen 1300 eura za krug i dao otkaz jer mu je bilo malo. I sad ovdje rješava doškolovanje i opet odlazi u inozemstvo.

Matej

I što imaju od kukanja? Apsolutno ništa. Znam ih masu koju su dali otkaz u APP-u čim ih je Arriva preuzela. Danas hvala Bogu svaki drugi prijevoznik traži vozače,što linijski što privatnici, nešto će se naći što paše.

415UL

Bratic mi se nakon 13 godina vratio u Samoborček, vozi kombi i liniju javne usluge,subote radi jer je tako htio, prva placa za nase pojmove ok, a uvijek sam mislio kako je Autotrans firma s ok placama,cak je par vozaca doslo u Samoborček nedavno

elmex

Da Arriva poprati rast plaća kao ostali i doda 300-400 eur na osnovicu
NEMA BOLJE FIRME U RH.
toliko od mene.
Hvala
Lp

415UL

Ocito im je isplativije uzeti Filipince nego platiti posteno nase ljude

lukas auto

Citat: sniff  u Rujan 25, 2024, 18:14:43Starost autobusa je u globalu nikad manja i to nema veze sa srozanim radnim uvjetima vozača u većini poslovnica. Osim korčulanskoj možda.
Stvarno korčulanska PJ iskače po voznom parku? Oni su bar ranije redovno dobivali novije turističke autobuse?

sniff

Odnosilo se na ljudstvo, možda su zadovoljniji dolje u odnosu na spomenutu Požegu. A vozni park Korčule je neupitno vrhunski  ;)

Zadarsko dite

Citat: elmex  u Rujan 25, 2024, 19:09:45Ljudi su očajni i traže odgovore na sve moguće načine. Neki su zbog ljubavi prema busu i Transu i zbog šake kn više od onih što rade od 07 do 15 platili zdravljem,razvodima od žena i otuđenosti od djece. Doveli su ekipu koja ne zna koristit wc školjku u stanu da upravlja tim busevima koje su domaći glancali,popravljali,pazili da bi dobro radili i smanjili troškove firmi. Kad se prigovori uprava odgovara široko vam polje. Idite gdje će vam biti bolje.Sve to jako boli.
Hvala na pažnji
Lp

Nisi ti rasist. Ti si ksenofob.
Dakle ljudsko smece.

Ti su ljudi dosli raditi kako bi prehranili svoju obitelj i sebe, kao sto su tisuce nasih ljudi isli u pecalbu stvoriti bolji zivot sebi i svojoj obitelji. Nisu oni krivi za neadekvatne place u nijednoj firmi. Njih se koristi kako bi se ocuvala zarada i ekstra zarada raznorazbih tvrtki, Autotrans ukljucivo.

Za adekvatno placen rad se moze i treba izboriti. Postoji nesto sto se zove sindikat, postoji nesto sto se zove sindikalni oregovori i borba koja moze donijeti bolje uvjete rada i bolje placen rad. Pisanje po raznoraznim grupama i forumima ne donosi skoro nista. Jedan covjek ne moze napraviti promjenu (u ovakvoj prici) ali grupa i/ili sindikat itekako mogu..... Uostalom, imate primjer jako blizu

O masnim prstima vozaca prvo pogledaj prste svojih kolega pa onda napadaj strance jer ljubav prema busu i transu brzo pada ako se zatvore izvori s kojih dobar dio njih lagano izvlaci ono sto mu nije sluzbeno placeno.

Ono sto nitko ne spominje je jesu li ti strani radnici zaposlenici Atr-a ili ih Atr (i Arriva) iznajmljuje od neke agencije za zaposljavanje. Tim prije sto je najam radnika u RH neadekvatno rijesen zakonskim propisima i ostavlja mogucnost poprilicno sivih zona, najblaze receno.

Worldtraveller

Sindikat Arrive i ljudi koji ga vode imaju interes u dovođenju stranih radnika. Tim ljudima u sindikatu je u interesu da je domaćem radniku što lošije, tako da od njihove pomoći nema ništa.
I ovo što elmex kaže, da dignu osnovicu malo i da mjesečna primanja sveukupno(topli obrok, putni trošak) malo pređu 2000 eura, nema bolje firme.