Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

igor 409

Na 231 su jučer i danas gb. 509 i 510 (preko ljeta je bio jedan citelis) dok je na 214 gdje je vozio lions jučer i danas citaro.

sokre

Jučer na 268 g.b. 523..

Baš sam išao prema Gorici kada se dogodila ona nesreća na križanju - čvoru Buzin. Dva razbijena auta blokirala prometnicu prema gradu i napravila veliku kolonu (skroz do semafora poslije nadvožnjaka u Mlaki).

A najveća zabava bio je jedan Citaro koji se probijao preko blokiranog raskrižja preko rinzola. Vozač se gurao i izgurao.  8)
Citaro se `naskakao`, a na licima putnika u busu smješak - ne vozi bus svaki dan rally.

Znam i broj busa, ali možda se takvi manevri ne bi smjeli raditi, pa ga neću napisati..

Ivan

Citat: sokre  u Rujan 08, 2009, 20:06:05
Jučer na 268 g.b. 523..

Baš sam išao prema Gorici kada se dogodila ona nesreća na križanju - čvoru Buzin. Dva razbijena auta blokirala prometnicu prema gradu i napravila veliku kolonu (skroz do semafora poslije nadvožnjaka u Mlaki).

A najveća zabava bio je jedan Citaro koji se probijao preko blokiranog raskrižja preko rinzola. Vozač se gurao i izgurao.  8)
Citaro se `naskakao`, a na licima putnika u busu smješak - ne vozi bus svaki dan rally.

Znam i broj busa, ali možda se takvi manevri ne bi smjeli raditi, pa ga neću napisati..
Pa i nije baš strašno, tamo gdje su uže ceste, a pogotovo u brdovitim krajevima, probijanje uz rubove ceste zbog naparkiranih budala (a često i zbog običnog mimoilaženja) je svakodnevna pojava, tako da mislim da vozaču koji je vozio 215, 226 ili 233 jedan takav izlet i nije nešto jako izazovno.

conecto

Citat: Tomek  u Rujan 08, 2009, 14:39:42
Za sve koji su spominali da Podsused ima previše dokaz najbolji demantij je zadnja dva dana otkad je jesenski vozni red. Skoro svi NG-i 312 su u prometu kao i NL-i263 jer jednostavno previše novih Citara je na servisu.
Meni je sjajno opet vidjet NG-e 312 na 121. Još da su ih po ljeti malo sredili(bar displaye) bilo bi super.

Pa u APD O-405 GN i svi Citari (2003.-04.) voze stalno - po ljetnom i po zimskom. A Podsused je istovremeno više od 10 niskopodnih MAN-ova sparkirao u žicu Mandlova, nije vrag da im sad fali buseva...
Ima i Dubrava Citara na servisu, ali i 15-ak nenatenkiranih Citelisa svaki dan. Uz 12 novih Citara, 5 posuđenih iz APP i 23 zglobna Citelisa (koliko ide u promet?) naspram podsusedskih 53 Citara (minus 5) uspjelo se jedva zamijeniti stare O-305 G. Čista matematika!
Solo: 20 Citelisa (koliko u promet?) i 27 Lions Citya prema 47 MAN-ova u APP, istovremeno u novije vrijeme APD dala u APVG 20 kom. O-405 N.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: buSHunter795  u Rujan 07, 2009, 15:15:01
Danas sam se uspješno upisao za praksu u APD  :D...
vidio sam da puno njih imaju skinute rege, 730 i još 1. su iza plinare, a 707 se neš popravlja unutra sa kockicom 508

S 508 sam se sinoć vozio za Sesvetski Kraljevec, bus ide ko avion, kolega ga je baš fino gazio, po novom asfaltu samo klizi i skoro ništa ne lupa u njemu.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: tramvajac 92  u Rujan 08, 2009, 17:04:40
Baš su pogodili liniju za to  ::|

Conecto često vozi liniju 107 i uglavnom zadovoljava. Nikad nije planiran za izlaz na tu liniju, uglavnom dolazi na nju na drugi navrat kad se na liniju pošalje ono što je trenutno na raspolaganju.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: buSHunter795  u Rujan 07, 2009, 13:09:43
Danas Conecto (431) vozi za Šimunčevec (280)   :D

Jučer 280 vozio zamjenski bijeli Irisbus Crossway LE GB 791, za danas ne znam da li je još tamo. Marbus Viveo vjerojatno vraćen na školu, a Cacciamalija na 278 zamijenio Citelis.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: tramvajac 92  u Rujan 07, 2009, 14:41:00
Umjesto jednog Citlesa na Trg žrt. faš.- Borongaj vozi jedan novi Citaro G

U ponedjeljak su tramvajsku supstituciju vozila dva nova Citara G (jedan se povukao oko 16 h), ali ne kao zamjena za Citelise već kao dodatni autobusi. Nije se vozilo po voznom redu već u razmaku od 5 minuta što je češće nego što je planirano po voznom redu (7 minuta) i unatoč velikim gužvama po Zvonimirovoj sve je funkcioniralo odlično (da sami sebe hvalimo kad nitko drugi neće).
Inače, problem je stvarao baš Citaro i njegovo automatsko zatvaranje 3. i 4. vrata preko senzora, pa ih jučer već nije bilo na toj liniji (Citelis ima mogućnost zatvaranja uz blokiranje senzora). U utorak linija pojačana jednim busom s linije 212.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: igor 409  u Rujan 08, 2009, 17:21:40
Na 231 su jučer i danas gb. 509 i 510 (preko ljeta je bio jedan citelis) dok je na 214 gdje je vozio lions jučer i danas citaro.

Vjerojatno će se vratiti Citelis (već danas?) kad prestane tramvajska supstitucija Borongaj-TŽF.
Tko zna, možda se na Borongaj vrati i poneki novi Citaro G sad kad je uređena pruga i onaj grozni prijelaz preko nje zbog čega je povučen s linija 231 i 269.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Citat: conecto  u Rujan 09, 2009, 09:29:19
Citat: Tomek  u Rujan 08, 2009, 14:39:42
Za sve koji su spominali da Podsused ima previše dokaz najbolji demantij je zadnja dva dana otkad je jesenski vozni red. Skoro svi NG-i 312 su u prometu kao i NL-i263 jer jednostavno previše novih Citara je na servisu.
Meni je sjajno opet vidjet NG-e 312 na 121. Još da su ih po ljeti malo sredili(bar displaye) bilo bi super.

Pa u APD O-405 GN i svi Citari (2003.-04.) voze stalno - po ljetnom i po zimskom. A Podsused je istovremeno više od 10 niskopodnih MAN-ova sparkirao u žicu Mandlova, nije vrag da im sad fali buseva...
Ima i Dubrava Citara na servisu, ali i 15-ak nenatenkiranih Citelisa svaki dan. Uz 12 novih Citara, 5 posuđenih iz APP i 23 zglobna Citelisa (koliko ide u promet?) naspram podsusedskih 53 Citara (minus 5) uspjelo se jedva zamijeniti stare O-305 G. Čista matematika!
Solo: 20 Citelisa (koliko u promet?) i 27 Lions Citya prema 47 MAN-ova u APP, istovremeno u novije vrijeme APD dala u APVG 20 kom. O-405 N.

Plus još što je iz Podsuseda u VG otišlo 10 NL-a263, u prodaju su otišli 12 Eurobusa, 12 NG-a 272, u rashod 10-ak Avtomontaža, 4 SG242 plus još to što je falilo 20 autobusa za normalan izlaz prije no što su novi stigli. Kad se sada ode tokom dana do garaže Podsused ona je za razliku od proljeća kad je stalno bila puna, sad je poluprazna, očito tamošnja uprava nije znala procjeniti koliko im buseva treba(a možda im fali baš tih 5 plus 5 CItara G i Lion's Cityja)

citaro

Citat: conecto  u Rujan 09, 2009, 10:05:30
U ponedjeljak su tramvajsku supstituciju vozila dva nova Citara G (jedan se povukao oko 16 h), ali ne kao zamjena za Citelise već kao dodatni autobusi. Nije se vozilo po voznom redu već u razmaku od 5 minuta što je češće nego što je planirano po voznom redu (7 minuta) i unatoč velikim gužvama po Zvonimirovoj sve je funkcioniralo odlično (da sami sebe hvalimo kad nitko drugi neće).
Inače, problem je stvarao baš Citaro i njegovo automatsko zatvaranje 3. i 4. vrata preko senzora, pa ih jučer već nije bilo na toj liniji (Citelis ima mogućnost zatvaranja uz blokiranje senzora). U utorak linija pojačana jednim busom s linije 212.

Sve je funkcioniralno odlično ? U ponedjeljak i utorak nije bilo ni približno odličnom. Na trgu žrtava bus se čekao i po 15 minuta, i onda odjedamput dođe 4 autobusa za redom, pa u razmaku od minute još 2, na Borongaju 1 stoji, a između Šubićeve i Borongaja ništa... Kao na divljem zapadu...

citaro

Citat: conecto  u Rujan 09, 2009, 10:07:51

Vjerojatno će se vratiti Citelis (već danas?) kad prestane tramvajska supstitucija Borongaj-TŽF.
Tko zna, možda se na Borongaj vrati i poneki novi Citaro G sad kad je uređena pruga i onaj grozni prijelaz preko nje zbog čega je povučen s linija 231 i 269.

Na 269 je danas barem 1 citaro.

conecto

Upravo sam se vratio iz grada i vidio Citaro GB 210 na liniji 269!
A GDJE JE POANTA?

Tomek

gbr209 ujutro viđen na 134 tako da očito ovaj put nisu po redu u APD. Jel netko može uopće doznati o čemu se radi jer koliko znam 170-174 još uvijek voze na 268.

Ivan

Baš veselo, dobili su još podsusedskih Citara, pa da ne bi ispalo da ih baš izrabljuju na 268 onda fino idu na 269...  ::|