Globtour - linije(razno)

Autor Tlimfocit, Veljača 27, 2009, 22:19:53

Tlimfocit

Iz Skandinavije stigla katnica (koju je Tomek uslikao) i Volvo 9700 dvoosovinac. Sve skupa između 125 i 130 putnika. Njemačke u prosjeku oko 40 putnika po autobusu.

ist

Citat: Tlimfocit  u Srpanj 08, 2010, 23:47:14
Također imaju i dozvolu za Dansku, ali mislim da zbog malog broja putnika da se ne vozi više. Ispravite ako griješim.
A što se tiče Francuske mislite li da je isplativo voziti iz Hercegovine za Pariz odnosno Marseilles?

Možda i bi ako bi išao preko Hrvatske i Slovenije (nešto poput linije za Skandinaviju)

mate

Pa moje osobno misljenje je da je linija isplativa, jos pogotovo ako ide ovom trasom koju je naveo kolega ist...
mozda ova dva primjera nisu mjerodavna, ali linija od Preseckog ZG - Paris je jako isplativa, kao i sve Lastine linije za Francusku, tako da mislim 1-2 polaska tjedno su sasvim u redu i mislim da bi bilo ljudi ;)

Tomek

Mislim da će broj putnika za Paris iz Hr. krenuti prema dolje jer dosad nije bilo jeftinih avio kompanija koje su letile na ruti ZG-Paris, ali od 8. mjeseca kreće Easy Jet što će sigurno uzeti nešto putnika budući da će karte biti jeftinije od autobusnih.

Tlimfocit

A i mislim da nije baš bojna dijaspora u Francuskoj.

tomo

Danas Vinkovci-Wien ZG-1304-AL

Man lion's coach

Danas sam vidio njihovog LT, uspio sam vidjeti reg, ali uslikat NE >:( 414 - T- 376

Tlimfocit

Jutros na Split-Mostar ZG-4285-DP pun do čepa.

Tlimfocit

Linija za Dortmund jučer 3 autobusa: 61 putnik u troosovincu Volvu 9700, 49 putnika u dvoosovincu Volvu 9700  i 49 putnika u Sideralu 661-414 i još 15 putnika u katnici koja je išla u Švedsku.
Za Skandinaviju otišle obe katnice sve skupa 125 putnika (plus onih 15 za Munchen).
Hamburg standardno troosovinski Sideral.
Danas iz Splita za Beč ZG 4622 AL sa 48 putnika i ZG 9058 DZ sa 8-9 putnika krenuli iz Splita. Edit: ZG 8498 BD čeka prazan u Šibeniku i kreće za Beč po voznom redu.
Iz Splita za Mostar u 17:15 2 ili 3 putnika u 198-195.

ist

Šta je sa starim katnicama, jesu li još u voznom parku?
Koje je autobuse Globtour u zadnje vrijeme prodao? Netko je spominjao da je jedan sideral "otišao" u Dubrovnik

Tlimfocit

Na A3 jucer 3 siderala i jedan sideral troosovinac i nova mota. Linije za Bec, Zagreb i Njemacku

Tlimfocit

Danas iz Splita za Mostar 198-E-194 u kojem nije bilo putnika (ili možda 1 pa ga nisam vidio). Možda ne bi bilo loše razmisliti o stavljanju jednog kombija na ovu liniju jer bi to bila značajna ušteda. Ima jako loših dana kada gotovo da i nema putnika na ovoj liniji, a ima dana kada dođe i otiđe pun katni autobus.

ist

Kombi na četiri sata vožnje? Hm.
Ne znam što im je sa isuzima, čini se da više nisu sva tri u pogonu

Tlimfocit

Citat: ist  u Rujan 28, 2010, 18:32:30
Kombi na četiri sata vožnje? Hm.
Ne znam što im je sa isuzima, čini se da više nisu sva tri u pogonu

Neću komentirati ovo da kombi nije pogodan za vožnju od 4 sata. Samo pogledaj malo kombije od BE DOboj Jug ili Jelinka na Splitskom kolodvoru. A ja ti usto i garatiram da je svaki kombi (a posebno Renault kojeg ima Globtour) udobniji od svakog Isuzua, a da ne govorim o Marbusu.
A što se tiče Isuzua: ako ih ne viđaš u Splitu ne znači da nisu u pogonu.

ist

BE na linije šalje minibuseve, a ne kombije. Mislim da je Globtourov Renault zauzet s drugom linijom, ali apsurdno mi je uopće uspoređivati prijevoz u kombiju i busu. Uostalom, ako netko ima koncesiju za autobusnu liniju, neka je i održava s autobusom.
Što se isuzua tiče, samo sam pitao jesu li u pogonu. Blaženo čitanje s razumijevanjem  good_boy