Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

conecto

Citat: MAN19464  u Prosinac 03, 2009, 11:14:37
čudno ovi plinaši su sve zakomplicirali, meni se ćini da sam sinoć vidio gb.423 na liniji 310
ako sam dobro vidio znaći da dubrava pomaže velikoj gorici a i sama treba pomoć od podsuseda čudna neka križaljka  ??? ??? ???

Jučer sam ja na 330 vidio 422. A ti zadnji O-405 N ionako već polako gledaju prema APVG, navodno bi već bili tamo odavno, ali u njihovoj garaži nema više mjesta.

A izgleda da je plinara ipak proradila jer je jučer dosta Citelisa bilo opet u prometu. Da li su se posuđeni busevi vratili u APP, nisam jučer vidio nijednog na našim linijama.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Kako rješavaju problem Goričkih linija sa Glavnog (ili S.M. 315) kad neki njihov bus ostane u kvaru? 

Dal imaju svoju pričuvu na G.K., dal se šalje iz Gorice rezervni bus (čisto sumnjam, previše vremena se gubi) ili ipak pošalju neki APD bus što bi mi bilo najlogičnije ?

Tomek

Šalje se iz Gorice. Iz Gorice do Glavnog treba cca 20 min, dok toliko ako ne i više treba rezervnom busu da dođe iz Dubrave.

Shole

Tako dođe na isto. Ja sam mislio da na Glavnom uvijek ima jedna ili dvije pričuve

kojot

Citat: Shole  u Prosinac 04, 2009, 14:09:18
Kako rješavaju problem Goričkih linija sa Glavnog (ili S.M. 315) kad neki njihov bus ostane u kvaru? 

Dal imaju svoju pričuvu na G.K., dal se šalje iz Gorice rezervni bus (čisto sumnjam, previše vremena se gubi) ili ipak pošalju neki APD bus što bi mi bilo najlogičnije ?

Uglavnom pola ti se tih zamjena obavi u selima prema kojima voze ti VG autobusi.
Npr u Petrovini (lin. 310), Hrašću ili pak bilo gdje dalje na trasi (lin.311), Lukavcu (lin. 315), Sasima,Strmcu (lin. 307 i 308),jer su bliže Gorici. Ako je bus baš "prdnuo" na terminalu, onda stupaju na snagu prometnici na terminalu koji primjerice na Gl. kol. za linije 310 i 311 žrtvuju bus sa linije 330(budući da lin. 310 i 311 pretežito voze kad vozi i lin. 330). Na S.M. baš i ne znam 100% kaj rade,ali i tamo pošalju neki bus koji ima pauzu ili pak žrtvuju lin. 110 za Botinec.
Ako ništa od toga nije moguće (npr. za večernje polaske lin. 310 i 311), onda se šalje bus iz Gorice pa kad dođe,dođe, nema boljeg rješenja. Uglavnom, pričuve na Gl kol. ili S.M. nema.

tramvajac 92

kojot

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 04, 2009, 16:25:48
Ima li na Črnomercu pričuve?

Ma pričuve kao pričuve,ja mislim nema ni na jednom terminalu. Jedino što u sklopu nekih voznih redova bus stoji neko vrijeme na terminalu, pa se može iskoristiti kao pričuva (npr. 268/3 koji stoji na Gl. kol od 9 i nešto pa do 13 sati kad ponovno ide na liniju ili pak bus sa linije 222 koji dođe na Gl. kol. poslije drugog navrata pa tu stoji neko vrijeme,ali ne znam točno do kad).
Sad da li baš ima ovakvih primjera ima na Črnomercu? Vjerojatno ima,ali o tome više znaju forumaši iz zapadnog dijela grada

tramvajac 92

Ivan1983

Na črnomercu nema nikakve pričuve,sve pričuve koje jesu su u garaži a ako baš i treba neki bus ili se skida sa linije 120 ili se šalje iz garaže drugi bus ;)

tramvajac 92

Ma otkud baš 120?
Pa na Črnomercu stalno ima neki bus npr.

Ivan1983

Ima taj koji je dvokratni ali njega nemože nikud poslat jer nema na mandalicu šta poslat tj. na Dom umirovljenika Sv. Ivan,npr prekjučer je citaro na liniji 146 ima sudar na kustošiji te je očevid malo dulje trajao ali za to vrijeme je zglobni bus skinut sa 120 i poslan umjesto ovoga na 146 :D

conecto

Citat: Shole  u Prosinac 04, 2009, 14:09:18

Kod nas pričuve kao takve postoje samo vozači - pisane službe koje uskaču ako netko ne dođe na posao, kasni, završi na bolovanju. Ti vozači su stacionirani u garaži, nekad davno su postojale i pričuve na udaljenijim terminalima ali to odavno nije praksa.
Pričuve u vidu vozila kao takve ne postoje. Vozila koja ne izađu ostaju u garaži. Sad vozila ima ko u priči, ako se neko treba zamijeniti pričuvni vozač ih doveze na liniju, ako takvog nema sam vozač dolazi u garažu zamijenit auto, nekad uskaču i "parkirači", odnosno vozači koji prakiraju po garaži ili voze buseve na servise, tehničke preglede i sl.
Nema teorije da probleme jednog pogona (garaže) rješava drugi pogon. Svaka naša garaža je ko "firma u firmi" i djeluje samostalno. Istina, malo je to u zadnje olabavilo, najbolji primjer kad APP koji je najbolje prošao u zadnjoj nabavi novih buseva uskače u pomoć. Nekad nije bilo teorije da bus garažnog broja 1-400 vozi na linijama 268, 269, 330 ili bilo kojoj 2xx ili 3xx. Bilo je seljakanja buseva iz garaže u garažu ali onda bi dobili pripadajući garažni broj.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Inače, jučer (ili sad već prekjučer) vidim na 221 Citarog G gb 530 koji je dugo stajao u garaži bez štosdempfera (dakle došlepan). Znači, ponovo u prometu :)
A GDJE JE POANTA?

buSHunter795

Citat: conecto  u Prosinac 05, 2009, 00:11:42
Inače, jučer (ili sad već prekjučer) vidim na 221 Citarog G gb 530 koji je dugo stajao u garaži bez štosdempfera (dakle došlepan). Znači, ponovo u prometu :)

Da, i danas(4.12.) su ga stavili na 269 ;)

Grof