Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

Tomek

Na 172 od Biodizela su danas gb157,158 i gb160.
Na 121 gb276, na 124 2 kom SG242, na 138 gb77, dok je na 102 ostao u kvaru gb79.

tamlover

Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2009, 19:00:27
Na 121 gb276, na 124 2 kom SG242

Nekoliko pitanja:

1. Plaćaju li nove autobuse samo stanovnici Španskog, Dugava i Travnog (da ne budem sarkastičan s Mirogojem)?
2. Nisu li stanovnici Gajnica i G.Stenjevca (sjeverno od Bolonje) zaslužili barem jedan autobus predzadnje generacije po liniji ako ih u Zaprešiću koji financira ako me sjećanje ne vara 1 autobus po nabavi dobijaju 3??!

Često smo svjedoci prakse kako se isluženi autobusi i tramvaji pred rashodom nekako počasno provozaju različitim dijelovima grada (poput stojadina ili gbr 300 nedavno na Španskom). Ne bi li bilo lijepo i pošteno da isto tako nove autobuse vide Zagrepčani različitih gradskih četvrti a ne da ovakvom jadnom praksom neki gledaju autobuse za koje mogu samo reći da su davno bili novi, tj "gle to su oni kaj su vozili za Špansko..." Bandić se dobrano potrudio da se sredi Mihaljevačka pruga kako bi onuda mogli voziti novi tramvaji!! Sad ih viđamo posvuda... Znam da dolazi 200 autobusa i da će ih bit za sve ali dosta mi je više tog favoriziranja idiotskih linija i nepravde sasvim bezrazložne (ne može niko reć da infrastr. nije kvalitetna, kao kad su novi solaši vozili na 123 maltene po makadamu - godinama).
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: tamlover  u Siječanj 12, 2009, 21:02:28
Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2009, 19:00:27
Na 121 gb276, na 124 2 kom SG242

Nekoliko pitanja:

1. Plaćaju li nove autobuse samo stanovnici Španskog, Dugava i Travnog (da ne budem sarkastičan s Mirogojem)?
2. Nisu li stanovnici Gajnica i G.Stenjevca (sjeverno od Bolonje) zaslužili barem jedan autobus predzadnje generacije po liniji ako ih u Zaprešiću koji financira ako me sjećanje ne vara 1 autobus po nabavi dobijaju 3??!

Često smo svjedoci prakse kako se isluženi autobusi i tramvaji pred rashodom nekako počasno provozaju različitim dijelovima grada (poput stojadina ili gbr 300 nedavno na Španskom). Ne bi li bilo lijepo i pošteno da isto tako nove autobuse vide Zagrepčani različitih gradskih četvrti a ne da ovakvom jadnom praksom neki gledaju autobuse za koje mogu samo reći da su davno bili novi, tj "gle to su oni kaj su vozili za Špansko..." Bandić se dobrano potrudio da se sredi Mihaljevačka pruga kako bi onuda mogli voziti novi tramvaji!! Sad ih viđamo posvuda... Znam da dolazi 200 autobusa i da će ih bit za sve ali dosta mi je više tog favoriziranja idiotskih linija i nepravde sasvim bezrazložne (ne može niko reć da infrastr. nije kvalitetna, kao kad su novi solaši vozili na 123 maltene po makadamu - godinama).
Slažem se sa prigovorima, radi čega sad ove šalju na 172 ... Iako, možda je sad ipak to već prošlost kada će novih valjda biti svuda, ali mislim da ne treba zaboraviti je zadnjih 15-ak godina bilo puno nepravde i besmislenih poteza... Imalo je smisla staviti nove niskopodnjake na 109 koja je služila cijeloj polovici grada, ali većina kasnijih poteza je bila nepravedna kad su samo neki kvartovi dobivali nove, a čak su i sa te "poštene" 109 na godinu dana odjednom maknuli sve nove i premjestili ih na 172, čak da su Zaprešićani tada plaćali više onda im je valjda trebalo kupiti nove autobuse, a ne im dati ono što je kupljeno prokletim zagrebačkim novcem dok su ovdje još posvuda vozile krame... Danas su to puno slabiji slučajevi pa me više ne iritiraju, ali ono prije su bili bolesni potezi od kojih mi se smuči kada ih se sjetim... ::|

Btw., na 138 vozi Lion's City, kao i obično.

manoplan

Još neke ''novosti'' koje sam uočio večeras vozeći se do Bistre:

gbr. 69 vozio Črnomerec - G. Vrapče
gbr. 84 vozio Črnomerec - G. Bistra

Tomek

Ajmo ekipa, novi Citaro G iz APD-a je vozio danas na još jednoj liniji osim 220 i 221, vi recite koja, ja stavim sliku  :D

ivo

Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2009, 22:59:12
Ajmo ekipa, novi Citaro G iz APD-a je vozio danas na još jednoj liniji osim 220 i 221, vi recite koja, ja stavim sliku  :D
možda 268

tamlover

Ivan

Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2009, 22:59:12
Nije nigdje drugdje, rekoh već, vidio sam ih svih pet, dva komada na 220 i tri na 221; čini mi se obično suvišno detaljizirati, ali ipak sam zapamtio i konkretnije - 542 i 543 na 220, i 544, 545 i 546 na 221.

Tomek

Nije linija s Glavnog Kolodvora  ;D 8)
Kak mi je drago vidjet da je ekipa ovak kasno zainteresirana  :D

ivo

Citat: Tomek  u Siječanj 12, 2009, 23:06:13
Nije linija s Glavnog Kolodvora  ;D 8)
Kak mi je drago vidjet da je ekipa ovak kasno zainteresirana  :D
znam 267 s kraljevc

tamlover

kako sad - jel vozio ili nije?  ;D
dubrava - studentski grad?

Tomek

Vozio je 100%, imam dvije slike, kad netko pogodi ih stavljam  :D :-*

Ivan

Ne kužim... ??? Jesam li nešto krivo shvatio?

Vidio sam ih sigurno svih 5 na 220 i 221... Je li možda izašao negdje drugdje kao rezerva poslije druge smjene?

Ivan