Putovanje u Kinu..

Autor ivog, Veljača 26, 2009, 17:16:07

Slavuj

RESPECT stari. stavrno si se potrudio. da imamo nekakvu nagradu trebalo bi ti je uruciti. Bravo  ;)

ivog

Citat: Slavuj  u Ožujak 07, 2009, 21:59:27
RESPECT stari. stavrno si se potrudio. da imamo nekakvu nagradu trebalo bi ti je uruciti. Bravo  ;)

Čekaj, čekaj, ima još..  ;)

lerotai

eto i ja da pohvalim ovaj rad ... ovom cu prilikom odma najaviti da cu i ja uskoro u kinu ici :)

i to u bas taj isti grad :)
no sikiriki

ivog

Citat: lerotai  u Ožujak 12, 2009, 17:12:54
eto i ja da pohvalim ovaj rad ... ovom cu prilikom odma najaviti da cu i ja uskoro u kinu ici :)

i to u bas taj isti grad :)

Jedva se čeka dodatak na moj putopis..

Nastavljamo dalje..

I za sam kraj smo ostavili najveću atrakciju mauzolej dr. Sun Yat-sen..

Opet su nam cvikali kartu, al mogu priznati da se i kod Kineza vidi da kad je radno vrijeme pri kraju da jedva čekaju otić doma..

Nakon ulaza, prvo kaj smo vidli je flota, koje se ni HŽ nebi posramil..

I ulaz..

Kad smo prošli ulaz, vidli da ima još jedno 200-300 metara hodati do neke zgrade..
Ajde, teškom mukom smo se vukli do nje..

A ovo je onih 200-300 metara..

Ispred te zgrade smo naišli na zanimljivo drvo..

Ak nekoga zanima koja je to sorta, nek si pročita tam na plavoj tabli..  :mrgreen:

Ovo bi im došlo kao klijet..

Ajde, nekak smo ušli u tu zgradu i skužili, da to nije vrh, već da ima još malo za hodati.. :sta:

E i tu smo naišli na štandove i našli RAZGLEDNICE!!!!

inače, samo da spomenem, pitali mi kineze di se mogu nabaviti postcards, kad oni nama daju podpitanje, postcard, what is it??  :sta:

Onda smo pokušali objasnit kaj je to zapravo i na kraju se ispostavilo da neznaju di ima to za kupiti..

I onda na tom štandu kupili jedno 30-ak komada, jer treba podijelit kad se dođe doma (neki su naručili), pa trebalo bi poslati kući koju, al samo je pitanje kako, jer nismo vidli postoffice, a ko zna kakav bi odgovor dobili da smo to pitali..  :mrgreen:

Al, naravno, nije nam nekaj dalo mira pa smo ipak pitali na kraju, odgovor je bio u gradu, te su nam pokušali objasniti di, al onda ih je mučio zip-code Hrvatske, ne grada kud šaljemo, već Hrvatske, pa smo odlučili da bolje da si pustimo mira od poštanskih usluga..  :mrgreen:

Je, onda je trebalo odlučit dal ćemo se penjat gore il ne, hmmmm, već smo bili umorini ko neznam kaj, al onda je bilo ono, pa samo jemput smo tu, ajde idemo..

Pogled s polovice..

Uzgajaju i male čempreseke..

Zgrada na vrhu izgleda ovak..

A pogled s vrha..

Onda smo ušli u zgradu i nadali se da nećemo iza nje sad vidjet jo jedno kilometar ceste za proć, al nasreću to je bio kraj..

Unutra se kakti nesme slikat, to su i (lovo)čuvari na ulazu napominjali, al smo ipak mi ko pravi turisti okinuli koju..  :mrgreen:

Ovo je gorbnica onog doktora..

A tu sam ja i strop..  :kul

Na vrhu je nekakav stup..

I lavek, sad neznam su to od nas pobrali da si na lesu stavljalu laveke il mi od njih..  :mrgreen:

Taman smo još mislili okinut koju fotku s vrha, kad su nam čuvari počeli govorit da idemo polako van...

I onaj ulaz, sad je izlaz i primjetite mali kombi kroz srednja vrata..
Uz njega je vezana iduća priča..

Krenuli mi tak prema izlazu, al sad kud krenuti i kako prema kampusu, kad ti nama dođe mužić i pita jel trebamo prijevoz, mi rekli može, al kolko košta, kad nas je vidio petoro, reko, to je za dva ta mala kombića, al mi rekli idemo s jednim, jer nas je htio pošteno odrapit za dva..
I tak, on ne ne, mi da da, te on pristao i nakraju smo se uspjali dogovorit za 50 Yuana iliti 35 kina, da nas cukne..
Al onda smo se mi pogledali, kak će nas 5 + on stat u to malo čudo, e kombi ima možda 2 metra u dužinu i metar u širinu, pogotovo kad smo vidli da ima samo dva sica naprijed (vozač i suvozač), te dva sica iza..
Al tip otvori gepek i uzme dva mala stolca na rasklapanje i postavi nam ih u gepek, tak da smo ja i frend bili na improviziranim sicevima..  :lool
Rakciju u vožnji neću ni pričait, kak malo kombi jače skrene, tronožac ispod moje pozadine u trenu izgubi stabilnost..

E, a onda, on je krenuo nekim drugim putem prema kampusu, kad ti on krene po nekoj autocesti, sad smo mislili odu naši organi u zapadne zemlje..

Al nakraju se ispostavilo da je taj put mnogo brži nego onaj kroz grad..

Ostavi on nas ispred ulaza u kampus i hočemo mu platit, kad on odmah mijenja tarifu i hoće još love, jer nas je vozio više, onda smo mu dali par Yuana više, al ni s tim nije bil zadovoljan, već je izašo iz kombija i nekaj vikal, al mi smo se lagano pobrali u kampus..
Dok je portir na ulazu samo gledal kaj hoće ovaj..

Kak nam se ostatak ekipe vratil iz grada puno prije, oni su imali pizza party u drugoj zgradi..
Mi gladni ko vukovi, samo da nismo trčali prema tamo..
Nekak smo ih našli u zgradi, kad oni dofurali zelenu pivu (u velikim količinama) i po stolovima je bila hrpa kutija od pizza, a sadržaj kutije su uredno pojeli, tak da smo morali ići od stola do stola tražeći zaostale komade (trokute) pizza..
A okus pizze, hmmm, tak, loše, al kad si gladan ne pitaš..
Jel sam nekakvu tipa naša slavonska, meso je tak-tak, nisam ni htel pitati od čega je (a sad sam se i sjetil sa svinjetina nije sigurno)..

Ajde, uspjeli smo se najest, popit koju pivu i doć k sebi..

Onda je počel karaoke show, e tu je bilo zanimljivo slušati kineze kak se trude pjevet pjesme na engleskom..  :mrgreen:

Al oko 21h, pale se svjetla, fajrunt..
Mi se svi pogledamo, oni nas zaje...
Kad ono stvarno fajrunt..  :sta:

Al, uspjeli smo namolit ih nekak za još pol sata, al onda je stvarno bil fajrunt..
Dečki počeli čupat kablove, rastavljat opremu i kaj nam je drugo preostalo, nego ići na našu lokaciju iliti jezerce uz hotel i dolje se zafrkavat..

ivog

Ko bi reko, smješi se još jen nastavak putopisa..  :mrgreen:

Sad bi vam još malo pokazal starog dijela Nanjinga i one tradicionalne arhitekture..
Cijeli taj stari dio grada su samo dućani i restorani, muving je stvarno velik i masa ljudi se tu okuplja, šeta, kupuje..

Uz taj dio grada prolazi i rijeka..

Pa malo zmajeva..

Sad oni tradicionalni špićasti krovići..

A evo i malo gužve..

Pala je i noć, pale se reklame, kolko mi se učinilo, kao da nemaju javnu rasvjetu tu u tom dijelu grada, već reklame i dućani rasvjetljuju ulice..

Onda ovo drvo, nekaj vješaju na njega, nekakve trakice..

Ovdje se može i vidjeti zid kojim je opasan dio Nanjinga, naravno, rijeka prolazi uz njega..

Mi obićno buće sadimo u zemlju, a ne na stupove..  :mrgreen:

I naravno, još malo dijela grada di baš i nije preveč čisto..

Makar se ovi trudiju očistiti, al baš im nejde..

Al u nekim dijelovima grada još nije došla motorizacija, pa se radi i ručno..

A u ovom dijelu grada su napokon pošteno očistili..  :mrgreen:

Kod takvog rušenja i nakon toga građenja nanovo, potrebno je dovesti i prateću infrastrukturu..

Malo pobliže, da i naši električari vide kak se to dela u Kini..

Moderna arhitektura vdiljiva je i tu na skoro svakom koraku..

U tom paviljonu održavaju razne plesove, mislim da čak imaju i klizalište po zimi, ak sam dobro razumjel, tako da to služi za javna dešavanja..

Onda me još jedna stvar fascinirala..

Prošli smo kroj jednu ulicu di prodaju samo metalne profile dužine oko 10 metara..

Te prodavaonice su jedna za drugom, i tak možda kojih 200-300 metara..

I još da zadovoljim sve one gurmane..

Makar sam već to malo objašnjaval, sad bi mogel još malo pojasnit..

Ovo u prvom redu lijevo je nekakav picek na neki način..

U smjeru suprotnom od kazaljke na satu slijede:

Glupe mahune, kojima sam se tak poveselil i na kraju su bile samo ofurene na pari i tvrde kao da mi je neko dal komad vrbe, a ne mahune..

Onda nekakve špagete, to nisam probal, rekli su da je bilo tak-tak..

U sredini je posudica s hudim papričicama..

Ostalo se već ni ne sječam kaj je..

Slika druga..

Prvo mi je na tom stolu u vizuru upala salata od krastavaca i paradajza, al kad ju zagrizeš skužiš da je topla..  :evil:

One bijele kockice je tofu, ak me pamćenje služi..

Do toga je nezaboravan kikiriki s teletinom u umaku od šećera..

Ovo kaj je skorz naprijed, nisam probaval..

Ono kaj zgleda ko pečena rebrica, naravno da to nisu, nekakvo povrće..

I da, oni piju Pepsi..

Za pivopije jedna pobliže..

Nebi vjerovali, ovo je zadnji post iz Nanjinga (pa ide to meni napisal sam putopis od 7 dana u više od pol godine  :mrgreen:, a kad vam još velim da ima još 5 dana iz Šangaja  :kul ), ustvari predzadnji..

Na sveučilištu u Nanjingu sam naišao na zanimljivu kartu, pa evo, ak vas zanima kak se pišu neki gradovi na chinessssee (naravno naši  :D )..