MAN Lion's City ('09)

Autor kekobus, Veljača 09, 2009, 09:02:12

šišipa

Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 22:30:30
Btw., prva i treća slika ukazuju na nešto, nadam se da možete svi prepoznati... :)
jer možda ono što si govorio, da će se njihovih 310 KS dobro iskoristiti? :)

Ivan

Citat: MAN fan  u Ožujak 27, 2009, 22:33:29
Ovo mi nije jasno na prvoj slici. na 454 radi displej a fura tablu ??? ??? ???
Radi displej, ali softver je valjda dijelom zastario... Jučer sam se vozio jednim od njih na 228 i još je govorila Karmela (dobra stara vremena, stvarno je bila bolja...), a ovaj je promijenio na prazan displej kad je došao na stanicu, očito još nema upisano 201 Kvaternikov trg...

Ivan

Citat: šišipa  u Ožujak 27, 2009, 22:35:21
Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 22:30:30
Btw., prva i treća slika ukazuju na nešto, nadam se da možete svi prepoznati... :)
jer možda ono što si govorio, da će se njihovih 310 KS dobro iskoristiti? :)
:) Nisam mislio na to... Ima možda još netko ideju? :)

buSHunter795

Na drugoj slici-458 je ostalo 'A'  ??? ???

šišipa

možda ovo?

201 KAPTOL
i
233 Markuševac,

tj. ne font nego velika/mala slova...

MAN fan

Mislim da to ne igra ulogu neku. Po meni je nekaj drugo u pitanju ???

buSHunter795

Ajme, jer ja dobro vidim il je na prvom MAN-logo od starije serije-tj. manje napravljeno

MAN fan

Da, dobro vidiš...o bože ::| ::| ::|

buSHunter795

Pa zar nije na 453 i 454 manje neg na ostalima  ??? ???
vidiš da na njima nije do kraja tablice- a ostalima je taman složeno iznad tablice!

Ivan

Citat: buSHunter795  u Ožujak 27, 2009, 22:45:59
Ajme, jer ja dobro vidim il je na prvom MAN-logo od starije serije-tj. manje napravljeno
;) Tako je, na to sam ciljao... Do 454 je stari mali logo, od 455 nadalje je veliki kromirani... Nisam mislio da će biti tako teško.

buSHunter795

Ivan

Oh, stvarno, vidi ti to... Istina, nešto me malo zbunilo i učinilo mi se da mi se da je ovaj 454 po još nečemu čudan, ali nisam obratio dovoljno pažnje... Ne znam kako su ovo zaboravili, pa sa tim naljepnicama dolazi iz tvornice... A ne znam gdje bi dosad već mogao biti razbijen da bi mogao imati zamijenjen dio... ???

conecto

Eto danas prvi put provozao oko 2 sata novog lava po ZG, istina ne na liniji već drugom tajnom zadatku. Nakon svih hvalopsjeva i divljenja na ovom forumu očekivanja su velika. Bio je to g.b.460 koji nikako da uđe u promet zbog Atrona, a inače Lions Cityi u ZET-u nikako nisu u dobrim odnosima s ovim našim novim čudom tehnike (barem u APD-otud one table za svaki slučaj). Šajba nije tako velika ko u Citaru pa sunce manje tuče iako ne vidiš dobro baš svaki semafor kad mu dođeš blizu. Impozantna snaga se baš ne osjeti na ravnoj cesti iako gas prihvaća bolje od Citara (osobito prve serije iz 2003.), a zvuk je stvarni tih i fala Bogu nema tog AdBlue. Još da MAN konačno izmisli dobre retrovizore! Lijevi je super sa širokokutnim dodatkom, dva stakla ima i unutarnji (uz dodatni monitor s 4 kamere unutra), ali ona ogromna hrga s desne strane nosi u sebi mala stakla, a još k tome je penizak kad naši putnici stoje na stanici blizu rizola. Ono što MAN zove kabinom ipak se dosta trese i nije ko kod Citara da se možeš ograditi usred zime uz otvorena prva vrata, ali kvaka je bolja. Bus stvarno lijepo šalta a displej (u lijepim bojama) pokazuje u kojoj si brzini. I tabla je OK ali hrpa pomiješanih prekidača na njoj i čak 4 njih koji služe za sklopku, kontakt, paljenje i gašenje. Prostor za odlaganje stvari nula bodova, stari prekidači za krovne luftere i pomalo glupi za štelanje retrovizora, maglenke nisu na prekidaču farova, ali plastika unutra djeluje čvrsta. Odličan je sic s osloncima za laktove s obje strane, a uz grijanje ima i ventilaciju. Biseri koji moraju stajat naprijed i kad je bus prazan nemaju se baš gdje držat i to mi je drago iako ih to neće spriječit u tome. Ima dosta instrumenata i kontrolnih lampica koji su po meni bolje rješenje nego da je sve na displeju, a lijepo izgledaju i svijetle. Ovjes je udoban, pedale osjećajne i bus lijepo koči na manjim brzinama dok kod 60 km/h moraš stiskat do bola i čini ti se da nikad neće stati (kočnice Citaro zakon, pogotovo kod automatika). Unutarnji prolaz uzak posebno uz one sklopive oslonce na sjedalima, a one štenge i podesti na zadnjem kraju, ne kužim zakaj i 3. vrata moraju bit niskopodna kad je iza njih sve usko... Unutarnji prostor mi baš ne djeluje da može primit puno ljudi kad je gužva pa će pacijenata u prednjem dijelu bit koliko hoćeš...
A upravo to je razlika između Ivanove 1. i 3. fotke koju sam ja iz vozačkog kuta primijetio - pacijent je tu naprijed, ova na 201 se tak fino naslonila na ono pregradno staklo, da se ne bi vozaču za uho primila... Naljepnica više-manje ili logo MAN-a, ja ih iznutra i tak ne vidim...
Sve u svemu, kad bih uzeo najbolje od njega i Citara dobio bih neki bus po svom ukusu...
Ili čak ni onda...
Bus, pogotovo ovakav novi, je sasvim OK ali nije me baš toliko impresionirao kao većinu forumaša...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

t4

Citat: Ivan  u Ožujak 27, 2009, 23:07:48
Oh, stvarno, vidi ti to... Istina, nešto me malo zbunilo i učinilo mi se da mi se da je ovaj 454 po još nečemu čudan, ali nisam obratio dovoljno pažnje... Ne znam kako su ovo zaboravili, pa sa tim naljepnicama dolazi iz tvornice... A ne znam gdje bi dosad već mogao biti razbijen da bi mogao imati zamijenjen dio... ???
Nema ni 457 te naljepnice  ???

Tomek

Jučer liniju 123 vozio gbr315. To je novi u APP-u.