Kantić – razno

Autor lav, Lipanj 20, 2008, 23:50:59

Majstor

Setre 4 na linije za "Evropu" nek vidi svijet
a budućnost našu dijecu u Sanose i Tam-ove / E svaka čast !!! /  >hammer<
Samo mi sudite pošteno !

busfan

Citat: Majstor  u Lipanj 15, 2010, 23:48:01
Setre 4 na linije za "Evropu" nek vidi svijet
a budućnost našu dijecu u Sanose i Tam-ove / E svaka čast !!! /  >hammer<

Pa nek vozi 417HDH 2009god djecu, ali nek plati agencija 2eur po km

amar

a sta ce im biti u sanosima i tamovima na relacijama od 200-300 km ? umrijet ?

elvis

Ljudi istina je da skolarci u BiH nisu bas putnici koje bi neko pozelio voziti u svojim autobusima,jer ne vode racuna nizasto,tako da mislim da je u pravu onaj ko je rekao da za njih nisu S 400,dok te ture mogu raditi S 200,300 i Skylineri,koji su takodjer odlicni autobusi,a ne bih se bas slozio za TAM i Sanose na relacijama od 200-300 km,mozda mogu proci na relacijama 20-30 km,to su prevazidjeni autobusi

amar

ma nisam ja ni mislio na sanose i tamove, jer nasi prevoznici i nesalju tamove i sanose na ekskurzije, vecinoms su to setre 200 i poneka 300 serije i neoplani, do sada je samo kantic to uradio sa 400 serijom :) ... mislim na ekskurzije unutar bosne, ne one maturske za spaniju itd ...

elvis

Ma jasno,uostalom i nema je ko spremit jer u BiH svega par preduzeca posjeduje S 400

amar

a i to sto kazes ... nazalost, ja bi volio da ima vise setri 400 na nasim cestama, obozavam te kraljice slikati ....

kilometar

Sve Kanticeve Setre 215hd su u zadnjih par sedmica generalno sredjivane.Jednu od njih sam imao prilike vidjeti i izgleda kao da je iz fabrike izasla.
Da li su na prodaju? Informacija koju ja imam je da nisu.

ins

Vezano za skolske ekskurzije, moje misljenje je da svaka firma cime god se ona bavi, mora biti drustveno odgovorna i korisna, tako da bavljenje prijevozom, u ovom slucaju, ne znaci samo "uzimanje" para na isplativim linijama, vec i doprinos zajednici u kojoj radis i od koje zivis. Mislim da je fakticki moralna obaveza svake uspjesne i dobrostojece firme da pomogne recimo skolama na svom podrucju, neko  u krecenju zidova, neko u prijevozu ekskurzija. Kantic ocito razmislja na slican nacin. Osim toga, ako nece podrzati djecu u svom kraju, pa koga ce drugog? ???

Naravno, ne manje bitno, ali ovo jeste pravo ulaganje za buducnost, ova djeca ce vec za 8-10 godina krenuti samostalno na neki put, a dobro i sami znate da se prva ekskurzija nikada ne zaboravlja, kao niti autobus kojim se islo  ;)

I trece, za kraj, ovakve stvari su sjajna prilika za edukaciju djece, i sto se tice saobracaja tako i sto se tice ponasanja na putovanjima i u autobusima generalno  8)

amar

setre 215 h su u jelahu, jedna je vec ofarbana i sredjena ...

Man lion's coach

Imali ijedna njihova setra 215 klimu ???

erobuss

Zna li tko zašto Kantićeve Setre S416 i 417 (starije) na lijevoj strani imaju poklopac rezervoara za gorivo čime je smanjen kapacitet samog bunkera? Samoborčekove to nemaju?  ::|

mesinovic

Citat: erobuss  u Lipanj 19, 2010, 11:42:23
Zna li tko zašto Kantićeve Setre S416 i 417 (starije) na lijevoj strani imaju poklopac rezervoara za gorivo čime je smanjen kapacitet samog bunkera? Samoborčekove to nemaju?  ::|

Ja licno mislim da imaju veci kapacitet tankova pa zbog toga (najvjerovatnije duplo vise nego samoborcekove) ako neko ima drugo misljenjene  nek me ispravi ;)

amar

evo informacija koju sam upravo dobio ... setra 431 dt je upravo stigla na Jelah ... slike dobivam do veceras :D ...

kilometar

Hajde Amare gdje su slike? Nova Setra 431 dt se ne viđa svaki dan :o  8-8