MAN Lion's City ('09)

Autor kekobus, Veljača 09, 2009, 09:02:12

Ivan

:) To izgleda kao servis, a ne zetove razvaljene kućice... Još Dubrava i nečem sliči, ali Podsused postaje sramotan. No bilo je bitno kupiti 50 autobusa previše, pa prodati starije tek tako...

Tomek

U MAN Importeru u Hr. Leskovcu jedno desetak Lion's Cityja na redovitom održavanju. Mogu reći da ovaj leasing sa MAN-om odlično funkcionira :)

Tomek

Jedna novost, zamjenski MAN Lion's City je dobio garažni broj, naljepljen mu je u APP-ovom stilu na svim stranama, a gbr je 89. Reg. busa ZG-1157-EB
Drugi je onda pretpostavljam gbr88, ali još nema naljepljeno.

5AR

Oba zamjenska autobusa su dobili brojeve

88

89

tramvajac 92

Danas sam se vozio u 322. Na stranu sad subjektivni osjećaj (koji je vrlo pozitivan), nego sam malo zavirio vozaču preko ramena  :)evil i vidio sam skalu potrošnje goriva. Ovako otprilike
D │  3
i onda tu graf potrošnje (10, 30, 50, 70) l/100 km. I sad pitanje... Može li se kako na tom displayu dobiti podatak o prosječnoj potrošnji (kao kod MB-a)?

conecto

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 06, 2010, 21:04:36
Danas sam se vozio u 322. Na stranu sad subjektivni osjećaj (koji je vrlo pozitivan), nego sam malo zavirio vozaču preko ramena  :)evil i vidio sam skalu potrošnje goriva. Ovako otprilike
D │  3
i onda tu graf potrošnje (10, 30, 50, 70) l/100 km. I sad pitanje... Može li se kako na tom displayu dobiti podatak o prosječnoj potrošnji (kao kod MB-a)?

Može, ali treba znati ući u meni (ovaj vozač to očito zna ili je to uključio netko u smjeni prije njega). Nije kao kod Mercedesa da možeš imati prikazano sve odjednom, ali u meniju MAN-a imaš brojnije mogućnosti tako da možeš čak pogledati broj šasije busa ili istrošenost svake obloge kočnica na pojedinom kotaču i još mnogo toga. Samo što svaki put kad oduzmeš kontakt moraš ponovo uključiti željeni prikaz jer se inače uvijek prikazuje samo onaj osnovni prikaz u kojem je programu mjenjač i u kojoj je brzini trenutno.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

conecto

Evo kako izgleda prikaz prosječne potrošnje goriva na MAN-u. Meni na našim MAN-ovima je moguć na hrvatskom ili njemačkom jeziku.

A GDJE JE POANTA?

MAN19464

posebno mi je zanimljiva kazaljka od goriva u PAVG-u nije nikad pala ispod 3/4 jer se toče svaki dan a prijeđu oko 170 km stvarno nepotrebno a mogli bi se točit svaki drugi dan ili samo srijedom i petkom pošto večinom novi M.A.N-ovi stoje a vikende imaju slobodno.

tramvajac 92

Hehe šta nisi čuo da vozila manje troše ako imaju pun tank?
Zato se tenkiraju svaki dan..

MAN19464

;D ;D  prvi glas sad i to zanam   ;D

conecto

Citat: MAN19464  u Lipanj 16, 2010, 19:09:14
posebno mi je zanimljiva kazaljka od goriva u PAVG-u nije nikad pala ispod 3/4 jer se toče svaki dan a prijeđu oko 170 km stvarno nepotrebno a mogli bi se točit svaki drugi dan ili samo srijedom i petkom pošto večinom novi M.A.N-ovi stoje a vikende imaju slobodno.

Ako je vjerovati putnom računalu ( a obično su prilično točna) ispada da MAN-ovi očito imaju jako velike rezervoare goriva jer kazaljke rijetko padnu i na prigradskim linijama do 1/4.
Isto tako ispada da MAN-ovi prilično troše jer slične rezultate potrošnje u sličnim uvjetima lako možeš dobiti sa zglobnim Citarom. Vjerojatno i SCR za Euro4 s AdBlueom tu igra ulogu kojeg kod MAN-a nema.
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat: conecto  u Lipanj 16, 2010, 23:03:09
Isto tako ispada da MAN-ovi prilično troše jer slične rezultate potrošnje u sličnim uvjetima lako možeš dobiti sa zglobnim Citarom. Vjerojatno i SCR za Euro4 s AdBlueom tu igra ulogu kojeg kod MAN-a nema.
Pa, sa motorom slične veličine i snage i s obzirom da mahom voze brdske linije ne bih niti rekao da u prosjeku puno manje troše, ne bih očekivao da je razlika veća od 10-ak litara. Ne znam kakve su u praksi statistike za Mercedese, ali vidio sam tablice gdje je mjerena potrošnja starijim MAN-ovima i razlike između zglobnih i solo iste generacije nisu bile velike. Osjetno manja potrošnja je bila jedino kod solo modela sa manjim D08 motorima.

trucker

još nekoliko sličica iz MAN-a

hebiga,bila je magla  >:(...

conecto

I skupi lizing sve više štedi pa ni održavanje MAN-ova nije uzorito kao u početku.

GB 88 već dugo vozi s razbijenom stražnjom maglenkom

GB 476 izgubio stražnju blendu

A GDJE JE POANTA?