Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

ikar

Vozi zadnjih dana umjesto 1708 na toj liniji. On je rezerva redovnim 1706-1708, ali kako nije viđen u živo ne znamo je li u BlaBla shemi...

mate

373 ima samo naljepnicu BlaBla...bila je i ovdje po Slavoniji s tom naljepnicom

lukas auto

Random pitanje za poznavatelje - koji su najmlađi turistički autobusi u Autotransu, ima li firma uopće turistički bus mlađi od npr. 5 godina ili su sve Setre max. 2019. godište?

lussin

Najnoviji turistički autobus u Autotransu je osječki Tourismo OS-427-OJ, 2019. godište

Frik85

Divjak je prvi koji je dobil nogu sad čekamo ko je sljedeći

gorgoroth

Šta je s gašenjem autotrans i sve pod arrivu

Mark926

Pa da bi ga ugasili trebaju imati 100% vlasništvo ili se dogovoriti s ostalim dioničarima.

gorgoroth

1430

Worldtraveller

Opet pričam sa prijateljima koji rade u Arrivi u SBu i pokazuju mi plaće za prošli mjesec. Pa to nije ni džeparac pristojni. Znači 770, 850, 890, 780 eura. Ne znam jel' bih im se smijao ili bih plakao.

Worldtraveller

Citat: Frik85  u Kolovoz 29, 2024, 16:43:47Divjak je prvi koji je dobil nogu sad čekamo ko je sljedeći
Kakva je panika u Rijeci, Požegi i Osijeku?
Prijatelji mi kažu da su vozači poslali mailove direktno na kontakt obrazac tog nekog fonda koji je vlasnik Arrive i da su bili u Požegi ti šefovi.
Ovi posakrivali autobuse i prezentiraju lažnu sliku.
I sad navodno traže tko je sve slao mailove, a prijatelj mi kaže da su slali iz Poreča, Slavonskog Broda, Zadra, Osijeka, Đakova, Rijeke, Rovinja, Karlovca...
Umjesto da rješavaju stvarne probleme, ti wannabe šefovi u Arrivi treniraju strogoću i dovode strane radnike, za što isto tako netko od šefova ili bliske obitelji ima agenciju za uvoz stranih radnika...
Stvarno sam šokiran sa time što se to događa u Arrivi, a djelovali su kao ugledna firma.
Sa ovakvom plaćom i pristupom radnicima, nije nikakvo čudo što ljudi odlaze, ne žele raditi, na bolovanjima su, nezadovoljni, frustrirani...
Ja nagovaram prijatelje da se prekvalificiraju ili doškoluju i odu raditi posao koji je ipak bolje plaćen, a sa daleko manje odgovornosti.

depo

Znači u Arrivi haos to su smjesne plaće
Prijatelj se bio javio na oglas za posao posao Vozača (Istra) već mjesec dana ga nitko nije kontaktirao
Izgleda da im je u interesu što više jeftine strane radne snage dovuć a naše ko šiša

lovac27

Zašto nisu u vozni park dodani autobusi koji voze u VG? MaAN Gbr. 1778,1790,1798,1799, 1802- 1809 i 1 Iveco Crosway ZG-0256 NG,?

Worldtraveller

Zato što je to nebitno. Bitno je da firma iskorištava i podcjenjuje radnika, a to što je najmlađi autobus stariji od onoga što bi trebao biti najstariji, to isto tako nema veze k'o ni zašto navedeni autobusi nisu uvršteni.
Sad pijem kavu sa prijateljem iz Slavonskog Broda i pokazuje mi na platnoj listi kako mu svaki mjesec nedostaje sati, unatoč tome što je svaki dan barem 11, 12, 13 sati na poslu.
Kaže da imaju samo po 3 majice za raditi, tjeraju ih na godišnji jer ih ima "previše", umjesto da radni dan podijele na dvojicu ili više vozača. Voze 15 godina stare autobuse iz Slovenije, euro 4 norme...
To su puno važnije stvari, nego je li neki autobus uvršten ili nije.

sniff

Starost autobusa je u globalu nikad manja i to nema veze sa srozanim radnim uvjetima vozača u većini poslovnica. Osim korčulanskoj možda.

gorgoroth

Lovac je postavio ok pitanje, a dobio sasvim druge odgovore, ili ne znate hrvatski pa vam treba prevesti.
Znači nije pitao uvjete u Autotransu, nego za popis autobusa na forumu