Autoturist – novosti i rasprava

Autor Tomek, Prosinac 07, 2007, 16:27:02

sniff

Citat: Majstor  u Studeni 15, 2020, 20:13:13
Da na autootpadu a sutra će ti voziti dijete u školu i na izlet / oni prljavi i prašnjavi /
Treba težiti boljem  ako ne i novome i onda to vrednovati
Cazmatrans prolazi na natječajima sa kojekakvim cijenama i vozilima pa onda voze podizvođači ili oni sa kantama ; dok to uredimo biti će svima bolje
Isti onaj Cazmatrans koji redovno dobi od države oprost poreza

Autobus može biti uredan i ispravan i sa 20 godina, naravno, te stavke više idu u prilog novijim vozilima, ali moguće je i starija održavati u dobrom stanju. Ok, očito je da ovi već nagodinu neće ličiti na sebe  :), ali sa jeftinom kupovnom cijenom i solidnom kilometražom poslužit će za 5-10 godina uništavanja na lokalnim linijama.
Logično, treba težiti prema boljem i novijem, al u trenutnoj situaciji i u ovom kontekstu to definitivno nije slučaj. I da, čini mi se da smo imali sličnu raspravu oko samoborčekove nove S315NF pred pola godine.

MAN464

1.) Lakše je govoriti ovim što voze u državnim poduzećima (bez uvrede ikome) da se treba uvesti zakon za max 10 godina starosti, kad je plaćča svakog 15. u mjesecu , autobui se kupuju novi briga te jeli pun ili prazan samo šibaj a kad si privatnik to je puno teže i traži puno više razmišljanja.
2.) Vidim ljepo svi bi rado vozili 515 md na lokalu, ali bratići moji izvolite po cijenama ovim kupiti takve mašine i samo ako uspijete otplatili 1. ratu  hi
3.) Neka poduzeća koju su svima draga ( da ne spominjem imena) također se ponavljaju vozilima iz 2007 ili 2008 koja su za mene sasvim ok
4.) Uhvatili ste se svi Čazme a spomenuta firma ima veću kvalitetu prijevoza od svima omiljenog STRANOG MONOPOLA flixbus ( dakako imaju i oni kao i svi mana)
5.) Možemo biti 100 puta dio EU ali ljudi nema kod nas još toliko zanja za održavanje novijih autobusa a da ne spominjem za cijenu tih svih servisa.

Dakle pokrij se koliko si dug i širok.  :)

Pozdrav svima.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

smogovci.bbb2

Citat: sniff  u Studeni 15, 2020, 20:53:09
Logično, treba težiti prema boljem i novijem, al u trenutnoj situaciji i u ovom kontekstu to definitivno nije slučaj.
Ne čini li ti se da "trenutna situacija" traje od kad je i HR država nastala kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Na lokalu, gdje voze Samoborček i Autoturist bunkeri ni ne trebaju, čak bi se moglo govoriti o LE autobusu u prigradskoj verziji, sa duplim sjedalima u cijelom salonu. Autoturist zna poslati svoje bolje prigradske buseve do Graza subotom (posebno 8700/3), ili na kupanja ljeti. To su prilike kad se bunkeri koriste.

Samoborček, s druge strane to radi ljeti na linijama, pa za Šibenik zna voziti 419UL.

Što se tiče starosti, radije bi uveo minumum od E4 norme za sva vozila kojima se obavlja redovni promet, te još drugih stvari.

sniff

Na kraju se dovodi u pitanje isplativost kupovine trenutnih marki vozila. Za 15 godina eksploatacije ti ne treba niti novi Evobus, niti novi Neoman, niti Volvo za 300 000€ i više sa kreditom

NP-549

Iveco je dobar za te stvari.  Uzmeš LE Crossway na leasing na 5 god i kad istekne uzneš novog

421

Citat: MAN464  u Studeni 15, 2020, 21:03:45
Lakše je govoriti ovim što voze u državnim poduzećima
Koja su to "državna poduzeća"?

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Možda Autotrolej, Pulapromet, Promet, ZET... ::|

421

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 16, 2020, 22:49:05
Možda Autotrolej, Pulapromet, Promet, ZET... ::|
Za druga društva ne znam, ali ti bi trebao znati tko je vlasnik ZETa.
Ili si ljubomoran/na ili si zavidan/na što si ostao/la u Holdingu ??? >hammer<

https://www.zet.hr/preuzimanja/pravo-na-pristup-informacijama/676 > Izjava o osnivanju društva Zagrebački električni tramvaj d.o.o.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

o-0 kad već potežeš pitanje ZGH 100% vlasnik je isti kao i ZET-a hi

421

Ne bih potezao, da (stalno) ne provociraš svojim (ne)znanjem.
Dakle, možemo li se onda složiti da ZET ( argumentirano i dokazano) nije državno poduzeće  ???

tramvajac 92

Grad Zagreb je osnivač Holdinga, kao i ZET-a, i još mnogih drugih subjekata.

421

Citat: tramvajac 92  u Studeni 18, 2020, 10:10:52
Grad Zagreb je osnivač Holdinga, kao i ZET-a, i još mnogih drugih subjekata.
Ovisi o kom razdoblju govoriš.

tramvajac 92

O novom ZETu. ;) po sudskom registru se vidi.

conecto

OK, zna se što je čovjek mislio pod "državna poduzeća" iako je jasno da taj izraz nije točan.
Ali postoje velike razlike između subvencija gradskih prijevoznika u velikim gradovima koje pokrivaju njihovu izrazitu nerentabilnost dok nabavke novih autobusa financiraju EU fondovi (85 posto), a ostatak Ministarstvo prometa (15 posto). Za koncesijske prijevoznike koje uz jednaku odgovornost održavaju prigradske linije u neposrednoj blizini istih tih velikih gradova nikoga nije briga i ne dobivaju praktično nikakvu pomoć. U svakom slučaju ti prijevoznici daleko racionalnije posluju od javnih poduzeća gdje novac rasipaju nesposobna politički postavljena rukovodstva.
Meni osobno nije lijepo vidjeti kako splitski Promet reže Lions Regio dok Samoborci slične nabavljaju kao rabljene iz Austrije.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...