Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

conecto

Citat: brunok  u Studeni 01, 2009, 02:24:55
Citao me jako iznenadio, nisam vjerovao da če moč izvuč uz brijeg kada bude pun, jer kada se na 115 natovari on jedva kreče smjesta, a  u brdo kada ide preljepo mjenja brzine i čupa asvalt pod kotačima, i da danas mi je na citaru upalo u oko zimska guma Michelin na svim osovinama su stavljene full zimske gume.
Šta se tiče oštečenja jedno je manje, a drugo je prilikom skrenatnja auto se zavukao preblizu srednjoj osovini vozač nije vidio i prikolica mu je malo odnjela prvi kraj. . .

Ovo mi baš nije jasno, otkad to Citaro ne ide? Istina, u brijegu bi bilo bolje da ima motor 354 KS kao riječki, ali ni ovako nije to tako kritično. Kao MAN ide toliko bolje sa samo 10 KS više?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ipiljek

Citat: conecto  u Studeni 02, 2009, 01:48:31
Citat: buSHunter795  u Studeni 01, 2009, 21:25:06
Za Markovo Polje danas su vozili:
170, 172, 173, 531, 533, 536, 540, 541, 542, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 660, 673 i 676
možda i još neki koje nisam pohvatao...

a 710 je služio za odmor vozača...

Zaboravio si 543 i 171.

A 710 i 730 su ovaj put s trajno oblijepljenim staklima (neke plave folije umjesto papira), samo mi nije jasno kako su stigli iz garaže pošto su obadva bez registracije

Ja mislim da su došlepani s nekom od ZET-ovih dizalica.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Daniel

Danas na 114 , gb 28 i 32 , na 28 ne radi displey ,a na unutarnjem piše Savski most!
Naravno tu pojavu je izkritiziralo nekoliko pametnih sugrađana s rečenicama poput "Koji k.... , ovak mali autobus radi na ovoj liniji " i slični komentari.
Ali kolač dana je jedna užasno pametna srednjoškolka koja se na ove hladne dane žalila kaj bus nema klimu ::|!!!!

tramvajac 92

A znači od jutros je napredovao-pisalo je Remetinečka osnovna škola. I  vozila je ona (oprostite šta ovako kažem) vještica koja se vozi 100 na sat, naglo koči, trubi svemu i svačemu i svađa se s putnicima (još jednom isprika na upotrjebljenom izrazu za nju boljeg nema)

brunok

Tomek

Citat: conecto  u Studeni 02, 2009, 01:51:40
Citat: brunok  u Studeni 01, 2009, 02:24:55
Citao me jako iznenadio, nisam vjerovao da če moč izvuč uz brijeg kada bude pun, jer kada se na 115 natovari on jedva kreče smjesta, a  u brdo kada ide preljepo mjenja brzine i čupa asvalt pod kotačima, i da danas mi je na citaru upalo u oko zimska guma Michelin na svim osovinama su stavljene full zimske gume.
Šta se tiče oštečenja jedno je manje, a drugo je prilikom skrenatnja auto se zavukao preblizu srednjoj osovini vozač nije vidio i prikolica mu je malo odnjela prvi kraj. . .

Ovo mi baš nije jasno, otkad to Citaro ne ide? Istina, u brijegu bi bilo bolje da ima motor 354 KS kao riječki, ali ni ovako nije to tako kritično. Kao MAN ide toliko bolje sa samo 10 KS više?

Ja kao putnik mogu reći da se MAN-ovi NG313 idu bolje od zglobnih Citara i da se to osjeti, ali daleko najjači i najbrutalniji zglobnjaci su NG312. Iako imaju motor iste jačine kao i NG313 vjerojatno zbog manje euro norme idu puno bolje.. Stvarno što se tiče ZET-a nisam se vozio u jačim zglobnjacima.

conecto

Stvarno ne znam, nisam ih vozio. Trebalo bi vidjet kako su raspoređeni prijenosni omjeri u mjenjaču, može biti i do toga. Npr. Lion's City ima za solaša velikih 310 KS, ali mu je k tome i prijenos dosta kratak (kraći od Citara) pa  je kod ubrzanja i na brijegu još jači. Zato kod 60 km/h vozi na malo višim okretajima što nije kritično, ali se kod oduzetog gasa može puno manje rolati od Citara (i zato što je i oko tonu lakši). A Citaro inače polaganije kreće s mjesta (osobito prva serija iz 2003.) na što smo već pomalo navikli jer je tako poštelana elektronika. Ali to ne znači da nema snage npr. u brijegu...
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Imam pitanje.Posto sam stalno u Zagrebu u ponedjeljak me na rotoru iznenadio GB 9. Cemu on zapravo sluzi i gdje taj vozi? Ja ga nikad prije nisam vidio.

brunok

hehehe to je turistički, ali uskače na linije po zagrebu. . . . ja sam sa njim bio na liniji 129 A i B, i na Klinči. . . .

conecto

Danas je Dubrava poslala van dosta Conecta koji baš i ne voze previše u zadnje vrijeme. Bili na liniji 223 (jedan) i 232, a čini mi se i jedan na 230. Također ujutro na dvokratnom 206 bio solo Citaro.
A GDJE JE POANTA?

brunok

...koliko sam čuo iz APP-a, došla je naredba da sve šta ima kotače i šta je u voznom stanju mora bit na cesti, a mercedesi i manovi malo odmarat jer imaju preveliku kilometražu.

ipiljek

Citat: brunok  u Studeni 05, 2009, 20:26:43
...koliko sam čuo iz APP-a, došla je naredba da sve šta ima kotače i šta je u voznom stanju mora bit na cesti, a mercedesi i manovi malo odmarat jer imaju preveliku kilometražu.

A kaj bu onda vozilo? Samo ovi Iveco Cacciamali? :D :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

tramvajac 92

Ma ne nego da se malo novi busevi prištede a da stariji idu van (tipa O405(G)N, NG312...

ipiljek

Citat: tramvajac 92  u Studeni 05, 2009, 21:30:33
Ma ne nego da se malo novi busevi prištede a da stariji idu van (tipa O405(G)N, NG312...

Da, al on veli iz APP-a!

tramvajac 92