Autoprevoz-bus, Mostar

Autor erobuss, Prosinac 08, 2007, 13:22:09

Man lion's coach

Evo slika prinova .. Posto nemamo bolje nek ostanu ove ..

Slike su preuzete sa www.sejari.ba

elvis

Citat: elvis  u Siječanj 11, 2012, 18:46:40
Danas u Mostaru

http://i791.photobucket.com/albums/yy194/elvis_konjic/013.jpg

Neoplan Neobody Transliner sa reg.oznakama 117-A-240 veceras je zavrsio svoju karijeru u mjestu Zukići kod Konjica

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

elvis

Citat: ROAD  u Prosinac 09, 2012, 20:31:19
To jest, na Bradini.

Ne na Bradini nego u Zukićima kako sam i napisao...

ROAD

Eto sad, svi portali i svi izvori govore da se to desilo na bradini, a samo ti govoriš da se desilo u nekim Zukićima. Pa mislim stvarno.
NEOPLAN VIP CLASS

elvis

Portali prepisuju jedni od drugih sto se moze lako zakljuciti,a da ti malo poblize objasnim na jednom primjeru:

Nesreca se desila na tzv "skveru" u Brezi a ja kazem to jest u Podlugovima...

Nemoj da ucis tatu kako se djeca prave molim te...

elvis

Neoplan je danas popodne odvezen prema Mostaru,a ja sam jutros bio u bazi APB-a i napravio nekoliko špijunskih fotki :)

Prinova MB Sprinter 416 CDI,16+1 sjedista,sa ovakvom karoserijskom izvedbom i automatskim mjenjacem nije me bas impresionirao,morali su mu mjenjati akumulator pa nije bio na svojoj liniji za Gacko

Neoplan N 316K,kojem fali par sitnica na karoseriji lezi tu vec odavno

kao i MB 0303

ROAD

Sprinter je baš ružan sa ovim vratima.
NEOPLAN VIP CLASS

Man lion's coach

Danas sam se imao priliku voziti u novom lion's coachu gbr 230, sve pohvale za autobus, cistoca za 10, udobnost meni je licno bilo udobno iako se neki govore za lion's coach su jako neudobni autobusi i te stvari, sjedio sam iza vozaca, visok sam oko 1,85 nikakvih problema sa prostorom nisam imao.

Bosnaexpres Doboj

Lion's Coach je odličan autobus koji uz optimalne troškove exploatacije gazi milione kilometara...ta fama da je MAN neudoban je isključivo zbog onih prevoznika koji kupuju najgore garniture sjedišta. U Transturistu su mahom svi takvi novi kupljeni, u Centrotransu Top coachi (dok ovi noviji mislim imaju bolja sjedišta, EEV pogotovo). To je loše od strane prevoznika što neće da investiraju još malo pa da imaju udobnija sjedišta jer ona osnovna su zaista kao da na kamenu sjediš...Ovi koji su uveženi iz evrope uglavnom imaju bolja sjedišta, a oni koji su kupljeni novi su odreda ''kameni''

No, na MAN-a se generalno niko ne žali (osim putnika), u CTS-u i Transturistu svi Top coachi mahom imaju oko 2 miliona km, i još se ne otpisuju i još uvijek krstare po Evropi.

Man lion's coach

U CTS ima ih dobra vecina sa dosta opreme, 0427 ima ona obicna sjedista, dok neki imaju sjedista sa strane ono oblozeno kozom mislim na top coache i coach L .. Slicna stvar je i sa dvoosovincima.. Inace da napomenem, 15. januara za dan vozaca, i mehanicara, ova firma je objezbjedila vozacima jedno druzenje, gdje ce biti i pica i jela (Peci ce se janjci) , takodjer isto tako im je obezbjedila i simbolicne novcane naknade, sto je u danasnje vrijeme velike krize, prava rijetkost.

Man lion's coach

Za koji dan bi trebao doci jedan autobus, a o cemu je rijec saznat cemo uskoro.

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

Man lion's coach

Kod njih bih moglo biti jos iznenadjenja. :)

Man lion's coach

Danas sam vidio mana koji je stigao, vec ima naljepnice.. Kako sam cuo ima oko 500.000 na satu i motor od 460ks..