Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

conecto

Prvo, Conecti su također kupljeni na lizing.
Drugo, na 4 Conecta klima radi, na 4 ne (plus onaj povišeni 430 na kojem radi).
Treće, Conecti su godinama tukli veliku kilometražu na prigradskim linijama, pa su sad nakon 4 godine svi na preko 400 tkm (izuzevši 430 koji je uglavnom vozio Walfdorsku školu). Ovo je prvo ljeto da se malo odmaraju (redovito vozi noćni 212), a s jesenskim voznim redom bit će posla i za njih.
Četvrto, za Laktec, Lužan, Blagušu, Moravče, Kašinu, pa i Planinu Donju je daleko bolja cesta nego na 227 ili 214.
Peto, odnos APD-APP u busevima iz zadnje nabavke baš i nije realan pošto se svaki dan 15-ak Citelisa ne stigne natankati, dok MAN-ovi i Mercedesi voze svaki dan. Uostalom, vidi se to i na linijama...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Počeo jesenski vozni red, danas na 109 NG312 gbr141, na 121 gbr139. To sam u prolazu uspio vidjeti vjerojatno ih ima još.

buSHunter795

Danas Conecto (431) vozi za Šimunčevec (280)   :D

tramvajac 92

Umjesto jednog Citlesa na Trg žrt. faš.- Borongaj vozi jedan novi Citaro G

Ivan

Hm, i vozi li koji O 305 G? Ako sada do srijede dok vozi zamjena za Borongaj ne izađe niti jedan mislim da nema potrebe očekivati ih više. Mislim, ne bi trebalo biti potrebe očekivati ih još od 5. mjeseca ::|, al' vozili su do početka ljetnog voznog reda, i još su registrirani i parkirani u pogonu na Mandlovoj, ne znam zašto ne preko puta na otpadu, nije valjda da ih misle prodati... Ne znam baš tko bi ih htio kupiti, osim za dijelove...

ipiljek

Citat: Tomek  u Rujan 07, 2009, 12:28:17
Počeo jesenski vozni red, danas na 109 NG312 gbr141, na 121 gbr139. To sam u prolazu uspio vidjeti vjerojatno ih ima još.

Da...na 121 su od ranog jutra vozila 4 kom. MAN NG 312, ali jedan je imal nekih problema s motorom (turiranjem u 7 i 20 me probudil >:().Zamijenil ga je gb.104.Uz gb.139 voze gb. 135 i 140 (oboje s tablama ::|)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Portos

Citat: Shole  u Rujan 06, 2009, 18:57:11
vjerovatno ih nisu davali van zbog klime.  Dok god ima dovoljno novih solo šalju njih
I treba ih slati i voziti, skupo se plaća lizing. Bolje da djelove mijenjaju ovlašteni servisi na trošak lizinga, nego da ZET kupuje dijelove za starije autobuse koji se također kvare a niti nemaju klime. Preskupo je plačeno 214 novih autobusa da bi stajali u garaži a na linijama voze starudije.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Da, ali Conecti em imaju klimu, em su na lizing, tak da nema razloga da stoje  ;)

Portos

Citat: Tomek  u Rujan 07, 2009, 17:10:26
Da, ali Conecti em imaju klimu, em su na lizing, tak da nema razloga da stoje  ;)
Osim što su do sada sakupili u prosjeku jaaako puno kilometara ;)

Inače, period Citara na 172 je završio, sa jesenskim voznim redom vratili su nam se dobri stari NG 312 (138, 148,151...) i NG 313 g.b. 164

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Portos  u Rujan 07, 2009, 20:57:46
Citat: Tomek  u Rujan 07, 2009, 17:10:26
Osim što su do sada sakupili u prosjeku jaaako puno kilometara ;)
Ne više od pola godine starijih Citara koji stalno voze, a definitivno su već razvaljeniji od Conecta, uostalom i krhkiji su, i skuplji... Tako da ne mogu shvatiti koji bi bio razlog da se štedi Conecte, a nije mi baš jasno ni zašto preostali O 405 N stoje...

igor 409

Jednostavno.
Zato da se vidi raskoš. Pa nebi se valjda prije predsjedničkih izbora trebali voziti u "starim kantama" O 405 N2  ili tamo nekim visokopodnim conectima kad su garaže pune novih buseva koje nam je nabavio naš dragi zgrabinačelnik. Udobnost, održavanje i slične gluposti su ovdje sasvim nebitni. Bitno je da se vidi.  ;D

Tomek

Za sve koji su spominali da Podsused ima previše dokaz najbolji demantij je zadnja dva dana otkad je jesenski vozni red. Skoro svi NG-i 312 su u prometu kao i NL-i263 jer jednostavno previše novih Citara je na servisu.
Meni je sjajno opet vidjet NG-e 312 na 121. Još da su ih po ljeti malo sredili(bar displaye) bilo bi super.

Silver

Danas jedan Conecto viđen na liniji 107 u smjeru Jankomira... bio sam u kontra smjeru pa nisam uspjeo vidjeti gbr... ;)

Tomek

tramvajac 92

Baš su pogodili liniju za to  ::|