Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

tamlover

Zagrebu trebaju "kamioni" kao i Rončeviću. Druga strana ionako je ista u oba slučaja - Eurokamion.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Citat: Shole  u Studeni 13, 2009, 12:55:48
Gorica i tih par su već ekstremi, i za to uvijek ima dovoljno Citara, al ipak moraš priznat da je prilično glupo što novi novcati busevi, k tome još i ekološki koji su masno plaćeni, voze duplo manje od isto novih Citara i City-a.  E kad bi bilo pravde pa kad bi nekome pala glava, tj. fotelja, zbog  punionice

Klg, ne znam zašto govoriš "da moram priznati da je to glupo" kad sam i ja upravo o tome govorio - nije greška u busevima što ne voze koliko bi trebali već u "nama" (dakle ne nama kao nama, nego "nama" općenito jer "mi" smo ih kupili, a nismo se za njih pripremili).
A i ovo s foteljom mi je tako-tako. Ako ti ili ja nešto gadno zaje..mo na poslu tako da ostanemo bez svoje fotelje završit ćemo na burzi. Oni ako i ostanu bez fotelje samo je zamijene za drugu... A njega u staroj fotelji zamijeni opet neki sličan koji će možda napravit punionicu plina što je ovaj propustio, a onda poslije kupit buseve na vodik.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: tamlover  u Studeni 13, 2009, 19:53:22
Zagrebu trebaju "kamioni" kao i Rončeviću. Druga strana ionako je ista u oba slučaja - Eurokamion.

Eurokamion je samo jedan od dilera Iveca u HR, a Irisbusi su dolazili preko Benussija. Nakon ove velike nabavke osnovana je nova firma "Autobus d.o.o. Zagreb" koja će se isključivo (ako ne i ekskluzivno) baviti autobusima Irisbus, dok će već poznati dileri poput Eurokamion, Strada, Daus-truck prodavati Iveco-kamione.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Dočim je neko otvorio zastupništvo samo za autobuse sigurno je da će bit još nabavki Irisbusa i to ne 5,6 komada godišnje.
Trebalo bi negdje iskopati tko je zapravo vlasnik firme "autobus d.o.o. Zagreb"

haki

Citat: Shole  u Studeni 14, 2009, 14:45:50
Dočim je neko otvorio zastupništvo samo za autobuse sigurno je da će bit još nabavki Irisbusa i to ne 5,6 komada godišnje.

Prema sudskom registristru dostupnom na webu : prokurist je Miodrag Zdravković ;Putovnica Maribor Slovenija
Sjedište im je u Zagrebu Franje Lučića 17

conecto

Citat: haki  u Studeni 14, 2009, 18:08:58
Citat: Shole  u Studeni 14, 2009, 14:45:50

Prema sudskom registristru dostupnom na webu : prokurist je Miodrag Zdravković ;Putovnica Maribor Slovenija
Sjedište im je u Zagrebu Franje Lučića 17

Nisam baš siguran da je ovo točno - ta firma je u Buzinu, barem na svojim reklamama...

A nabavke Irisbusa? Pa ta firma je drugi proizvođač autobusa u Europi, odmah iza Evobusa (Mercedes, Setra) i (!) ispred Neomana (MAN, Neoplan), iako je kod nas pomalo egzotika! Ne bi trebalo čuditi da ih i kod nas bude sve više, pogotovo s kvalitetnijim pristupu tržištu. A za to im ipak treba više prodajnih i osobito servisnih centara. Nakon što im je krenulo sa Zagrebom mene ne bi čudilo da vidimo sve više Irisbusa na našim cestama.
A GDJE JE POANTA?

t4

buSHunter795

sokre

Oko ponoći sam dočekao 34 na Draškovićevoj - g.b. 550. Sjećam se da su do prije par mjeseci na noćnim linijama vozili isključivo stariji modeli..

A potom, na jednoj od malo kasnijih linija za jug vozač je samovoljno promijenio trasu.. Skrenuo je na jednom križanju desno umjesto lijevo.. Uz nevjericu i glasno negodovanje većine putnika.

Ima li kakvih sankcija za nepoštivanje trase i bilježi li se to u Atronu?

421

Neznanje je moguće jer ne voze svi vozači stalno noćne linije.
Atron to karakterizira kao"vozni put će biti napušten" i vidi se kod prometnika u Centru.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Danas je na 115/4 (ili 2) je MAN Lion's City

Tomek

Nije linija, ali zanimljivo da na prijevozu školske djece, OŠ Dragutina Domjanića nije bio školski Classic, nego Lion's City gbr334. Šta APP je poslao svoja dva Classica u APD gbr60 i 61, a sad nema s čim voziti klince? Ili pak su školske iznajmili na turizam pa krše pravilnik o prijevozu školske djece vozeči klince s autobusima koji nisu predviđeni za to??

Berlingo

Danas sam pokusao slikati ali nije islo. Upalio se blic. Kvaliteta nula. Neki dan je kolega 421 pisao o tome. Danas u 16.00 u V. Gorici na liniji 268 je vidjen G.B. 741.

tramvajac 92

Na 114 su 2 nova Citya!! :D
Slike u pripadajućoj temi.

tramvajac 92

Danas na Dubravi nema nijednog MANa sve plinaši (solo i zglob) i solo Citari..
A jučer su bili samo na 223..