Kantić – razno

Autor lav, Lipanj 20, 2008, 23:50:59

busfan

Gdje se proizvodi Volvo 9700? Moram reci da se nisam vozio, ali nekako mi Setra djeluje luksuznije. Putniku je najbitnije koji je autobus udoban, a tu se sigurno nece niko zaliti ni na Setru 300, ni na 400.

kilometar

Mislim da je apsurdno porediti Volvo i Setru ,možda u međugradskom ili gradskom prevozu.Ako ste se imali priliku voziti u Globturovom Volvu onda znate već šta hoću da kažem.Ipak,Volvo i Setra ne igraju u istoj ligi.

Tlimfocit

Citat: kilometar  u Listopad 01, 2009, 17:42:09
Mislim da je apsurdno porediti Volvo i Setru ,možda u međugradskom ili gradskom prevozu.Ako ste se imali priliku voziti u Globturovom Volvu onda znate već šta hoću da kažem.Ipak,Volvo i Setra ne igraju u istoj ligi.

razlikujmo autobus Sunsundegui Sideral sa Volvo šasijom (B12 ili B12B) i karoserijom Sunsundegui koja se proizvodi u Španjolskoj i autobus Volvo 9700 koji sadrži originalnu Volvo karoseriju na Volvo B12B podvozju i s Volvo motorom koji je dobio nagradu za bus godine 2008.
ta se dva busa teško mogu usporedit.....
ali Volvo 9700 se vrlo lako može usporedit sa Setrom klase 4 i po udobnosti, ekonomičnosti i pouzdanosti.....a da ne govorim po pokretnosti, dizajnu vozaćevog prostora i sjedaćih mjesta.... možda je čak Volvo za nijansu bolji po ekonomičnosti.....
ali da ne odemo previše s teme....ipak je ovo tema o Kantiću

shef

Sunsundegui Sideral 2000 nije isključivo Volvo, iako se u mnogim zemljama prodavao preko Volvo servisne mreže. Nije rijetkost vidjeti Siderale na osnovi Mercedesa, MAN-a ili Scanie. Volvo 9700 se proizvodi u Poljskoj i uvjetno rečeno uz 9900 jedini "pravi" turistički Volvo.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tlimfocit

Citat: shef  u Listopad 01, 2009, 18:49:38
Sunsundegui Sideral 2000 nije isključivo Volvo, iako se u mnogim zemljama prodavao preko Volvo servisne mreže. Nije rijetkost vidjeti Siderale na osnovi Mercedesa, MAN-a ili Scanie. Volvo 9700 se proizvodi u Poljskoj i uvjetno rečeno uz 9900 jedini "pravi" turistički Volvo.

govoria san o kokretno Globtorovi busevima....:D

busfan

Koja je cijena Setre 417HDH, a koja Volva 9700? Po tome se vidi koji je bolji autobus, samo da kazem da ne znam cijenu Volva a nesto ih i ne vidjam puno

kilometar

Ako samo pogledamo prosjek turističkih autobusa po europskim metropolama vidjećemo činjenicu da je ipak najmanje Volvo vozila.Da li je u pitanju cijena,udobnost,itd. ne znam?! Ipak da ne idem daleko od teme,pošto je ovdje tema firma Kantic Touristik.

Tomek

Gazda Euroturista mi je rekao da je njegov novi 9900 bio skuplji od S417HDH, 9900 je još luksuzniji od 9700, ali nije neka velika razlika.
Volva u Europi ima jako puno, pogotovo autobusa na njihovim šasijama i sa njihovim motorima, tako da nisu baš rijetkost, a o novom 9700 ne treba trošiti riječi jer ih stvarno ima prilično i u samoj Njemačkoj koja je tradicionalno sklona njemačkim proizvođačima.

kilometar

Pošto se ova naša rasprava sve više reflektuje prema firmama Globtour i Kantic Touristik(ono kao Globtour više preferira Volvo,a Kantic Touristik Setru).Mislim da oni uopšte nisu jedni drugima konkurencija.Ispravite me ako griješim.Kao prvo oni su geografski tako pozicionirani da se uopšte ne ugrožavaju,uglavnom linije im se ne podudaraju,vlasnička struktura je kod Kantica je profilisana i jasna,dok je to kod Globtoura sasvim suprotno.Kada pogledamo zadnje poteze koje povlači Kantic Touristik,a to su ( kupovina ponovo 3 nove Setre,ispporuka pred novogodišnje praznike,ambiciozan i sve veći ulazak u naftni business,gradnja hotela i šoping centra itd.)bit će vrlo zanimljivo pratiti razvoj "bus scene" u Bosni i Hercegovini.

Tlimfocit

slažem se s kilometrom....
malo smo otišli van teme...svaka čast Kantiću koji usprkos jednom padu prometa na linijama i usprkos stanju u Europi uspijeva ne samo zadržati postojeće stanje nego ga i poboljšati na zadovoljstvo putnika...
bilo bi lipo kad bi imali više takvih firmi sa kvalitetnim voznim parkom u BiH i RH kao što su i Kantić i Autoherc i Globtour....a uvik o volvama i setrama možemo raspravljat u nekoj od tema koji možemo otvorit....

kilometar

Slažem se sa kolegom Tlimfocit....ipak i Globtour i Kantic Touristik su respektabilne firme i kamo sreće da ih ima više u BiH i Hrvatskoj kao što su oni.Na dobitku bi bili samo putnici.

cro

kako in idu linije za Austriju, CH, Njemacku i svedsku......ima li putnika?

busfan

Citat: cro  u Listopad 13, 2009, 13:42:52
Ja sam cuo da je za Njemacku svaki dan pun. Meni je malo nevjerovatno, jeste usluga zaista ne visokom nivou cijene najpovoljnije, ali opet ko toliko putuje za BiH kad trebaju vize i sl.

cro

Citat: busfan  u Listopad 13, 2009, 14:34:04
Citat: cro  u Listopad 13, 2009, 13:42:52
Ja sam cuo da je za Njemacku svaki dan pun. Meni je malo nevjerovatno, jeste usluga zaista ne visokom nivou cijene najpovoljnije, ali opet ko toliko putuje za BiH kad trebaju vize i sl.
dobro i kazes, i meni je malo nevjerovatno da ima toliko putnika da je bus bas svaki dan pun, ali eto ako je to stavrno istina , onda oni moguti rec dobro posluju na toj relaciji

sta je sa ostalin linijama? :)

kilometar

Danas sam došao sa Kantic touristik iz Berlina,i mogu da kažem samo da je autobus bio popunjen skoro do zadnjeg mjesta.Inače je vozila Setra 417 HDH.Usluga i vožnja kao i uvijek na najvišem nivou.