MAN Lion's City ('09)

Autor kekobus, Veljača 09, 2009, 09:02:12

Daniel

I gb.316 ima stari logo i nema naljepnice

conecto

Evo danas konačno Lion's City i na liniji, srećom "penzionerskoj" jer mogu mislit kako je s ovim očajnim otvaranjem i zatvaranjem vrata voziti Trnovčicu s knap voznim vrmenom otkad su oni tamo. Navikao sam kod Mercedesa na sporu proceduru uz ona automatska, ali ovo kod MAN-a je stoput gore, uz čekanje zvučnog signala i predugo vrijeme dok se bus otkoči (kod mečke se može vozit bez blokade prvih vrata). Onaj probijajući zvučni signal za izlaz se navodno može stišati i na tome trebam poraditi, ali ona buhica od kontrolne lampice se jedva vidi i tu nema spasa. Desni retrovizor totalni očaj - kod Citara je daleko lakše ocijeniti udaljenost. I nije baš da se i na njemu niš ne trese. Jak motor osjeti se na brijegu, a i šaltanje je idealno, no kočenje je prilično čudno i također zahtijeva dosta koncentracije.
Sve u svemu bus nije loš, ali na forumu doživljava malo previše hvalospjeva. Ne toliko lošiji koliko drugačiji u odnosu na Mercedes i već vidim problem prilagodbe vozača koji gotovo svaki dan voze bitno drugačiji autobus. A što će nam još donijeti Irisbus kad se pojavi u APD? Grubo brojeći 15-ak različitih tipova buseva u pogonu!
Ako bih mogao ili morao birati izabrao bih ipak rasklimani Mercedes (bilo koji)!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: conecto  u Ožujak 28, 2009, 23:00:30
Sve u svemu bus nije loš, ali na forumu doživljava malo previše hvalospjeva.
Dobro, ma to sam uglavnom bio samo ja (iako sam ovo oko vrata već malo iskritizirao). :) Svjestan sam od početka da sam pretjerivao, možda nisam trebao pa bi i očekivanja bila realnija... Ja sam hvalio bus kao takav, a ovi detalji koje nije zabrljao MAN nego netko drugi sam zanemario (doduše, spomenuo sam, ali nisam pretjeran dramatizirao jer sam to već vidio na ranijma), jer ovo sa pištanjem je ZET-ova glupost koju nigdje drugdje nisam vidio i MAN samo radi kako ovi hoće, nitko ih nije tjerao da ih takve naruče, a nitko ih nije tjerao ni da naruče senzore, kod nas Rijeka je npr. naručila Citare gdje vozači sva četvera vrata mogu sami zatvarati... U Njemačkoj na trećim i daljnjim vratima mora biti senzor, a sa pištanjem nema uopće ni za njim potrebe za senzorom, tako da su ovo sa vratima na novim MAN-ovima napravili totalnu idiotariju...

Meni se čini zapravo da je najbolje bilo kod niskopodnih MAN-ova koji su došli 2003. i 2004., prva dvoja vrata se odmah zatvore, treća (i četvrta) imaju zvučni signal, a ako vozač baš hoće može pustiti i putnicima da ih otvore... Zašto su svi kasniji MAN-ovi naručivani sa zvukom i na prednjim vratima nikad neću shvatiti, i to mi se čini kao potpuno kretenski odnos prema vozačima, ali nije mi ni jasno radi čega naručuju MAN-ove sa različitim sustavima od MB-a, no eto, takav je ZET...

Ivan

Uostalom, TMK 2200 ima šest vrata koja se sva zatvaraju samo poslije zvučnog signala (osim prvih koja mogu i bez), i zašto onda MAN-ovi moraju imati zvučni signal i na prvima i senzor na zadnjima? Očito ni sami nemaju pojma koja im je taktika oko sigurnosti, a to onda i putnike zbunjujw kad ne znaju kako se u kojem vozilu treba ponašati... Kao da ZET nije jedna firma nego tek tako nakupina ljudi koji otprilike imaju ideju što treba kupiti... Mislim, neke stvari kod novih kupovina jesu dobre, npr sviđa mi se banalna stvar da svima kupuju isti model stolica, ali ovo sa vratima su stvari koje je trebalo prethodno razraditi, vidjeti koji je sustav najbolji (kažem, za mene je MAN serija 2003.) i tako kupovati, a ne imati debilne razlike kao ovo 2200-NL313 što sam gore spomenuo, ili da bus poput redovnog SL 283 u kojem vozač ta dvoja vrata može savršeno vidjeti ima neki odvratni zvuk i na prednjim vratima, a školski SL 283 u kojem bi kakti sigurnost trebala biti povišena to nema, iako su djeca niža a bus ima puno više stolice...

Shole

Citat: Ivan  u Ožujak 28, 2009, 23:29:27
....... Kao da ZET nije jedna firma, nego tek tako nakupina ljudi koji otprilike imaju ideju što treba kupiti.....

Kako si ovo dobro dobro opisao, svaka čast, ali samo s jednom greškicom; oni neznaju ni otprilike što kupiti!

Zar vi stvarno mislite da oni znaju u kojim busevima su kakve zujalice na vratima, dal uopće jesu, i ako nisu, zašto nisu.   Pa oni neznaju ni koliko konja ima motor u pojedinom busu.  Mogu se kladit da bi na prste izbrojao ljude u ZET-u na nekoj poziciji koji znaju da solo MAN ima jači motor od zglobnog Citara.  A mi ovdje pričamo o zujalicama. 

Daniel

Tramvaje i buseve nebi se trebalo uspoređivati jer svugdje u svijetu sva vrata na tramvajima pište i sva vrata , od prvih do zadnjih , otvaraju putnici , kako u zagrebačkim TMK 2100 ,2200 i Duwagima (njuh više ne vidim po zagrebu rećeno da će ih prodati helsinkiju al ošo sam off topic).U Njemačkoj su ljudi civilizraniji i senzori spriječavaju stajanje na vratima radi sigurnosti putnika , ali također tamo vozi dovoljan broj buseva na linijama da nećete vidjeti da netko ostane na stanici , dok zet ide na ekonimični način il ti ga dok bus nije krcat ne kreće!

421

Citat:(kod mečke se može vozit bez blokade prvih vrata).
-može i kod lava (isprobano na 458)
-zujalica je spojena žicama,zar ne?Ak se jedna žica odspoji tad ne zuji... ;D
-pedale su mrak: za gas je viseća, za kočnicu se stišče u pod,poput spojke na SGjcu.Mogući problemi!!!
Volio bih kad bi se napokon poslušao MB koji kaže da se konzultira struka pri nabavi ili odrađivanju nekih poslova.
Ali što će struka vozači  učiniti kad je nabava limitirana financijama koju zadaje druga struka-financijaši.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: Daniel  u Ožujak 29, 2009, 16:03:33
Tramvaje i buseve nebi se trebalo uspoređivati jer svugdje u svijetu sva vrata na tramvajima pište i sva vrata , od prvih do zadnjih , otvaraju putnici , kako u zagrebačkim TMK 2100 ,2200 i Duwagima (njuh više ne vidim po zagrebu rećeno da će ih prodati helsinkiju al ošo sam off topic).U Njemačkoj su ljudi civilizraniji i senzori spriječavaju stajanje na vratima radi sigurnosti putnika ,
Trebalo bi ih uspoređivati, vani i niskopodni tramvaji imaju sezore i ima onih oji nemaju zvono (a naveo si i Düwage koji isto nemaju zvono), tako da usporedbe nisu nepotrebne, i ZET bi trebao moći znati što hoće.

Ivan

Citat: Daniel  u Ožujak 28, 2009, 21:55:29
I gb.316 ima stari logo
Sad sam se vozio njime na 118 i definitivno ima novi logo...

maky

Citat: 421  u Ožujak 29, 2009, 19:40:26
-pedale su mrak: za gas je viseća, za kočnicu se stišče u pod,poput spojke na SGjcu.Mogući problemi!!!
Volio bih kad bi se napokon poslušao MB koji kaže da se konzultira struka pri nabavi ili odrađivanju nekih poslova.
Ali što će struka vozači  učiniti kad je nabava limitirana financijama koju zadaje druga struka-financijaši.
Opet su nabavljali bez ikakve veze o životu...

Naši Lionsi su sa ovakvim rasporedom pedala koji mi se iznimno sviđa i odgovara mi najviše od svih koje sam probao, a prilično sam siguran da bi mi najbolji bio onaj stari raspored gdje su gas i kočnica pričvršćeni za pod...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

421

Osobno sam za kombinaciju visećih pedala poput onih na Citarima,iako pedala gasa nije baš ergonomija ,jer je noga stalno pod čudnim kutom pa  zna utrnuti  i mami te da ju držiš ispruženu (dakle više gasa-veća brzina),ali brz je prelazak na pedalu kočnice, jer si oslonjen 5om u pod.Osim toga, kad kočiš, osjećaš veći hod i jače možeš stisnuti pedalu za razliku od ležeće-kad ispružiš nogu ,nemaš toliko snage za pritisak do kraja,a noga može i skliznuti.
Moram provjeriti da li su pedale u istoj ravnini ili je pedala kočnice niže u odnosu na pedalu gasa.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Spiker

MALO I SA STRAŽNJE STRANE

MAN fan

Danas viđen i gb318 kako izlazi iz garaže.

Ivan

Citat: MAN fan  u Ožujak 30, 2009, 19:18:36
Danas viđen i gb318 kako izlazi iz garaže.
Danas na 135.

Provozao sam se na 218 kraj AH i nije se vidio niti jedan novi plavi...

MAN fan

Danas sam u gb317 vidio da je zašaran markerom po zadnjim sjedalima a i na još nekim mjestima. >:( >:( >:(STOKA >:( >:( >:(