Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

221

Citat: MAN19464  u Prosinac 10, 2009, 21:30:24
tako da prvi put u povjesti autobus manje radi sati od vozača i autobusi imaju svaki vikend slobodan. čudno zar ne  ??? ??? ??? ???

Sjećam se kad su došle zglobne kockice, one također nisu vozile vikendom.

421

conecto:
..."prošli tjedan kolega s busom rano ujutro skoro uletio u šaht pošto su nestali svi poklopci preko noći i otišlo po kg (sve jasno?)"...

Što ćeš kad su zaslužni građani S Sopnice koji se brinu o ekologiji našli hrđave poklopce odvoda i šahtova pa su financijski nagrađeni zbrinjavanjem u nedalekom Sava-prometu!
Sad mogu platiti troškove stanovanja i režije (struja, plin, voda, odvoz smeća) u zasluženo dobivenim stanovima!
Oni su nešto poput saborskih zastupnika.
I šalju poruku: ne želimo hrđave šahtove, stavite mjedene kao što postoje u centru!Nismo mi građani drugog reda!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 221  u Prosinac 11, 2009, 19:25:03
tako da prvi put u povjesti autobus manje radi sati od vozača i autobusi imaju svaki vikend slobodan. čudno zar ne  ??? ??? ??? ???

MAN-ovi NG 272/312 nisu vozili vikendom sve do zime 2004/2005.

tramvajac 92

Znači dok nisu došli NG 313 jel?

Daniel

Citat: Ivan  u Prosinac 12, 2009, 03:08:00
Citat: 221  u Prosinac 11, 2009, 19:25:03

MAN-ovi NG 272/312 nisu vozili vikendom sve do zime 2004/2005.

Eee , ne znam baš , tu mi nešto ne štima!!!
Negdje 2003/04 sam se preselio u zapadni dio grada i točno se sjećam jedne subote kad sam išao dama si 114 i NG 272 je bio na njoj i baš sam si bio mislio kak je to užasno glupo jer nas je bilo otpriliko cirka 20 putnika u busu i više od pola je sišlo na Rudeškoj. I to je bilo točno 1 i pol prije puštanja biodizela u promet.

Tomek

1 i pol kaj? Negdje prije puštanja Biodizela u 9. mj. 2004. su tek NGi 272 i 312 počeli voziti vikendom. Do tada, recimo, liniju 136 su vikendom vozili SG242.

Daniel

Citat:1 i pol kaj?

Sorry ::|

Godina , 1 i pol godina prije puštanja Biodizela

Tomek

Možda je bio neki posebni vikend di je prifalio koji bus zbog registracije, organizacije nekog izvanrednog prometa(utakmice kad je podosta SG220 bilo zauzeto ili sl.)

Shole

Ček malo, znači redovito su vikendom vozili drvenjaci SG220, a  "novi" NG-i su stajali u garaži ?   Strava raspodjela, nema šta.
Ja sam mislio da su solaši vozili vikendom pa da su zato ovi stajali

Tomek

Ne strava nego super. Šteta da nije tako i danas. Zahvaljujući tome uz očajno održavanje AP Podsuseda neki NG-i312 su i dan danas skoro ko novi.
Ugl. rezerve je uvijek falilo zadnji 10-ak godina te su preko tjedna svi ispravni(a i neki neispravni) busevi vozili, pa je tako vikend bio jedino vrijeme kad su se NG-i odmarali, s tim da se najviše autobusa uništi vikendom pogotovo u večernjim satima.
Na linijama su tada većinom onda bili SG220(naravno original),SG240H i SG242, za vozače super zbog toga što su automatici, a za putnike još bolji jer su bili udobniji od niskopodnjaka.
Za razliku od zglobnih NL-i263 iz 99. su vozili stalno, nakupili kilometara ko u priči i danas su u stanju kao da su 10 godina stariji no što jesu.
Meni se danas plaće kad na noćnoj vidim novi Lion's City. Mislim, zašto ne bi mogao voziti malo stariji NL263 iz 03. koji isto ima kabinu za vozača i sve, a ipak je manje šteta ako ga oštete. Dobro, sad kod ove nove nabavke je ZET-u manja šteta jer busevi nisu njegovi, ali Cityji iz 07. jesu, a i oni su vozili dok su bili novi noćne i bili razbijani iznutra.

Ivan

Pa dobro, je ih se malo uštedilo, ali ja sam protiv takvog načina eksploatacije - ako ima potrebe da se neki tip štedi onda ga treba manje stavljati na službe radnim danom i tada je bilo dovoljno viškova starih da ulete 2-3 dodatna u raspored, a vikendom ih se moglo slati u proporcionalno jednakim omjerima na linije koje inače voze, pogotovo jer se radilo o niskopodnim vozilima čiji je izostanak sigurno imao efekta na pojedince sa teškoćama. A i iz estetskih razloga, jednostavno jadno izgleda da se prijevoz u cijeloj polovici grada prijevoz vrati 10 godina unazad.

Što se tiče noćnih, bilo je žalosno da su prije slali nove, ali ovi na leasing su druga stvar, Podsused za razliku od Dubrave sada ima održivi raspored sa novim autobusima i ako kilometraža to dopušta mislim da je i bolje da voze noćne, jer ako nastane šteta MAN će ju puno bolje sanirati od ZET-a.

Btw., na 106 su NGi više manje stalno vozili i vikendom.

tramvajac 92

Pa naravno 106 je centar grada tamo se novi bus vidi a ne tamo negdje u Španskom, Prečkom itd.

MAN19464

Citat: Ivan  u Prosinac 13, 2009, 10:13:44
Pa dobro, je ih se malo uštedilo, ali ja sam protiv takvog načina eksploatacije - ako ima potrebe da se neki tip štedi onda ga treba manje stavljati na službe radnim danom i tada je bilo dovoljno viškova starih da ulete 2-3 dodatna u raspored, a vikendom ih se moglo slati u proporcionalno jednakim omjerima na linije koje inače voze, pogotovo jer se radilo o niskopodnim vozilima čiji je izostanak sigurno imao efekta na pojedince sa teškoćama. A i iz estetskih razloga, jednostavno jadno izgleda da se prijevoz u cijeloj polovici grada prijevoz vrati 10 godina unazad.

Što se tiče noćnih, bilo je žalosno da su prije slali nove, ali ovi na leasing su druga stvar, Podsused za razliku od Dubrave sada ima održivi raspored sa novim autobusima i ako kilometraža to dopušta mislim da je i bolje da voze noćne, jer ako nastane šteta MAN će ju puno bolje sanirati od ZET-a.

Btw., na 106 su NGi više manje stalno vozili i vikendom.

Upravu si Ivane upravo se o tome radi, prije je ZET štedio svoje buseve vikendom jel su bili ZET-ovi a ovi sad su na lizing i gorički se čuvaju kao oko u glavi, to je naprimjer kao da imaš svoj auto i iznajmiš od rentacara i onda taj od rentacara čuvaš doma a svoj voziš i nakraju platiš rentacaru. mislim da bi trebalo nove što se više može voziti a stare ZET-ove buseve štedit koliko se može.

221

Citat: Ivan  u Prosinac 13, 2009, 10:13:44
mislim da bi trebalo nove što se više može voziti a stare ZET-ove buseve štedit koliko se može.

Istina, trebati će nam još.
Koliko se priča o nedostatku love za buseve, bit ću sretan ako npr. posuđeni Čazmatransi neće početi voziti po ZG-u.

Tomek

Jutros viđen Conecto gbr438 na 229 :)