Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

tramvajac 92

Teško.. vjerojatno će biti kombinacija sa NG 313

igor 409

Citat: conecto  u Kolovoz 22, 2009, 22:08:37

Što se tiče Citara na Kv.trgu, nedavno je stigla direktiva (politička) da se na liniju 217 disponiraju isključivo novi Citari G (sličan slučaj kao s linijom 268 u travnju). Prometnici ipak tamo švercaju starije Citare G, barem na onim voznim redovima koji voze za Struge gdje je očajna cesta.

Izgleda da je politički stisak popustio jer jučer su na barem 3 VR-a bile kockice dok su na Borongaj - TŽF vozili Citelisi. Mislim da dok se ne sredi cesta Citari na 217 nemaju kaj tražiti. Dok se po gradu asfaltiraju ceste koje su ponegdje još i u dobrom stanju ili nemaju nekog prometa ili JGP-a od kružnog toka na Radničkoj do OKI-ja koliko toliko bez straha da će ti otpasti kotač, karter ili slično možeš se voziti jedino s Nivom, "Dajcom" ili FAP-om.

Ivan

No, dobro, na petruševečkom dijelu 217 je cesta u redu, ali prema Strugama je užas. Mislim da kroz Petruševec može bez problema bilo kakav novi bus voziti, ali za Struge nema smisla slati ništa osim O 405 GN, pogotovo jer je Citarov ovjes često jadan; uostalom, mislim da je dobar kompromis pola linije novi, pola stari. (iako se meni uvijek čini da su to u biti dvije linije, al' dobro).

Ja bih, iskreno, bio sretan da mi vozi pola starijih autobusa (sad kad su otišle krntije cijeli vozni park je prilično dobar), a ne svaki dan isti novi. ::|

conecto

Kad pogledamo cijelu dužinu linije 217, taj mali dio iza Petruševca gdje je lošija cesta ne bi trebao biti prepreka da tamo voze i noviji busevi. Mene daleko više smeta što uvijek najnoviji solo-busevi idu na liniju 227, gdje je cesta stvarno koma, 10x gora od te prema Strugama i to gotovo cijelom trasom linije, ali tamo redovito idu novi Lions City.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Jučer je na 134 bilo jako zanimljivo:
2 Citara G
1 Lions City 06
1 NL 263 -> mislim da je bio 24 ali nisam siguran;
ugl. ova 2 Citara G su vozila, city je stajao na sredini terminala (Črnomerec) a NL sa sva 4 žmigavca na prvom izlaznom peronu
A danas je na remizu zalutao i jedan midi MAN NM 223.2 (nisam vidio GB)

STIB

Nakon dužeg vremena danas na 228 jedan stariji Citaro (671), a i na 201 isto tako (663).
To nekome i ne bi bilo tako neobično, ali meni je to bilo izuzetno.
:-*
Zašto?
Pogledajte ovdje:
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=4942.msg51903#msg51903
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

ipiljek

Danas na liniji 121 nakon duuuugo vremena vozi jedan MAN NG312 - gb. 151. :)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

tramvajac 92

Ivan

citaro

Dubrava baš lijepo razvaljuje svoje lavove po Laktecima, Lužanima i Planinama, umjesto da se tamo šalju connecti. Kad smo već kod njih, gdje su, nisam ih vidio od ove nove nabavke... E da, na 472 cvili osovina ili što već kao i na starim citarima. Nekad mi se stvarno čini da Podsused ima puno bolje održavanje.

Ivan

Citat: citaro  u Rujan 06, 2009, 12:12:51
Dubrava baš lijepo razvaljuje svoje lavove po Laktecima, Lužanima i Planinama, umjesto da se tamo šalju connecti. Kad smo već kod njih, gdje su, nisam ih vidio od ove nove nabavke... E da, na 472 cvili osovina ili što već kao i na starim citarima. Nekad mi se stvarno čini da Podsused ima puno bolje održavanje.
Da, to je i mene čudilo, samo nisam htio previše pitati, Conecti skoro ne voze, koja je to mrtva fora slati praktički sve skroz nove autobuse na malo žešće prigradske linije i jedva igdje u gradu (uglavnom samo 205, 214, 223 i dijelom 227), dok Conecti koji su jeftinjaci koji su i zbog boljeg ovjesa itekako bolji za razvaljivanje po selima stoje, imam dojam da se Dubravi prvo nije dalo popraviti klimu na njima za ljeto, a onda im se ne da niti održavati ih uopće nego šalju MAN-ove koje održava AH.

Inače, mislim da sam danas na 268 vidio svih 5 podsusedskih Citara... Fino ih Dubrava izrabljuje, gotovo svi stalno voze od 4 do 24 na 268, a ako neki eventualno i dobije neku kraću službu završi na noćnoj...

Imam dojam da se Dubrava srozava, a Podsused se još i pola godine-godinu prije velike nabavke uspio dići na neku zadovoljavajuću srednju žalost koja sad prelazi u dobro stanje...

Tomek

Većina buseva koji stoje u Podsusedu su neispravna, te ako fali novih onda takvi sa lošim kočnicama, neipravnim vozačkim sjedalima i sl. idu u promet. Nikome se neda popravljati dok tamo tjednima stoje.
Toliko o APP-u.

Ivan

Pa, ja imam dojam da stariji autobusi koji izađu iz APP u zadnje vrijeme uglavnom nemaju previše grešaka (pogotovo ne na motorima koji su prije dvije-tri godine zvučali zaštopano, i pola ih je bilo bez retardera) dok su dubravski sve klimaviji i (ovo mi nije jasno, ali tako je) prljaviji...
Iako ni jedni ni drugi nisu za pohvalu, sada ima više nego dovoljno novih i nema razloga da stari autobusi ostaju neispravni.

I mislim da je dosta priča o tome da je Podsused jako privilegiran, Dubrava trenutno ima 81 bus iz zadnje nabavke, a Podsused 90, nije baš neka razlika...

buSHunter795

U Dupcu i Sesvetama nijedan Conecto! I tako več mjesec dana, ako ne više..
Jedino sam 433 vidio u utorak ili srijedu na 225..

Shole

vjerovatno ih nisu davali van zbog klime.  Dok god ima dovoljno novih solo šalju njih