Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

šišipa

Citat: Daniel  u Lipanj 02, 2009, 21:19:41
Citat:za goricu i dalje voze citari

Novi ili stari?

I jedni i drugi. ;)

Ivan

Citat: šišipa  u Lipanj 03, 2009, 15:21:15
Citat: Daniel  u Lipanj 02, 2009, 21:19:41
Citat:za goricu i dalje voze citari

Novi ili stari?
I jedni i drugi. ;)
Većinom novi, meni se čini da se ništa nije promijenilo... Valjda treba proći neko vrijeme da se reorganiziraju, a više bih stvarno volio da na 215 i 217 dođe novi vozni park, danas sam opet prošao kraj Heinzelove pune O 305 G... Još je dobro na 215 gdje voze Citelisi, ali na 217 eventualno dođe poneka kockica, i to uglavnom najstarija serija... Jučer sam se provozao sa 217 i prečuo sam jedan razgovor o autobusima, komentirali su kako sad i za Vukomerec voze novi, a njima šalju samo najstarije, i da su stvarno građani drugog reda...
I to sam cijelo vrijeme pretpostavljao, no moram priznati da mi je opet bilo neugodno.

Danas su na 126 vozili 105 i 106 :D, poslije tjedan i pol dana deranja po Lion's Cityju... Bio bih najsretniji da svaki dan vozi po jedan '99 i jedan '09, ovako kad starijih nema uplašim se da ih ne namjeravaju više slati... :-[

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Ma dobro, svi znamo da O-305 neće još dugo, a do tada negdje moraju voziti. Vjerojatno bi već sad i tamo mogao voziti poneki Citelis, ali njihov vječni problem ostaje gorivo. Ne samo da ih je problem sve natenkirat (pa ne stignu ni svi izaći u promet) već i autonomija. Na liniji 215 voze dva Citelisa na voznim redovima s dvije smjene, dok su na 217 svi vozni redovi cjelodnevni od jutra do sutra (ne znam sad dnevnu kilometražu). Tako je pitanje što će uopće i ubuduće voziti na 217, vjerojatno dizeli, a ako to budu kocke vjerojatno će se tamo opet osjećati građanima drugog reda...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Daniel

To što je zapad cijeli moderniziran , a istok još uvijek vozi O305 nikako nije fer , s druge strane ja sam sretan ko mala beba kad neki stariji bus zaluta na 114 , 115 , a da ne velim kako se veselim kad idem do Drvinja i uvijek pokušavam uhvatiti O305 na 107.

Ali svakako mogu razumijeti zašto se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda , pogotovu uz sve te nove buseve po cijelom gradu

conecto

Netko me priupitao za njih, a već ih dugo nitko ne spominje - Marbusi!
Izgleda da je jedan negdje nestao (možda čak završio u tvornici, al ne držite me za riječ), dok ovih dana na 280 vozi onaj bez garažnog broja (dakle bivši ? podsusedski).
A GDJE JE POANTA?

421

Citat: Daniel  u Lipanj 04, 2009, 14:52:53
To što je zapad cijeli moderniziran , a istok još uvijek vozi O305 nikako nije fer , s druge strane ja sam sretan ko mala beba kad neki stariji bus zaluta na 114 , 115 , a da ne velim kako se veselim kad idem do Drvinja i uvijek pokušavam uhvatiti O305 na 107.

Ali svakako mogu razumijeti zašto se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda , pogotovu uz sve te nove buseve po cijelom gradu

Sad zamisli kako je vozaču koji još više pati od putnika  dok vozi i gleda drugog kako vozi novi/noviji bus s klimom .
Ako se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda, kako se  tek osjećaju vozači?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kojot

Citat: 421  u Lipanj 04, 2009, 21:37:08

Sad zamisli kako je vozaču koji još više pati od putnika  dok vozi i gleda drugog kako vozi novi/noviji bus s klimom .
Ako se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda, kako se  tek osjećaju vozači?

E sad zamisli kako se već oho ho godina osjećaju vozači u apvg

421

E to je već sasvim druga priča!
Dečkima SKIDAM KAPU i živim za dan kad će voziti  NOVE crvene buseve !
Sjećam se ja TAMova...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Citat: kojot  u Lipanj 04, 2009, 21:44:45

Sad zamisli kako je vozaču koji još više pati od putnika  dok vozi i gleda drugog kako vozi novi/noviji bus s klimom .
Ako se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda, kako se  tek osjećaju vozači?

O ovome sam već više puta pisao al ću ponovit!
Oho ho godina u APVG je stvarno užas, ali nije uvijek bilo tako. Kasnih 80-ih i polovinom 90-ih APVG je imala najnoviji vozni park, istina sve TAM-ove kao i u Samoboru. No dok su Samoborci imali i dosta starih TAM-ova te ih jako pedantno održavali u nikakvim uvjetima, u VG su svoje nove rasturali do nemilosti. Dok smo mi za Dugave i Travno vozili Ikaruse, Velikogoričani su bili prava šminka. Na semaforu kod Lisinskog uvijek bi stali u lijevu traku, i dok bi se naši Ikarusi dovukli do stanice iza križanja on je već pokupio ljude i krenuo. A poslije se nešto promijenilo...

Isto tako, tih su godina na redovnoj liniji 159 a kasnije 268 vozili isključivo zglobni MAN-ovi kao najbolja takva vozila koje je ZET tada imao...
A GDJE JE POANTA?

kojot

Citat: conecto  u Lipanj 04, 2009, 21:51:55
Citat: kojot  u Lipanj 04, 2009, 21:44:45

Sad zamisli kako je vozaču koji još više pati od putnika  dok vozi i gleda drugog kako vozi novi/noviji bus s klimom .
Ako se neki građani mogu osjećati ko građani drugog reda, kako se  tek osjećaju vozači?

O ovome sam već više puta pisao al ću ponovit!
Oho ho godina u APVG je stvarno užas, ali nije uvijek bilo tako. Kasnih 80-ih i polovinom 90-ih APVG je imala najnoviji vozni park, istina sve TAM-ove kao i u Samoboru. No dok su Samoborci imali i dosta starih TAM-ova te ih jako pedantno održavali u nikakvim uvjetima, u VG su svoje nove rasturali do nemilosti. Dok smo mi za Dugave i Travno vozili Ikaruse, Velikogoričani su bili prava šminka. Na semaforu kod Lisinskog uvijek bi stali u lijevu traku, i dok bi se naši Ikarusi dovukli do stanice iza križanja on je već pokupio ljude i krenuo. A poslije se nešto promijenilo...

Isto tako, tih su godina na redovnoj liniji 159 a kasnije 268 vozili isključivo zglobni MAN-ovi kao najbolja takva vozila koje je ZET tada imao...

Istina je sve ovo što si napisao,samo zaboravio si da su to bile ratne godine,hrpa vožnji vojske na kupu i nazad plus redovne putešestvije do Pokupskog,Hotnje,L.Štefanka i Suše.
Kakve su tad bile ceste,možete si mislit. Dakle bilo je to prilično nezahvalno vrijeme za neko održavanje i čuvanje autobusa ( Samoborcima svaka čast,ali kod njih je jednostavno bila zahvalnija situacija), a kao da je današnja situacija što se tiče održavanja bolja. Pa pogledajte samo na šta sliče Citari iz 2003.,pa i ovi zglobni Citari 1.generacije, pa i ovi što su došli 1999.-sve izraubano i razvaljeno.
Da se razumijemo, Tamić je bio mekan i udoban,ali nije to bio MAN da bi mogao podnijeti ove naše peri-deri uvjete korištenja.

conecto

Trebalo bi nešto konačno pošteno i dugoročno riješit što se tiče VG, al kao i obično ZET i građani su taoci politike. Tužno je da njihova sudbina ovisi o trenutnoj vlasti u VG i nikad se ništa sa sigurnošću ne zna...
A GDJE JE POANTA?

t4

Awwwwwwww danas na 219 za Sloboštinu MAN gb 461. Nakon duuugo vremena MAN za 219. I ne samo da je MAN, nego je to najmoderniji MAN koji je ikad vozio na 219. Zadnji MAN je bio SG 220 davno davno.

buSHunter795

Danas je MB Citaro gb229 na 110 - izvor MAN fan

Ivan

Citat: buSHunter795  u Lipanj 08, 2009, 09:21:18
Danas je MB Citaro gb229 na 110 - izvor MAN fan
Što je tu čudno? Citari su još prije par mjeseci vozili na 110.