Globtour - linije(razno)

Autor Tlimfocit, Veljača 27, 2009, 22:19:53

Tlimfocit

Iz Njemačke danas stigla nova Mota (pravac Frankfurt) puna do vrha u Hercegovinu.

Tlimfocit

U subotu iz pravca Hercegovine redovan bus i jedan Sideral troosovinac na bisu prema Njemačkoj zbog velikog broja putnika prema gore. Sad čeka polazak u četvrtak iz Frankfurta zajedno sa novom Motom prema Hercegovini.
I ostale linije su pune u ovo Božićno vrijeme kao i kod svih ostalih prijevoznika.

mate

U nedjelju Mota (T29-E-100) na liniji Medugorje - Mostar - Wien

Tlimfocit

A sutra ta mota koja inače vozi za Hamburg kreće prema Dortmundu. Danas je krenila T29-E-101

mate

Danas na liniji Vukovar - Salzburg, Sideral ZG-4616-AL, pretpostavljam da ide danas radi nadolazecih blagdana, jer inace ta linija ide cetvrtkom i nedjeljom

Tlimfocit

#290
U srijedu 29.12.2010. za Dortmund otšao Sideral troosovinac 758-T-892 ispunjen do posljednjeg mjesta, a 3.1.2011. iz Njemačke za Hercegovinu 9700 troosovinac 610-J-855 sa 56 putnika, a u Kupresu sreli 853 koji je otišao prma Njemačkoj. Posebne pohvale i pozdravi posadi troosovinca 610-J-853 i poslovnice Globtoura u Livnu.
Inače 855 je do sada (u 18 mjeseci vožnje) prešao malo više od 440 000 kilometara.

Tlimfocit

Subota:
1.NJEMAČKA
-2 Volvo 9700 troosovinca puna iz Hercegovine
-1 Sideral dvoosovinac pun iz Livna
-1 Volvo 9700 troosovinac pun preko Jajca
-1 Sideral troosovinac pun preko Bihaća
-1 Sideral dvoosovinac pun iz Bihaća
-1 Volvo 9700 pun iz Cazina
-1 unajmljeni bus iz Velike Kladuše

2.SKANDINAVIJA
-puna katna Mota i Barbi Maestro na ZG tablicama

Nedjelja.
1.NJEMAČKA
-nova Mota otišla sa 62 putnika

2.ZAGREB
-puni troosovinac Barbi i Sideral

svicar

Citam ovo, Skandinavija, koliko je to kilometara,... koliko put traje i kako to vozaci odrade da su u reguli. Mozete reci treci vozac, ali gdje je taj vozac  ako je u Busu onda mu dodje kao i ona dva.

Tlimfocit

ako sam dobro upucen samo se tjedni odmor ne smije provoditi u busu....a ovdje kad jedan vozac ispuca radno vrijeme vise ne vozi, a tjedni odmor mu je kad dodje gore...

svicar

Citat: Tlimfocit  u Siječanj 10, 2011, 19:41:36
ako sam dobro upucen samo se tjedni odmor ne smije provoditi u busu....a ovdje kad jedan vozac ispuca radno vrijeme vise ne vozi, a tjedni odmor mu je kad dodje gore...
Nije problem o tjednom odmoru, problem je u samom putu tj.mislim da dugo traje i da se radno vrijeme i vrijeme koje dozvoljeno voziti jednostavno potrosi, kada ispuca radno vrijeme on vise ne vozi, stupa treci vozac koji je kao odmoran, :-\a prisutan isto kao i ostali vozaci sa kojima je krenuo na put u isto vrijeme kao i predhodna dva. U stvari neznam koliko put traje, ali mislim da traje dovoljno da je regulu tesko odrzati.

conecto

Prije zakon nije priznavao dnevni odmor u kabini za spavanje, a sad to priznaje pa je moguće voziti i ovakve duge linije kad je autobusi imaju. Na Zapadu ima dovoljno strogih kontrola, pa nešto što nije po zakonu teško može prolaziti, osobito na redovnoj liniji.
Ovakva duga putovanja sve se više odvijaju avionima. Zračni promet je u posljednjih 10 godina znatno narastao, ali u našim krajevima to je još problem. Solidnu zračnu povezanost ima npr. Zagreb, ali ovi krajevi iz kojih vozi Globtour na Zapad još će dugo biti osuđeni na autobuse, a željeznica je također nula bodova.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

jesrib

jedan vozač moze imati max 13 sati radnog vremena (aktiva + pasiva) u iznimnim okolnostima moze 3×sedmično produziti na 15 sati, pod uslovima da je imao prosli dan pauzu od min 9 sati i u otih 15 sati radnog vremena mora imati jos 3 sata odmor u jednoj cjelini.
a ako su u busu 2 ili vise vozaca, njihovo vrijeme boravka u busu nesmije trajati vise od 21 sahat. nakon toga mora bus obavezno stajati i praviti 9sati pauzu i onda dalje produzavaju. kontrole na zapadu se za buseve jako slabo odrzavaju. vjerovatno ce biti potrebna jos koja saobracajka sa smrtnim zrtvama (nedaj Boze) da bi se nesto pokrenulo.navest ču vam par primjera slo firmi i kazni (brez imenovanja, a ako prate ovaj forum, onda če se sami prepoznati) a sve radi neodržavanja korektnosti radnog vremena i odmora.
1) prosle godine u spaniji poznata firma iz slo primorja u juliju 10.000€ kazne (isla 2 busa sa 3 sofera)
2)u francuskoj u okolini nice izvucen privatnik i odredjen mu je vanredni tehnički pregled, ustanovljeno je bilo da je bus odblokiran i kazna (sa popustom) 12.500€ + blokiranje vozila i naravno plačanje blokade i agencija mu nije platila prevoz (sve skupa preko 25.000€)
3)ove godine u njemačkoj uhvatili prevoznika iz ljubljane, radi neodržavanja radnog vremena i odmora 18.000€ kazne
4)po zahtjevu njemačkog inspektorata, slo inspekcija je obavila kontrolu kod jednog ljubljanskog prevoznika kontrolu, gdje je ustanovila da posjeduje 10 buseva a zaposlen samo jedan vozac, kazna 34.000€ (rad na crno)

ima jos mnogo toga, zato vam polazem na srce...ne igrajte se sa radnim vremenom i zakonom radi sebe!
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

svicar

Znam ja kako idu pravila  i sam sam polozio za D u CH, nego ja nevidim svrhu treceg vozaca, mozes ih biti pet ako su oni tu, jer su umorni...

mesinovic

Citat: svicar  u Siječanj 17, 2011, 00:54:31
Znam ja kako idu pravila  i sam sam polozio za D u CH, nego ja nevidim svrhu treceg vozaca, mozes ih biti pet ako su oni tu, jer su umorni...
Al zato se i krevet broji pod nesto (naravno ako ga ima u bus-u) ja mislim !

Tlimfocit

Sinoć nova Mota uskočila umjesto aviona: let iz Gotteborga nije mogao sletjeti u Sarajevu pa je sletio u Mostar a putnici su u Sarajevo prebačeni busom. Sutra ta Mota ide za Dortmund.