Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

tamlover

Ljudi jel mi se danas pričinilo ili je s Kvatrića vozilo nešto "poplavljeno", zglobno, tipa NG272? Molim bez z(g)lobnih komentara  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

MBO405GN2 gbr518 je poplavio ;), bilo je o tome na forumu.

Daniel

A jedan O405 GN i na 107 , gb 525 ,  ne radi mu displej!

tamlover

Citat: Tomek  u Studeni 10, 2009, 18:56:38
MBO405GN2 gbr518 je poplavio ;), bilo je o tome na forumu.

;D već sam se ponado nekoj senzaciji..al evo špotam se jer to nisam pročitao! Tnx
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Citat: conecto  u Studeni 09, 2009, 00:31:00
Uz malo pažnje to bi trebalo biti dovoljno, a za plinaše e biti dobro ako uspiju doi i do 30% manje brojke.
Trebalo bi prilagoditi službe i vozila novom voznom parku tj. autonomiji pojedinog tipa vozila, liniji na kojoj vozi odnosno ograničenom broju kilometara prema ugovoru sa Lizing kućom.
Linije koje počinju u Dubravi i Kvaternikovom trgu mogle bi imati vozila sa manjom autonomijom čiji bi vozači recimo svoje rane i srednje službe završavali u garaži a vozači srednjih i kasnih primali u garaži.
Sve bi se dalo posložiti samo bi si trebalo dati truda, i sva vozila bi tada mogla godišnje prelaziti sličan broj km, te biti ravnomjerno raspoređena po službama.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Shole

Da li Citelis uopće može izdržat neku od dužih službi (jutro/srednja/popodne) u cjelosti ili se namjerno stavljaju na kraće službe da bi mogli dva dana sa jednim tankanjem ?

Tomek

Hehe jučer na 137 vozio gbr72, neki dan na 124 gbr69. Turčini nam se polako vračaju i na Črnomerec :)

421

Citat: brunok  u Studeni 01, 2009, 02:24:55
Citao me jako iznenadio, nisam vjerovao da če moč izvuč uz brijeg kada bude pun, jer kada se na 115 natovari on jedva kreče smjesta, a  u brdo kada ide preljepo mjenja brzine i čupa asvalt pod kotačima, i da danas mi je na citaru upalo u oko zimska guma Michelin na svim osovinama su stavljene full zimske gume.
Šta se tiče oštečenja jedno je manje, a drugo je prilikom skrenatnja auto se zavukao preblizu srednjoj osovini vozač nije vidio i prikolica mu je malo odnjela prvi kraj. . .
Normalno da su vukli jer su bili prebačeni u POWER mod.(što se vjerojatno osjetilo na potrošnji).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Čini mi se da nitko nije slikao jedan bus koji je vozio na liniji 268 za Svisvete.
Radi se o jedinstvenoj fotki jer bus je bio Citelis 18 metara gbr 760!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Citat: Shole  u Studeni 12, 2009, 12:18:55
Da li Citelis uopće može izdržat neku od dužih službi (jutro/srednja/popodne) u cjelosti ili se namjerno stavljaju na kraće službe da bi mogli dva dana sa jednim tankanjem ?

Može izdržati na većini gradskih linija, ali treba misliti i na tankanje. Ne mogu svi doći navečer u garažu i onda se natenkirat za 5-6 sati, pa se neki moraju vratiti i popodne da se i to vrijeme iskoristi. Neki idu pak na te dvokratne s manje km pa možda izdrže 2 dana. Kako god okreneš nikako se ne može iskemijat da svih 60 bude spremno ujutro za izlaz s punim spremnicima baš zbog ovakvog načina tankanja. Dok se to ne riješi na neki efikasniji način Citelisi će raditi jako malo km, npr. rade oko dvostruko manje od MAN-ova i Mercedesa, ako se pogleda neki duži period poput mjesec, dva, tri ili šest...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Bitno da su oni tu, da kruže gradom i da se vidi da voze na plin, a koliko dnevno voze nije uopće bitno prosječnom glasaču.
Njihova prava namjena bi bila da voze non-stop, što nažalost neće bit moguće do daljnjega zbog već spomenutih razloga

conecto

Nije greška u samim busevima već u "nama". Kad bi odradili svakog radnog dana 300 km (što busevi mogu bez problema kad bi mogli bit puni svaki dan) to bi mjesečno izašlo 6-7 tkm. Njihov problem (samih buseva odnosno autonomije) ostaju samo neke linije poput Velike Gorice i još ponekog voznog reda na drugim linijama gdje se prelazi 400-500 pa i više km na dan.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Gorica i tih par su već ekstremi, i za to uvijek ima dovoljno Citara, al ipak moraš priznat da je prilično glupo što novi novcati busevi, k tome još i ekološki koji su masno plaćeni, voze duplo manje od isto novih Citara i City-a.  E kad bi bilo pravde pa kad bi nekome pala glava, tj. fotelja, zbog  punionice

tramvajac 92

Pričao sam danas sa APP vozačem i on mi kaže da Citari (APP) imaju zimske gume samo na 1. i 3. osovini a na 2. ne..

To sa zimskim gumama doista spada u temu "Tipovi autobusa na linijama (2)"
Portos

Portos

Na liniji 170 Jarek-Westgate vozi g.b. 226

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.