Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

Frik85

ikar

Citat: gorgoroth  u Studeni 27, 2020, 20:52:39
Znači ostaje mi sutra da je uhvatim u garaži  8-8

Jedino ako ces do ZG garaze ili za koji dan do Sv. Nedelje. Naime, i ona je vec u Zagrebu.

gorgoroth

Skužio, bio danas gore i ništa  nnee

ikar

Kao što smo i pretpostavljali, od utorka 1.12.2020. kreće gradski promet na 3 linije u Svetoj Nedelji sa 4 autobusa.

https://grad-svetanedelja.hr/2020/11/28/obavijest-besplatni-javni-putnicki-prijevoz/

netko

Ja sam još u petak 27.11 vidio kako bus staje na stanici u Sv. Nedelji. Očito je to probno bilo nešto. S 416 UL business.

Što se tiče same usluge očito je da nisu zadovoljni Samoborček/Autoturist uslugom vrlo vjerovatno zbog kvalitete samih autobusa, prostranosti i komfora autobusa pa i same cijene navedenih karata. Pošto se i ja vozim Samoborček/Autoturistom to mogu i potvrdit sigurno jednim dijelom.

Što se tiče same organizacije linija vrlo dobro, ali kratko (Podsused most). Ali ako je ovo tek početak i linija će se integrirati sa HŽom onda ostaje vidjet kako će bit ubuduće. U daljnoj budućnosti barem do Ljubljanice ili AK ZG.

Što se tiče same količine polazaka mislim da S/A nisu baš štedljivi na polascima kroz Sv. Nedelju, Novake i Rakitje pa i Kerestinec i ostala mjesta.
Znam za liniju 153/155 ili do Ljubljanice/AK Zagreb. Još je tu i linija 151 mislim (Črnomerec), a možda i još dvije.
Tu im se ne može baš prigovoriti da je općina slabo povezana i sa Zagrebom i sa Samoborom.

Možda ova besplatna usluga i luksuzniji autobusi natjeraju grupaciju S/A da se i oni uključu u kupnju nešto novijih autobusa. S315UL/NF ili Integro ili SL223 su u kakvom-takvom stanju i lagano ih vrijeme prelazi.
Pa čak i Volvo 9700 ili S419 UL-GT ako nemaju mjesta za invalide ili kolica (kao i šta nemaju).

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

lussin

Tamo su tri S 417 UL business i jedna S 415 UL business. Za početak sasvim dobro, vjerojatno će biti nabavljeni i prikladniji autobusi

netko

Citat: lussinpicollo  u Studeni 29, 2020, 15:09:24
Tamo su tri S 417 UL business i jedna S 415 UL business. Za početak sasvim dobro, vjerojatno će biti nabavljeni i prikladniji autobusi
Onda sam krivo zapamtio. Siguran sam da je UL business bio.

Ovo sam pronašao na njihovom webu.
Uvjeti natječaja:
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:207855-2020:TEXT:HR:HTML

tramvajac 92

Citat: netko  u Studeni 29, 2020, 14:58:01
Što se tiče same organizacije linija vrlo dobro, ali kratko (Podsused most). Ali ako je ovo tek početak i linija će se integrirati sa HŽom onda ostaje vidjet kako će bit ubuduće. U daljnoj budućnosti barem do Ljubljanice ili AK ZG.
Kad bi još smjeli voziti putnike preko mosta. rofl

Što se tiče same količine polazaka mislim da S/A nisu baš štedljivi na polascima kroz Sv. Nedelju, Novake i Rakitje pa i Kerestinec i ostala mjesta.
Znam za liniju 153/155 ili do Ljubljanice/AK Zagreb. Još je tu i linija 151 mislim (Črnomerec), a možda i još dvije.
Tu im se ne može baš prigovoriti da je općina slabo povezana i sa Zagrebom i sa Samoborom.
Imaš 153 do Ljubljanice, preko Kerestinca, preko Novaka i Rakitja, i nekakva ravna, pretpostavljam u Sv. Nedelji na autocestu do Jankomira.
155 je ista stvar samo do AK Zagreb, neki ulaze na Remizu, neki su brza linija, neki samo ne idu kroz sela gore (sretno s odgonetkom koji je brzi, koji staje po ZG)
151 Samobor - Črnomerec i 156 Samobor - Črnomerec (preko Strmca) su zapravo ista stvar, samo što 151 ide samo po betonki (?)
160 (Molvice -) Mala Gorica - Kerestinec - Brezje - Ljubljanica* - AK Zagreb * Radnim danom ne ulazi na Ljubljanicu, ali subotom vozi samo do Ljubljanice.
162  Samobor -  Sv.Nedelja  -  Novaki  -  Rakitje  -  Črnomerec
162  Mala Gorica  -  Brezje  -  Novaki  -  Rakitje  -  Črnomerec

Možda ova besplatna usluga i luksuzniji autobusi natjeraju grupaciju S/A da se i oni uključu u kupnju nešto novijih autobusa. S315UL/NF ili Integro ili SL223 su u kakvom-takvom stanju i lagano ih vrijeme prelazi.
Pa čak i Volvo 9700 ili S419 UL-GT ako nemaju mjesta za invalide ili kolica (kao i šta nemaju).

8700 može proći, ali 9700 nebih volio vidjeti na liniji za Samobor. Nije baš dobar za tu liniju.

415 ul

Mozda ih natjera, no cisto sumnjam

Majstor

Vidjeti ćemo reakciju putnika
Posebno interesantna šetnjica preko Save
Mislim da je loše zamišljeno a i busevi nisu adekvatni - zašto nisu niskopodni ako se gura gradski promet ?
Samo mi sudite pošteno !

netko

Citat: tramvajac 92  u Studeni 29, 2020, 15:40:43
Kad bi još smjeli voziti putnike preko
8700 može proći, ali 9700 nebih volio vidjeti na liniji za Samobor. Nije baš dobar za tu liniju.
U pravu si skroz. Pišem dok radim i onda brljam, a znam koji bus vozi. Volvo 8700. >hammer<
Nemam ništa protiv javnog prijevoza, još i besplatnog, ali ovo ostaje skoro unutar same općine.
S obzirom da je općina planirala i 14 milja i 400 bez PDVa, mislim da ima prostora za napredovanje.

lussin

Nek prođe par tjedana da stvari dođu na svoje mjesto pa će se svima iskristalizirati što i kako treba poboljšati

ikar

Linije s obzirom da ne gravitiraju centru naselja nego Podsusedskom mostu su očito zamišljene kao veza Sv. Nedelje sa Zagrebom a ne kao gradski prijevoz iako ga tako nazivaju. Ono što mi moglo kompetno sabotirati zamisao ili ga napraviti odličnim je mogućnost dobivanja koncesije za prijevoz tu jednu stanicu preko mosta, što je u današnje vrijeme jako zamršeno. Koliko sam upoznat, sada više nema usklađivanja linija pri HGK nakon čega su se izdavale dozvole za međužupanijske linije (a prelaz preko mosta bi to bio), a nismo još uskladili nove zakone o linijskom prijevozu, trenutno nitko ne može dobiti dozvolu za novu liniju! Drugi problem bi bio što međužupanijska linija mora prometovati na Autobusni kolodvor u gradu u koji prometuje, osim u slučaju da ta JLS da dopuštenje u koje druge stanice smije linija koristiti, a mislim da bi postojeće strukture Grada Zagreba iz tko zna kakvih razloga do sabotirale.

Što se tiče neprikladnih autobusa mislim da je to smiješno tvrditi, ako autobusi istih karakteristika - Low-entry uredno voze po puno opterećenijim gradskim linijama doslovno nekoliko kilometara preko Save... Izabrani su definitvno najbolja vozila koja su bila u ponudi na natječaju, većina vozila koja su drugi prijevoznici nudili na natječaju bila su puno lošijih karakteristika za ovakvu liniju. Vjerojatno se misli da bi potpuno novi Lion's Coach što je Čazmatrans nudio (a koji vjerojatno nebi nikad ni vozio liniju osim na službenom predstavljanju što je opet varanje natječaja) ili vozilo sličnih karakteristika bilo prikladnije za ove "gradske" linije... Ili pak potpuno niskopodni gradski autobus što bi pak bilo pretjerivanje.

sniff

Što je najbolje, novi Coach bi i vjerojatno vozio te linije u trenutnoj situaciji, sva 3 nova Čazmatransova uglavnom služe za školski prijevoz ili prigradske linije.

FitzTN

Trebalo bi od utorka prestati voziti linije kroz Novake, Rakitje i Kerestinec, pa nek im Zuki riješi prijevoz. Ovako nezahvalnog naroda nema nigdje, cijeli Samobor trpi jer se voze turistički kroz ta sela godinama, a sad bi trebali imati samo brze linije i doći u ZG 20-ak minuta prije i bez 100 zavoja i 200 ležećih policajaca.