Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

tamlover

Novi Citaro danas i na 218 GK - Borovje - Savica Šanci
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ivo

ivo

Ivan

Citat: ivo  u Veljača 04, 2009, 18:26:39
805  na 330/11
845  na 330/02
Što je tu čudno? Ovdje raspravljamo samo o neobičnim ili novim pojavama i slično...

tamlover

Citat: manoplan  u Veljača 04, 2009, 18:23:24
gbr. 22 danas viđen na liniji Črnomerec - Perjavica - Borčec.

Kad je 137 počela vozit bio je standardan gbr 19 ili 20, ne sjećam se točno. Ne znam je li od premještanja na Črnomerec i početka prometovanja solo busa uopće ikad vozio midi?

Tomek

Nakon što je 137 premještena na Črnomerec midiji više nisu vozili nego je dugo vozio samo SL200 gb76.
Mislim da je upitna ova odluka oko midija jer otkad je otvoreno novo naselje Ris sa 3000 ljudi, 124 je prebačen komplet na Bolognu, 121 ima 2-3 busa od 4 tako da se 137 zna dobro napuniti jer ide obično malo prije 121  ;D. Ali trenutno reda nema i sumnjam da će ga ikada u ovom gradu biti.

MAN fan

danas na 110 vozio gb276...naravno kao i uvijek bio sam ugodno odusevljen

Ivan

Citat: MAN fan  u Veljača 04, 2009, 18:48:41
danas na 110 vozio gb276...naravno kao i uvijek bio sam ugodno odusevljen
Opet isto... Pa po čemu je to čudno???

MAN fan

zato sto sg220 koji ima salt-getribu nije na 110 bio vec nekih 15 dana mozda i vise...zato je malo cudno ::|

Ivan

OK, oprosti... Ali, joj, pa napiši onda i to ako ih više ne viđaš... :)

Svako malo izvještaj gdje je netko vidio nešto polu-čudno što vozi svaka dva-tri dana, a događaju se trajne promjene koje nitko ne zabilježava... :-\ :(

tamlover

Već i zbog naseljenosti Perjavice midi na 137 je NEDOPUSTIV, a pogotovo kad se uzme u obzir da na dvije najnapučenije stanice u kvartu prema gradu staju samo 121 i 137 komentar je suvišan.

tamlover

Vidimo da novi Citari APD-a šaraju po linijama i upoznaju Zagreb. Naravno, u elitističkom APD-u šaranja gotovo da nema i većina zapadnjaka još ne zna da smo dobili nove autobuse.

Ivan

Citat: tamlover  u Veljača 04, 2009, 23:19:51
Vidimo da novi Citari APD-a šaraju po linijama i upoznaju Zagreb. Naravno, u elitističkom APD-u šaranja gotovo da nema i većina zapadnjaka još ne zna da smo dobili nove autobuse.
Pa, ono, i nije baš da puno šaraju, voze povremeno na 218, 219, 234 gdje ionako voze gotovo isti takvi, i doživio sam u 221 da ljudi unutra raspravljaju je li ovo uopće novi bus ili nije...

Dubrava je IMHO još gora od Podsuseda što se tiče elitizma, jer oni kad odrede npr. da za 215 nema novih autobusa, onda ih nema i točka, kod APP je zadnjih godina svuda dosta često moglo naći i novijih stvari (možda ne najnovijih, no ja osobno ne smatram prevelikom npr. razliku između bilo čega od Eurobusa do Lion's Cityja pa mi to i ne pada preteško jer ih sve smatram dovoljno modernima da budu ovdje; više me živcira kad raspored nema smisla pa razni visokopodni npr. dobiju divni tretman na 135 gdje udobnost nema nikakve svrhe a bolja izmjena putnika ima, dok se niskopodnjaci bez potrebe lome negdje na 163, dobro da je to sad uglavnom prošlost, no dobro, malo sam odlutao sa raspravom)...

Moram priznati da ne dijelim tvoju nestrpljivost oko Citara na raznim drugim linijama, biti će ih toliko da se bojim da će mi dosaditi... :P

tamlover

Ma nisam nestrpljiv nego sam samo primjetio. Liniju 218 znam ko svoj džep, tj svaki dan vidim šta vozi već godinama i tamo je bus noviji od O405GN do dolaska novih Citara (kada su počeli voziti Citari prethodne generacije) bio uvijek iznenađenje.  ;)

A nemoj da se prisjetim koliko je puta na 121 ili 124 u zadnjih par godina vozilo nešto novo, čak bi mogao reći da nije ni novije a kamoli novo (molim te ne računaj povremena iznenađenja, jer ona to zaista jesu)...

Ivan

Citat: tamlover  u Veljača 05, 2009, 00:56:08
A nemoj da se prisjetim koliko je puta na 121 ili 124 u zadnjih par godina vozilo nešto novo, čak bi mogao reći da nije ni novije a kamoli novo (molim te ne računaj povremena iznenađenja, jer ona to zaista jesu)...
Pa kako misliš iznenađenja, NG 272 (za mene = novije) je redovita stvar na 121, na 124 malo više miješaju, ali opet mi se čini da otprilike barem 3 od 4 dana vozi barem jedan niskopodni... To je ipak sitacija daleko od one na 215 ili 217.