ex Contus Zadar

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 14:05:58

kuba

Nema, zato što je poništen natječaj!

zoki.man.fan

Citat: navi  u Rujan 16, 2009, 21:49:37
http://www.zadarskilist.hr/clanci/15092009/radnike-spreman-zadrzati-i-slavijatrans-iz-petrinje
Citat:mi vozimo sezonsku liniju Kutina - Zadar, pa naši autobusi i nisu novost u Zadru.
pa i nisu kad su kupljeni od Contusa ;D ;D

Citat:Kad bismo mi vozili, karta od Zadra do Zagreba koštala bi 80 kuna i to ni najmanje na uštrb kvalitete.

Nešto si računam (iako mi matematika nije jača strana):

u oba smjera

udaljenost: 266x2=532 km
potrošnja: 33l/100km;  ~177 litara x ~7,5 kn= ~1327kn
dva vozača: dvije dnevnice: 2x170kn=340kn

1327+340= 1777 kn samo gorivo i dnevnice a to preračunato u putnike koji putuju cijelom relacijom je ~22 putnika

davanja državi za vozače: po nekoj mojoj matematici ~ 3 putnika

osnovna plača ~ 4 putnika

rata kredita za bus: ~ 3 putnika

amortizacija vozila: ~ 1 putnik

33 putnika u jednom smjeru na cijeloj relaciji pokrivaju  osnovne troškove.  :-\ ima tu još troškova, ali po toj cijeni ima tu još i putnika....

ali sve je to nevažno kad Slavijatrans:
Citat:razumije probleme svojih putnika

pospanac

Koji to bus možeš kupiti za tri karte u jednom smijeru? Iliti šest putnika dnevno. (480 Kn)
Za te novce možeš kupiti samo malo bolji auto.
;) ;) ;) ;)
:D :D :D :D
Bus srednje klase, regionalne izvedbe, ti zavisno od opreme ide od 1000-1200 kuna dnevno bez PDV-a pa si malo izračunaj...
Ako uzmeš u obzir da skoro nikad nemaju više od 25 radna dana u mjesecu to ti se penje na 1200-1400 kuna na radni dan bez Škegre i sad Jadranke...
;)
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

zoki.man.fan

ali ja nisam naveo kakav bus ni na kolko godina.... jer mislim da bez obzira na ambicije nebi mogli napuniti ni isuzu.... jer sad se Puntamika poprilično popunila

pospanac

Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

pospanac

Priča o Contusu je za sad završena...
Na redu su žalbe i ostale stvari...

Samo kako baš Čazma?

??? ??? ??? ???

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6235

shef

Samo u Hrvatskoj se na natječaj za javni linijski prijevoz putnika može javiti tvtka za proizvodnju vina i maslinovog ulja. 

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kuba

Čestitam Čazmatransu na dobivenom natječaju!  ;)

pospanac

mate

Takoder i ja se pridruzujem cestitkama ČTRu na dobivenim linijama, i vjerujem da ce putnici na tim linijama biti zadovoljni uslugom koju ce dobiti od ČTRa :)

ivan-x

Čestitam Čazmatransu na dobivenim linijama, od Ministarstva prometa, od bivšeg Contusa, sigurno najbolja odluka. Čazmatrans ima veliku tradiciju, puno vozila i vozača, a ne kao prijevoznici koji nemaju nijedan bus a natječu se za linije, kao što je slučaj linijama Croatie Zadar line sa Larusom.
Nadam se da će Čazmatrans zadržati te linije u trajnom korištenju.

Zadarsko dite

Cazmatrans je tvrtka u drzavnom vlasnistvu i gubitas, tvrtka Cazmatrans - Nova je tvrtka u vlasnistvu gubitasa Cazmatrans i sama na problematicnim nogama. Losa odluka, pogotovo za vozace Contus-a koji ce vrlo skoro traziti novi posao........