ex Contus Zadar

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 14:05:58

Tomek

Dečki, vidim da znate puno, što je bilo sa Samoborčekom? Zašto su oni odbijeni?

Konj

Pa iz raznih saznanja Samoborček je navodno pred bankrotom... priča
se a da li je istina trebalo bi istražiti. Da takva jedna čist ok firma propadne.

pospanac

Nikome nije jasno zašto su jednostvano preskočene dvije firme koje su ponudile cijene ili manje nego tada Čazmatrans, ili skoro identične, a sada za 30% manje od trenutno aktualnog pobjednika APP-a.

Nevjerojatno ali istinito...

Možda su Samoborčekovi autobusi preturistički i preexkluzivni za ove linije ili je kod drugog prijevoznika presudilo to što je 2008 godina proizvodnje bila prestara godina za prijevoz putnika na navedenim linijama?

:)
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

NightRider

Citat: Zadarsko dite  u Listopad 30, 2009, 13:55:54
Citat: NightRider  u Listopad 30, 2009, 13:21:38
Da, stvarno bi bilo super da linije dobije Puntamika, pogotovo zato što je u svojoj prvoj ponudi od 23 radnika odlučila prihvatiti čak njih sedam, a u drugoj je Deranja tvrdio da on po zakonu može dobiti linije a radnika niti jednog ne mora primiti. Valjda bi autobusi išli na daljinski, ili bi vozači koji su sad zaposleni kod njega i nemaju slobodan dan po dvadesetak dana, vozili tri busa odjedanput. Stvarno tvrtka za pohvalu!  ::|

Vlade je dobar. Ja bih, na primjer, zaposlio njih ravno cetiri. Osim toga, sto mislis da je Deranja lud? Mislis li kako tako mala tvrtka moze narasti dvostruko u par dana u danasnja turbulentna vremena? Bolje je biti oprezan.
Osim sto Vladin vozaci nemaju bas previse slobodnih, sto ne spomenes i umirovljenike koji mu voze autobuse i minibus?

Misljenja sam kako Deranja dobro zna kako nije toliko financijski mocan uzeti radnike, linije i nabaviti jos cetiri autobusa kojima bi zadovoljio novonastale linije, vec je kreditno opterecen ali je namjerno poslao takvu ponudu koja ce se odbiti zbog nekakva ponosa. Znas onu -- ipak sam ja gazda al su oni meni odbili.
Ipak je u prvu ponudu usao s AT Rijeka a za sad je dobitnik - AP Pozega kojima je vlasnikom - tko? O odnosu AT Rijeka i Puntamika-line ce biti jos prica i govora, tek malo oftopic-a.......

Ako nije mislio uzeti radnike nije se ni trebao natjecati. A mene baš zanima koja četiri bi ti uzeo i što fali ostalima?

zizi

Citat: NightRider  u Listopad 30, 2009, 13:21:38
Da, stvarno bi bilo super da linije dobije Puntamika, pogotovo zato što je u svojoj prvoj ponudi od 23 radnika odlučila prihvatiti čak njih sedam, a u drugoj je Deranja tvrdio da on po zakonu može dobiti linije a radnika niti jednog ne mora primiti. Valjda bi autobusi išli na daljinski, ili bi vozači koji su sad zaposleni kod njega i nemaju slobodan dan po dvadesetak dana, vozili tri busa odjedanput. Stvarno tvrtka za pohvalu!  ::|
Puntamiki bi trebo ući prometni inspektorat da vide kako se drži zakona u cestovnom prometu ,pregledati taho listiće , gdje su dnevni odmori produljeni tjedni odmori , po ovome gore što piše hitno bi trebali doći .

NightRider

I za umirovljenike, a i za sve one vozače Liburnije koji naprave pokoju turu za njega. Sve u svemu fali mu još bar pet vozača!

Konj

I plus treba mu doći inspekcija zbog BISEVA koji mu nisu čisti po papirima i po zakonu.

NightRider

Meni zapravo nije jasno što će biti s radnicima koji su bili prijavljeni u drugoj firmi - Preludiju. Ima li novi koncesionar obvezu preuzeti i njih iako im zadnji poslodavac nije Contus. Po toj logici svatko tko je radio u Contusu može sad tražiti da ga se primi. Tu je i sindikalni povjerenik koji je prijavljen u Olvinu, ali isto namjerava raditi kod novog koncesionara. Što će u svezi s tim reći  APP Požega, ne vjerujem da će to samo tako prihvatiti nakon svih manipulacija u medijima.

zizi

Citat: Konj  u Studeni 03, 2009, 12:09:26
I plus treba mu doći inspekcija zbog BISEVA koji mu nisu čisti po papirima i po zakonu.
Za biseve mu nemože niko ništa . zato što na svoj polazak 14:30 nože dati koliko hoče bis autobusa na jednu dozvolu.
dapače dužan je osigurati putnicima mjesto u autobusu. Ako hoče da opstane u prijevozu putnika.
tu mu niko nemože ništa . moja pohvala na organizaciji bis autobusa iz zagreba za zadar.

pospanac

Citat: NightRider  u Studeni 04, 2009, 09:05:14
Meni zapravo nije jasno što će biti s radnicima koji su bili prijavljeni u drugoj firmi - Preludiju. Ima li novi koncesionar obvezu preuzeti i njih iako im zadnji poslodavac nije Contus. Po toj logici svatko tko je radio u Contusu može sad tražiti da ga se primi. Tu je i sindikalni povjerenik koji je prijavljen u Olvinu, ali isto namjerava raditi kod novog koncesionara. Što će u svezi s tim reći  APP Požega, ne vjerujem da će to samo tako prihvatiti nakon svih manipulacija u medijima.

Popis radnika je bio sastavni dio natječaja. Također i opis radnih mjesta na kojima su bili zaposleni. Tako da je svatko znao u šta se upušta.
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

tomo

Da li je APP sigurno dobio koncesiju? ako jest nabavit ću ja popis vozila od cimija kome je kum direktor APP-a

mate

Citat: tomo  u Studeni 07, 2009, 01:17:51
Da li je APP sigurno dobio koncesiju? ako jest nabavit ću ja popis vozila od cimija kome je kum direktor APP-a

Je APP je dobio te koncesije nakon svega sto se dogadalo, a mislim i da je sigurno, jer su prosli rokovi za zalbe

troosovinac

samo ima tu još nešto. dug države prema ČAZMI je 25 miliona kuna,a dug ČAZME prema državi je 8 miliona kuna i država to ne želi da prebije.
bela lađa

steyr1985

Citat: steyr1985  u Listopad 27, 2009, 15:40:43
Citat: pospanac  u Listopad 27, 2009, 13:52:57
Nije u pitanju Čazma nego samo njihov dug prema državi.

Ako je uvjet natječaja bio da ponuditelj mora imati plaćene poreze i doprinose, što Čazma prema nekim izvorima NEMA, onda je njena ponuda nevažeća i ne može se razmatrati.

Druge stvari tipa kakva je firma, kome je šta dužna, kako se ponaša prema radnicima i ostalo u cijeloj toj priči uopće nisu bitne...
Ponuda je ponuda i kao takva je ili prošla ili nije...

Čazma ima neke sitne dugove ( doprinosi prema državi ) u odnosu koliko  država ima duga prema prema Čazmi  i sada se netko uhvatio za tu slamku  glupost.
Upravo dok je trajao natječaj vršili su se pregovori  oko prebijanja duga.  Pa molim vas kako će te platiti onome tko je vama dužan pa nisu to mali novci.

Shole

Nisu mi baš jasne te poduzetničke vode, jel može neko samo u grubo napisat neki primjer kako država može bit dužna Čazmi  (ne govorim da nije, nego me zanima kako).